Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Spletni seminar: Kibernetski napadi na elektronsko pošto in kako preprečiti poslovno škodo

  V dobri uri boste spoznali vse, kar morate vedeti o nevarnostih, ki danes vašemu podjetju pretijo v digitalni divjini (elektronska pošta, splet) ter kako se pred tem učinkovito boriti. Seminar je brezplačen za člane GZS.

  Arhiv: Brezplačna delavnica: Uporaba orodja ZOOM za učinkovite sestanke in srečanja ter delo na daljavo

  SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije organizira brezplačno strokovno spletno delavnico. Delavnica je namenjena vsem potencialnim in obstoječim podjetnikom, ki se pri svojem delu srečujete in uporabljate spletna orodja kot obliko komunikacije. Tokrat bo podrobneje predstavljen ZOOM.

  Arhiv: STA: Subvencioniranje minimalne plače bo veljalo za vse

  Ljubljana, 02. februarja (STA) - Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide je v predlogu osmega protikoronskega zakona ohranil subvencioniranje dviga minimalne plače vsem delodajalcem, kot je predlagala vlada. V opoziciji so nasprotno menili, da bi marsikateri delodajalec dvig minimalne plače zmogel sam. Odbor je omogočil tudi objavo razpisa za vpis na fakultete.

  Arhiv: FURS: Obvestilo za oddajo obrazca DDV-O za obdobje od oktobra 2020 do decembra 2020 (trimesečni davčni zavezanci) oziroma za obdobje december 2020 (mesečni davčni zavezanci)

  Ker nekateri davčni zavezanci zaradi tehničnih težav niso mogli pravočasno vložiti obrazca DDV-O (Obrazec DDV-O za obračun davka na dodano vrednost) za obdobje oktober - december 2020 (trimesečni davčni zavezanci) oziroma za obdobje december 2020 (mesečni davčni zavezanci), sporočamo, da Finančna uprava RS davčnih zavezancev, za katere bodo obrazci DDV-O oddani z zamudo, vendar najkasneje do 5. februarja 2021, ne bo kaznovala zaradi prepozne oddaje.

  Arhiv: FURS: Vloga za dodelitev pomoči v obliki delnega povračila nekritih fiksnih stroškov za obdobje januar – marec 2021 je že na voljo

  Dostopna je zgolj na eDavkih. Rok za oddajo vloge je 31. 3. 2021. Finančna uprava bo nakazala pomoč do 20. v mesecu po mesecu vložitve vloge.

  Arhiv: Spletni seminar: Naredimo delo na domu varno in zdravju prijazno

  Združenje medicine dela, prometa in športa ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti organizirata spletni seminar »Naredimo delo na domu varno in zdravju prijazno«, ki bo potekal preko videokonferenčne platforme Zoom v sredo, 3. februarja 2021, s pričetkom ob 13.00.

  Arhiv: ZRSZ: Vloge za začasno čakanje na delo po uveljavitvi PKP8

  Vloge za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo bod na Zavodu RS za zaposlovanje spet lahko sprejemali po uveljavitvi novega interventnega zakona PKP8.

  Arhiv: FURS: Pomoč, prejeta na podlagi interventnih ukrepov in njihova obravnava v davčnem obračunu DDPO in DohDej

  Skladno z računovodskimi standardi vse pomoči, prejete na podlagi interventnih ukrepov, predstavljajo prihodke davčnega zavezanca, kar pomeni, da jih je potrebno vključiti v davčni obračun DDPO in DohDej pod zaporedno št. 1 (Prihodki, ugotovljeni po pravilih o računovodenju). Pojasnjevanje računovodskih standardov ni v pristojnosti FURS, zato zavezance prosimo, da se v zvezi z nadaljnjimi vprašanji, ki se nanašajo na ugotavljanje prihodkov po pravilih o računovodenju, obračajo na Slovenski inštitut za revizijo (SIR). V nadaljevanju zato v zvezi s tem podajamo nezavezujoče usmeritve glede obravnave prihodkov po pravilih o računovodenju.

  Arhivi