Mediji

Arhiv: Gospodarska delegacija kmetijskih in živilskih podjetij odhaja na EXPO 2020 v Dubaj

Ljubljana, 11. februar 2022 – Na poslovnem forumu se bo predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi. V okviru poslovnega obiska bodo gospodarstveniki iz 23 podjetij obiskali tudi največji specializirani živilski sejem v regiji »Gulfood«.

Arhiv: Nujne višje neto plače zaposlenih!

Ljubljana, 10. februar 2022 – "Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že vrsto let ugotavlja, da je treba neto plače zaposlenih povišati, v kolikor želimo v Sloveniji zadržati visoko kakovostni kader, ki tudi pomembno prispeva k povečanju dodane vrednosti, in ostati primerljivi predvsem s srednjeevropskimi državami, ki so tako reformo že izpeljale," glede predloga novele zakona o dohodnini pravi predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka ob udeležbi na slovenskem nacionalnem dnevu na EXPO Dubaj

Slovenija je življenjsko odvisna od izvoza storitev in blaga. Tak paviljon in srečanje, kot je Expo, sta tako izredno velika in pomembna naložba za prihodnost slovenskega gospodarstva, s tem pa tudi Slovenije kot take.

Arhiv: Ali opravljate mednarodne prevoze blaga s kombiji?

Če ste prevoznik in opravljate mednarodne prevoze blaga z vozili ali s kombinacijo vozil, katerih največja dovoljena masa naloženega vozila presega 2,5 tone, torej s kombiji, boste v skladu z evropsko Uredbo od 21. maja letos potrebovali licenco.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka na sestanku s predsednikom GZ Dubaj Hamadom Buamimom

Na srečanju predsednikov Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Dubaj, Tiborja Šimonke in Hamada Buamima, sta predsednika izmenjala zahvali za odlično sodelovanje pri krepitvi poslovnih partnerstev članov obeh zbornic, kot je bilo denimo zadnje, januarsko, srečanje slovenskih živilskih podjetij z dubajskimi agenti, distributerji in uvozniki. Dogovorila sta se tudi za povratni obisk slednjih ter potencialnih investitorjev pri predstavnikih živilskega sektorja v Sloveniji.

Arhiv: Predlog ZVO-2 v DZ dobil podporo za nadaljnjo obravnavo

»Izglasovana podpora predlogu zakona o varstvu okolja (ZVO-2) v Državnem zboru je bila glede na razpravo pričakovana,« meni Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS.

Arhiv: Predsednik GZS se bo udeležil slovenskega nacionalnega dne na EXPO Dubaj

Ob priložnosti obeležitve slovenskega nacionalnega dne na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, ki se je bo 7. in 8. februarja 2022 v Dubaju udeležil tudi predsednik GZS, Tibor Šimonka, bo potekalo tudi srečanje predsednikov Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Dubaj.

Arhiv: Kje lahko pridobim objektivno informacijo o poslovanju mojih domačih konkurentov?

Enkrat letno lahko Analitika GZS za vas pripravi objektivno poročilo s podatki o poslovanju vašega podjetja in skupine konkurentov. Več o tem boste izvedeli v Hitrem poslovnem nasvetu glavnega ekonomista pri Analitiki GZS Bojana Ivanca.

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenije želi slovenskim olimpijcem veliko podvigov!

Ljubljana, 3. 2. 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pred začetkom zimskih olimpijskih iger, ko bodo vse oči svetovne in domače javnosti operjene v Peking, vsem članicam in članom slovenske olimpijske in paraolimpijske reprezentance želi čim več odličnih športnih rezultatov.

Arhiv: GZS-ZIT opozoril poslance na nekatere člene v predlogu Zakona o elektronskih komunikacijah, ki predstavljajo nestrokovno in škodljivo omejevanje konkurence na našem trgu

GZS-ZIT zato Državnemu zboru RS predlaga, da ne sprejme predlaganih 115., 116.. in 311. člena v besedilu, kakor izhaja iz predloga Zakona o elektronskih komunikacijah, ki de facto lahko pomeni izključitev dobaviteljev glede na državo izvora preko določitve za »tvegane dobavitelje« na podlagi političnih meril, ampak upošteva tehnične standarde EU in tudi prakso drugih držav članic na tem področju, ter s tem ravna tudi v duhu bilateralnih sporazumov s tretjimi državami.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.