Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Nepravilno spremenjena davčna obdobja

  FURS obvešča, da so imeli nekateri davčni zavezanci ob centralni menjavi obdobij, izvedeni v času med 5. in 6. 2. 2021, napačno izračunan promet. Navedena napaka je bila odpravljena, višina prometa se je ponovno izračunala in na tej podlagi se je tem davčnim zavezancem davčno obdobje spremenilo v mesečno davčno obdobje, in sicer od januarja 2021 dalje.

  Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za januar

  Od srede, 10. februarja, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za januar 2021.

  Arhiv: GZS: Seznam izvajalcev hitrih testov

  Vlada RS je določila več dejavnosti, kjer izjemoma lahko opravljajo storitve tudi v času epidemije. Pogoj je, da zaposleni enkrat tedensko opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 po HAGT (hitri test) ali PCR metodi. V tabeli je seznam nekaterih organizacij, ki izvajajo hitre teste.

  Arhiv: FURS: Danes nakazilo mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za januar 2021

  Mesečni temeljni dohodek bo prejelo več kot 32.000 upravičencev v skupni višini 36 milijonov evrov, izgubljen dohodek zaradi karantene ali varstva otrok pa 1.400 zavezancev v skupnem znesku skoraj 750.000 evrov.

  Arhiv: 5 namigov za konstruktivno podajanje povratnih informacij na daljavo

  Delo od doma je še vedno eden najpomembnejših ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije, zato smo na portalu https://officevibe.com/ poiskali pet namigov o tem, kako dati konstruktivne povratne informacije zaposlenim pri delu na daljavo. Podajanje povratnih informacij je sicer vedno dobrodošlo, saj zaposlenim omogoča, da kar najbolje izkoristijo svoj potencial.

  Arhiv: GZS: Sprejeti #PKP8 prinaša manj, kot bi moral

  #PKP8, ki je bil potrjen na včerajšnji seji Državnega zbora, prinaša nujne ukrepe, a je gospodarstvo s sprejetim besedilom zakona le delno zadovoljno, saj so podjetja od #PKP8 pričakovala več. Na GZS pričakujemo, da bodo izpuščena področja bolje naslovljena v napovedanem #PKP9.

  Arhiv: STA: Spet odprtih več trgovin, naprave lahko zaženejo tudi na smučiščih

  Ljubljana, 06. februarja (STA) - V skladu z novimi vladnimi odloki se lahko danes odpre več trgovin in storitev, med drugim vse prodajalne in servisne delavnice s površino do 400 kvadratnih metrov, a le tam, kjer bodo uspeli zagotoviti testiranje na novi koronavirus za zaposlene. Na vseh smučiščih po državi pa lahko danes zaženejo naprave.

  Arhiv: STA: Osmi protikoronski zakon že začel veljati

  Ljubljana, 04. februarja (STA) - Osmi protikoronski zakon, ki ga je državni zbor sprejel v torek ponoči, je bil danes objavljen v uradnem listu in bo začel veljati v petek. Z njegovo uveljavitvijo se dosedanjim ukrepom za blažitev posledic epidemije covida-19 pridružuje še za 320 milijonov evrov dodatnih.

  Arhiv: FURS: Pregled knjigovodskega stanja preko eKartice, 5. 2. 2021

  FURS obvešča, da na eKartici prikaz otvoritvenega stanja in salda, pri zavezancih, ki so imeli v preteklem letu odložene davčne obveznosti zaradi epidemije, morda ni pravilen (npr. v otvoritveno stanje so neustrezno prenesene izravnane nezapadle postavke na prispevkih), do ureditve pravilnega prikaza na eKartici za informacijo o dolgu uporabljajte eKarticaO (odprte postavke), ki izkazuje pravilno knjigovodsko stanje.

  Arhiv: ZRSZ: Znova možna oddaja vloge za začasno čakanje na delo

  Od danes, 5. februarja, na portalu za delodajalce znova lahko oddate vlogo za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo.

  Arhivi