Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2020

    GZS – ZBORNICA RAČUNOVODSKIH SERVISOV je v sodelovanju s KRIK AKSUM Zavarovalno posredniško družbo d.o.o. za člane GZS-ZRS sklenila Krovno pogodbo za zavarovanje oseb, premoženja in premoženjskih interesov članov GZS - Zbornice računovodskih servisov z Zavarovalnico Triglav, d.d. in Zavarovalnico SAVA d.d. za novo zavarovalno obdobje od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2030.  

    Škodno dogajanje (zavarovalni zahtevki) za leto 2020 na dan 31. 12. 2020:

    • Zavarovalnica Sava d.d.: iz naslova zadevnega zavarovanja splošne in poklicne  odgovornosti je bilo prijavljenih sedem zavarovalnih zahtevkov (škod) in od tega izplačano in pet škod je rezerviranih (še niso bile izplačane). Iz naslova nezgodnega zavarovanja je prijavljena in rezervirana škoda .
    • Zavarovalnica Triglav d.d.: iz naslova zadevnega zavarovanja splošne in poklicne  odgovornosti ter nezgodnega zavarovanja ni bilo prijavljenih in likvidiranih škod.  

    Zavarovalnica Sava d.d. bo zavarovanim članom ZRS do 15. 3. 2021 vrnila 10 % zavarovalne premije (bonus na dosežen poslovno tehnični rezultat od plačane premije v letu 2020 - NCB). 

    Zavarovalnica Triglav d.d. bo zavarovanim članom ZRS za leto 2020 vrnila 15 % skupnega bonusa na dosežen poslovno tehnični rezultat v preteklem zavarovalnem obdobju, ki se bo obračunal na zavarovalni polici za leto 2021 (bonus na dosežen poslovno tehnični rezultat od plačane premije v letu 2020 znaša  - NCB).

     

    Zaradi ugodnega škodnega rezultata pa zavarovalnici večini zavarovancem (razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) pri zavarovanju odgovornosti priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za vsako zavarovalno leto.

     

    Vse informacije o zavarovanju poklicne odgovornosti so na voljo na povezavi >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi