Zapri

Arhiv: V Egipt odhaja delegacija lesnih in pohištvenih podjetij

Ljubljana, 12. december 2022 - Jutri, v torek, 13. decembra 2022, v Kairo, Egipt odhaja delegacija predstavnikov lesnih in pohištvenih podjetij. Gre za gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v Egiptu in širše v MENA regiji, ki predstavlja zelo zanimiv trg za slovenska lesna in pohištvena podjetja. V času obiska si bo delegacija ogledala tudi Cairo Wood Show, enega večjih sejmov v tej regiji, namenjenega lesni in pohištveni industriji.

Arhiv: Vesna Nahtigal z novim leto prevzema funkcijo generalne direktorice GZS

Ljubljana, 9. december 2022 – Vesna Nahtigal je s 1. januarjem 2023 imenovana za novo generalno direktorico GZS s štiriletnim mandatom.

Arhiv: Skupščina GZS o planu dela za leto 2023

Ljubljana, 8. decembra 2022 – Skupščina GZS je na današnji seji potrdila Plan dela GZS za leto 2023.

Arhiv: Skupna izjava delodajalskih organizacij o predlogu zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize

Ljubljana, 7. 12. 2022 - Delodajalske organizacije - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) so na predsednika vlade in pristojne ministre naslovili skupno stališče do na vladi potrjenega predloga zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize.

Arhiv: Zagonska podjetja združena pod eno streho

Ljubljana, 7. 12. 2022 - Sekcija startup in scaleup podjetij (SSP) združuje 39 ustanovnih članov. Nastala je na pobudo GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije in Kluba poslovnih angelov Slovenije.

Ob 5-letnici Akademije gradbenih investicij o pomenu kadrov

»Akademija je od nastanka opravila eno ključnih vlog na področju investicij v infrastrukturo in v prihodnje bo njena vloga še bolj pomembna z vidika obveznosti, ki jih imamo na področju zelenega prehoda,« je ocenil minister za infrastrukturo Bojan Kumer, ki je bil osrednji govornik na slovesnosti ob petletnici delovanja Akademije gradbenih investicij (AGI). Ustanovljena je bila kot 50-urna šola v okviru GZS in je namenjena strokovnjakom, ki vodijo ali sodelujejo v investicijskem procesu. 160 dobitnikov certifikata je v okviru izobraževanja razvilo kompetence in se seznanilo s primeri dobrih praks.

Arhiv: GZS, OZS, TZS, ZDS in ZDOPS ne podpirajo modela pomoči za energente

Delodajalske organizacije so na predsednika vlade naslovile pismo, v katerem so izrazile skupno stališče, da modela pomoči za energente (zlasti električno energijo, pa tudi za zemeljski plin in tehnološko paro) podjetjem, kot izhaja iz Predloga Zakona o pomoči za gospodarstvo za omilitev posledic energetske krize (v nadaljevanju: Predlog zakona), ne podpirajo. Uredba o določitvi mehanizma oblikovanja cene električne energije za velike poslovne odjemalce, ki je bila sprejeta 29.11. in začela veljati 30.11. žal ni dosegla svojega namena.

Arhiv: Vesna Nahtigal: Stališče do energetskega paketa pomoči, predstavljenega na vladi 1.12.2022

Vesna Nahtigal: Stališče do energetskega paketa pomoči, predstavljenega na vladi 1.12.2022

Arhiv: Aleš Cantarutti se konec leta poslavlja s funkcije generalnega direktorja GZS

Ljubljana, 30. november 2022 – Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je na današnji seji Upravnega odbora GZS podal nepreklicen odstop s funkcije. Mandat bo, iz osebnih razlogov, skladno s sporazumnim dogovorom z vodstvom GZS, zaključil 31. decembra 2022.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Most gospodarstva, vlade in širše družbe za varnejšo in boljšo prihodnost

Brdo pri Kranju, 29. november 2022 – Energetska samozadostnost Slovenije, pohitritev postopkov umeščanja investicij v prostor, vzpostavitev dolgoročnega napovedovanja potreb po kompetencah in kadrih, zagotovitev hitrejšega zaposlovanja tujcev, skupna platforma za internacionalizacijo gospodarstva, vzpostavitev pilotnih in demo centrov, gospodarstvu prilagojeni razpisi za vire financiranja ter podpora skladov tveganega kapitala sodijo med ključna področja, ki zahtevajo prioritetno obravnavo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.