Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Kaj osmi paket protikorona ukrepov prinaša davčnim zavezancem?

  Osmi paket protikorona ukrepov (PKP8) se med drugim nanaša na povračila dela minimalne plače v obliki mesečne subvencije in na znižanje minimalne osnove za obračun prispevkov za delavce v delovnem razmerju. Spreminja pa tudi nekatere ukrepe iz sedmega paketa protikorona ukrepov (PKP7).

  Arhiv: ZZZS: Nevštevanje dodatkov zaradi epidemije COVID v osnovo za nadomestila plač v breme OZZ

  Dopolnitev informacije z dne 29. januar 2021 in zbirna preglednica.

  Arhiv: GZS: Sprejeti #PKP8 prinaša manj, kot bi moral

  #PKP8, ki je bil potrjen na včerajšnji seji Državnega zbora, prinaša nujne ukrepe, a je gospodarstvo s sprejetim besedilom zakona le delno zadovoljno, saj so podjetja od #PKP8 pričakovala več. Na GZS pričakujemo, da bodo izpuščena področja bolje naslovljena v napovedanem #PKP9.

  Arhiv: MDDSZ: Ukrepi osmega protikorona zakona

  Zakonu o dodatnih ukrepih za omilitev posledic Covid-19 (PKP8), ki ga je potrdil Državni zbor dne 3. 2. 2021, je namenjen zmanjševanju škodljivih posledic širjenja koronavirusa na prebivalstvo, gospodarstvo in na drugih področjih. V ospredje so ponovno postavljeni ukrepi za ohranitev delovnih mest in pomoči gospodarstvu, prioritetno pa se naslavlja tudi celostno skrb za starejše. PKP8 širi solidarnostne dodatke na še nekatere skupine ranljivih.

  Arhiv: GZS: Sprejet #PKP8 - pregled ključnih ukrepov

  Državni zbor RS je na seji 3. 2. 2021 sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8), ki prinaša dodatne ukrepe za ohranitev delovnih mest in pomoč, med drugim podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države. Predloga zakona še ni obravnaval Državni svet in še ne velja. Pregled ključnih ukrepov je pripravila Pravna služba GZS.

  Arhiv: STA: Sloveniji še 913 milijonov evrov iz sheme Sure

  Bruselj, 02. februarja (STA) - Evropska komisija je iz sheme Sure za zaščito delovnih mest med pandemijo covida-19 danes izplačala še 14 milijard evrov devetim članicam EU. Med njimi je tudi Slovenija, ki je dobila še 913 milijonov evrov. Od začetka izvajanja sheme je doslej 15 članic prejelo 53,5 milijarde evrov, Slovenija 1,1 milijarde.

  Arhiv: STA: DZ potrdil osmi protikoronski zakon z dodatnih 320 milijonov evrov ukrepov

  Ljubljana, 03. februarja (STA) - DZ je danes potrdil osmi protikoronski zakon, ki prinaša dodatnih 320 milijonov evrov ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19. Ključna sta subvencioniranje dviga minimalne plače in podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo, v zakonu pa so zapisane tudi globe za preskakovanje vrstnega reda pri cepljenju.

  Arhiv: Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic drugega vala epidemije COVID-19

  Minister za javno upravo je skladno z Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20) objavil Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic drugega vala epidemije COVID-19 in Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic drugega vala epidemije COVID-19 za športne organizacije.

  Arhivi