Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MF: Podjetja lahko letna poročila in davčne obračune oddajo do 30. aprila 2021

    Čeprav sprejeta novela Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 še ni objavljena v uradnem listu, imajo podjetja en mesec več časa za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov. Rok za njihovo oddajo je podaljšan do 30. aprila 2021.

    Arhiv: FURS: Letna obračuna DDPO in DohDej lahko oddate do 30. 4. 2021

    Državni zbor RS je 26. 3. 2021 sprejel Zakon o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 (ZIPRS), v katerem je tudi določba o podaljšanju roka za oddajo obračunov DDPO in DohDej do 30. aprila 2021.

    Arhiv: AJPES: Podaljšanje roka za predložitev letnih poročil

    AJPES obvešča zavezance, da je Državni zbor RS 26. 3. 2021 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 (ZIPRS2122-A), ki v 6. členu določa predložitev letnih poročil najpozneje do 30. aprila 2021. Po informaciji Službe za odnose z javnostmi Državnega zbora RS bo zakon v skladu s Poslovnikom DZ RS posredovan v razglasitev predsedniku republike osmi dan po sprejemu, razen v primeru izrednih okoliščin. Čeprav zakon še ne bo objavljen v Uradnem listu RS, bo aplikacija za predložitev letnih poročil na portalu AJPES odprta tudi po 31. marcu 2021. Roki za predložitev premoženjskih bilanc ostajajo nespremenjeni.

    Arhiv: MGRT: Zaostritev ukrepov na področju gospodarstva

    Z namenom omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je Vlada Republike Slovenije izdala nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, z veljavnostjo od 1. do vključno 11. aprila 2021.

    Arhiv: FURS: Podaljšanje uveljavljanja odloga ali obročnega plačila davka zaradi epidemije bolezni Covid-19 do 30. 6. 2021

    Vlada je 25. 3. 2021 s sklepom podaljšala veljavnost ukrepov iz 67. in 68. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUOPDVE), ki davčnim zavezancem omogočajo lažje izpolnjevanje davčnih obveznosti. Podaljšanje velja za obdobje treh mesecev, to je do 30. 6. 2021.

    Arhiv: MNZ: Omejitev gibanja na regije in prepoved zbiranja, izjema le na velikonočno nedeljo

    Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi se uvaja prepoved gibanja oziroma prehajanja med vsemi statističnimi regijami in prepoved zbiranja ljudi. Odlok začne veljati 1. aprila in velja do vključno 11. aprila 2021.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja vlog za povračilo nadomestila zaradi karantene ali višje sile podaljšana do konca junija

    Po novem lahko vloge za povračilo nadomestila plače zaradi odrejene karantene ali višje sile oddate do 30. junija 2021.

    Arhiv: FURS: Rok za oddajo obračuna davka od dohodkov pravnih oseb (obračun DDPO) ter obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (obračun DohDej) za leto 2020

    Vlada je pripravila predlog spremembe Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 (ZIPRS), v katerega je bilo v času parlamentarne procedure vključeno tudi podaljšanje roka za oddajo obračunov DDPO in DohDej do 30. aprila 2021. Obravnava predloga zakona v Državnem zboru poteka ta teden. Če bodo določbe sprejete, bomo javnost o tem nemudoma obvestili.

    Arhiv: STA: Levica z zakonom za podaljšanje rokov za oddajo zaključnih poslovnih poročil

    Ljubljana, 24. marca (STA) - V Levici bodo poslanskim skupinam danes posredovali predlog zakona, s katerim bi računovodskim servisom in podjetjem podaljšali roke za oddajo zaključnih poročil. Podaljšanje je namreč po vladnem predlogu vključeno v predlog novele zakona o izvrševanju proračuna, a ta vključuje tudi investicije v SV, ki pa jih želijo v Levici blokirati.

    Arhiv: STA: Vlada podaljšala nekatere protikoronske ukrepe do konca junija

    Ljubljana, 24. marca (STA) - Vlada je podaljšala ukrep izredne pomoči mesečnega temeljnega dohodka in ukrep v obliki delno povrnjenega izgubljenega dohodka za samozaposlene in družbenike za čas trajanja odrejene karantene na domu ali nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka do konca junija.

    Arhivi