Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: GZS: MGRT in pristojni inšpektorati dogovorili skupno stališče do vprašanja v povezavi z obveznostjo testiranja zaposlenih v prodajalnah

  V Pravni službi GZS smo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejeli obvestilo

  Arhiv: FURS: Poročanje podatkov na obračunu REK-1 po ZIUOOPE in ZZUOOP

  Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 – ZIUOOPE v 11. členu ureja možnost delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa in v 24. členu povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

  Arhiv: FURS: Omogočena oddaja izjave NF-SubMP za povračilo dela minimalne plače v obliki mesečne subvencije

  FURS obvešča, da je omogočena oddaja izjave NF-SubMP za povračilo dela minimalne plače v obliki mesečne subvencije.

  Arhiv: ZRSZ: Skupaj prejeli 250.000 vlog

  Do zdaj so na Zavodu RS za zaposlovanje rešili praktično vse vloge do PKP7, intenzivno in sproti se rešujejo vloge po PKP8.

  Arhiv: STA: Vlada z 18. marcem podaljšuje razglasitev epidemije covida-19 za 30 dni

  Brdo pri Kranju, 10. marca (STA) - Vlada se je na današnji seji odločila, da razglasitev epidemije podaljša še za 30 dni. Podaljšanje velja od 18. marca. Kot so pojasnili v sporočilu po današnji seji vlade, se v Sloveniji glede na uradne podatke o številu okuženih z novim koronavirusom soočamo z nadaljevanjem drugega vala epidemije.

  Arhiv: FURS: Nakazilo mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za januar in februar 2021

  Mesečni temeljni dohodek je danes prejelo 37.697 upravičencev v skupni višini 39,5 milijona evrov, izgubljen dohodek zaradi karantene ali varstva otrok pa 762 zavezancev v skupnem znesku 257.000 evrov.

  Arhiv: FURS: Povprečna letna stopnja davka in prispevkov

  V Uradnem listu RS, št. 32/2021 je objavljena Povprečna letna stopnja davka in prispevkov, ki se obračunavajo in plačujejo od plač v Republiki Sloveniji. Za leto 2020 znaša 34,89 %.

  Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevka za čakanje na delo za februar in spremembe višine povračila

  Od danes, 10. marca, lahko na portalu za delodajalce oddate zahtevek za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje za februar. Opozarjamo, da se je s 1. februarjem spremenila višina povračila izplačanega nadomestila plače na podlagi ZDUOP (PKP8).

  Arhiv: UPPD: Nov seznam tveganih držav

  Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja je objavil nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma. S seznama sta umaknjeni Islandija in Mongolija, dodane pa Burkina Faso, Dominika, Kajmanski otok in Sint Maarten.

  Arhivi