Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Nakazilo delnega povračila nekritih fiksnih stroškov

  Finančna uprava je danes (19. 3. 2021) in v preteklih dneh (16. 3. 2021) 3.746 zavezancem nakazala delno povračilo nekritih fiksnih stroškov v skupnem znesku 58.846.429,11 EUR.

  Arhiv: ZRSZ: Lažja oddaja in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za skrajšani delovni čas

  Po novem lahko vso dokumentacijo za delno subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa oddate ali uredite na portalu za delodajalce.

  Arhiv: Vlada RS: Vlada soglaša s podaljšanjem rokov za oddajo poročil in davčnih obračunov

  Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlogom amandmajev k noveli Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022. S predlogom amandmajev se med drugim podaljšujejo roki za oddajo poročil in davčnih obračunov do 30. aprila 2021.

  Arhiv: STA: Vlada podaljšala ukrepa odloga izvršbe in posebnih pravil davčne izvršbe

  Ljubljana, 16. marca (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji do 18. aprila podaljšala dva ukrepa, sprejeta v luči epidemije covida-19, in sicer ukrep odloga izvršbe in ukrep posebnih pravil na področju davčne izvršbe. Oba ukrepa sta podaljšana do konca epidemije, so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

  Arhiv: FURS: Podaljšanje ukrepa o začasni omejitvi začetka postopkov davčne izvršbe do 18. aprila 2021

  Vlada je s sklepom podaljšala ukrep začasne omejitve davčne izvršbe do 18. aprila 2021. V tem obdobju se davčna izvršba lahko začne samo v nujnih zadevah (118. člen Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije - ZIUPOPDVE).

  Arhiv: FURS: Dokazovanje upada prihodkov pri čakanju na delo in pri mesečnem temeljnem dohodku

  Za uveljavljanje ukrepa čakanja na delo in prejema mesečnega temeljnega dohodka (MTD) morajo zavezanci izpolnjevati določene zakonske pogoje. V nadaljevanju predstavljamo kratek povzetek pogojev za dodelitev teh pomoči.

  Arhiv: Preizkušeni strokovnjak za obračun plač

  Pridobite znanje, ki ga potrebujete, da postanete dober strokovnjak za obračun plač.

  Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2020

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata pa zavarovalnici večini zavarovancem (razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) pri zavarovanju odgovornosti priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za vsako zavarovalno leto.

  Arhiv: STA: Delodajalcem v letu dni več kot pol milijarde evrov pomoči

  Ljubljana, 12. marca (STA) - V letu dni od izbruha novega koronavirusa je Zavod za zaposlovanje delodajalcem na podlagi interventne zakonodaje izplačal že skoraj 508 milijonov evrov različnih oblik pomoči. Ocenjujejo, da se je na ta račun ohranilo več kot 200.000 delovnih mest.

  Arhivi