Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Predlogi GZS za #PKP9

  GZS je na Vlado RS naslovila širši povzetek vseh problematik, ki niso bile zajete v dosedanji protikoronski zakonodaji.

  Arhiv: Sporočilo za javnost: ZRS opozarja na nujnost podaljšanja roka za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov za leto 2020

  Ljubljana, 15. februar 2021 – Več kot mesec dni po tem, ko je 8. januarja ZRS prva sprožila pobudo za podaljšanje roka za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov za leto 2020, nismo prejeli odgovora od ministrstva za finance. Računovodje, v vsaj 90 odstotkih gre za ženske, so v zadnjih mesecih močno obremenjeni in opozarjajo na velike stiske.

  Arhiv: STA: Pri kršitvah delavskih pravic med epidemijo izstopata krizni dodatek in pozivanje nazaj na delo

  Ljubljana, 13. februarja (STA) - Inšpektorat za delo je pri nadzoru delovnih razmerij doslej ugotovil, da se kršitve v povezavi z epidemijo najpogosteje nanašajo na izplačilo kriznega dodatka in pozivanje nazaj na delo s čakanja na domu. Sindikati izpostavljajo predvsem onemogočanje odsotnosti zaradi višje sile ter prelaganje odgovornosti in stroškov za testiranje na delavce.

  Arhiv: Slovenski podjetniški sklad ponovno odpira VAVČERJE – enostavne spodbude malih vrednosti za MSP

  Vavčerje bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja (organizirana kot d.o.o., s.p. ali zadruge) za različne poslovne storitve. Na voljo je nekaj več kot 10 mio EUR za podporo okoli 2.500 vavčerskih projektov za leto 2021!

  Arhiv: Pobuda GZS za vključitev nujnega poslovnega razloga med izjeme ob prehodu meje

  Gospodarska zbornica Slovenije je na notranjega ministra naslovila pobudo, da med izjeme, ko oseba ne bo napotena v karanteno in tudi ne potrebuje negativnega testa (PCR ali HAG), doda izjema prehoda meje v primerih nujnih poslovnih razlogov s povratkom v 24 urah po prehodu meje. Z določitvijo izjeme bo gospodarskim družbam omogočeno nemoteno poslovanje ter pridobivanje novih poslov v tujini.

  Arhiv: GZS: Obvezno testiranje: Vlada RS naj zagotovi povračilo stroškov pravnim osebam

  GZS je na Vlado RS naslovila poziv, da zagotovi sredstva za povračilo pristojbin (stroškov) pravnim osebam, ki nastajajo zaradi obveznega testiranja kot pogoja za ponovno odprtje gospodarske dejavnosti.

  Arhiv: GZS: Aktualna vprašanja in odgovori v zvezi s PKP8 in drugo interventno zakonodajo

  V pravni službi GZS so dopolnili nabor najpogostejših vprašanj na temo interventne zakonodaje z naborom vprašanj vezanih na novo sprejeti PKP8.

  Arhiv: FURS: Podjetniki in podjetja, želite plačati vse prispevke z enim plačilom? Uporabljajte e-račun.

  Zaradi poenostavljenega plačila obveznosti do Finančne uprave so zavezanci lani poravnali prispevke za socialno varnost s kar 75.722 manj plačilnimi nalogi in na ta način privarčevali skoraj 66 tisoč EUR bančnih stroškov.

  Arhiv: 57. redna seja Vlade Republike Slovenije, 11. 2. 2021

  Vlada je sklenila, da se s ponedeljkom odpravi omejitev gibanja med občinami in se dovoljuje zbiranje do deset ljudi. Prav tako se v šole vračajo vsi učenci osnovnih šol, razen tistih, ki imajo počitnice. S ponedeljkom bodo dovoljene tudi vse trgovinske dejavnosti brez omejitve.

  Arhivi