Mediji

Dr. Kračun na Skupščini GZS: Predloženi proračunski dokumenti niso verodostojni

Člani Skupščine GZS so s predsednikom Fiskalnega sveta razpravljali o prihodnjih javnofinančnih trendih. Sprejeli so tudi Plan dela GZS za leto 2023.

Vlada naj z dejanji dokaže, da misli resno

Ljubljana, 4. decembra 2023: Gospodarske in kmetijske organizacije ter združenja , zbrana v t. i. gospodarskem krogu. pozdravljajo namero predsednika vlade Roberta Goloba, ki je z novim letom napovedal redna, mesečna srečanja z gospodarstvom, vendar ostajajo previdna spričo dejstva, da se je vlada v preteklosti že večkrat izneverila. V kolikor so obljube predsednika vlade iskrene, naj to dokaže z zamrznitvijo že napovednih dodatnih obremenitev gospodarstva, so bili na novinarski konferenci neomajni predsednice in predsedniki omenjenih organizacij in združenj.

Tibor Šimonka na Vrhu slovenskega gospodarstva: Sloveniji manjka »big picture«

Brdo pri Kranju, 29. november 2023 - »Glavna pomanjkljivost naše države je, da ji manjka vizija, kaj želimo doseči,« je izpostavil predsednik GZS Tibor Šimonka na 18. Vrhu slovenskega gospodarstva. Udeleženci so se strinjali, da je skupni cilj vseh razvoj Slovenije. Uskladili oz. 'uglasili' (op. rdeča nit dogodka je bila 'uglašeni v razvoju') so se glede treh ključnih ukrepov. Prvič, Slovenija mora postati energetsko samozadostna. Zato je potrebno najkasneje v naslednjem letu izvesti referendum o gradnji JEK2. Drugič, pot do večje blaginje je višja dodana vrednost, kar lahko dosežemo le z večjimi vlaganji v raziskave in razvoj. Država se je že zavezala, da bo za raziskave in razvoj namenila 1 % BDP. Dodatnih 0,25 % mora zagotoviti za inovacije. Tretjič, vzdržati se mora dodatnih obremenitev podjetij. Največjega in najpomembnejšega strateškega dogodka GZS se je udeležilo prek 450 gospodarstvenikov, predstavnikov politike in medijev.

ZAKLJUČKI 18. VRHA SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

Skupni cilj vseh je razvoj Slovenije. Zato so nujni vsaj trije ključni koraki oz. ukrepi.

Slovenski logisti v Indiji

GZS - Združenje za promet in Javna agencija SPIRIT Slovenija sta ob podpori Veleposlaništva RS v New Delhiju v preteklem tednu uspešno nadgrajevala promocijo Slovenije kot logistične platforme za Srednjo in Jugo-vzhodno Evropo na azijskih trgih, tokrat, z logističnimi poslovnimi forumi v Indiji.

Proglašena Knjiga leta 2023

Za veliko nagrado slovenskega knjižnega sejma – Knjigo leta 2023 je bila proglašena STO SLOVENSKIH LJUDSKIH, avtorice Dušice Kunaver, Založba Morfem.

Arhiv: Podeljena Schwentnerjeva nagrada in nagrada za literarni prvenec leta

Prejemnik letošnje Schwentnerjeve nagrade je dr. Miha Kovač. Nagrado za literarni prvenec leta pa je prejela Pia Prezelj za roman Težka voda.

Odštevanje do začetka Slovenskega knjižnega sejma

Sporočilo za javnost – Novinarska konferenca 16. 11. 2023
Otvoritev 39. Slovenskega knjižnega sejma

Zaključuje se 34. posvet Poslovanje z nepremičninami

Portorož, 16. november 2023 - Danes se v Portorožu zaključuje že 34. posvet Poslovanje z nepremičninami v organizaciji GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami, na katerem več kot 350 udeležencev razpravlja o najbolj aktualnih temah v dejavnosti.

Predsednice in predsedniki 15 gospodarskih in kmetijskih organizacij ter združenj enotno izražamo nezadovoljstvo nad predlogom Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev

Ljubljana, 16. november 2023 – Predlog Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev uvaja dodatne obremenitve, ki slabijo slovensko gospodarstvo in kmetijstvo, ter njuno konkurenčnost, predvsem v tistih panogah, ki se že spopadajo z upadanjem naročil, zmanjšanjem proizvodnje, krčenjem obsega potrošnje ter odpuščanji zaposlenih.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.