Mediji

Arhiv: Nadaljnji razvoj inovacijskega ekosistema v središču razprave novega Strateškega sveta GZS za raziskave, razvoj in inovacije (SSRRI)

Ljubljana, 9. junij 2023 – Člani novoustanovljenega strateškega sveta GZS so z v. d. direktorico Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS) razpravljali o novostih in načrtih nadaljnjega razvoja RRI ekosistema.

Arhiv: Gospodarska združenja na predsednika vlade naslovila protestno pismo zaradi kršitev Pravil o delovanju Ekonomsko-socialnega sveta

Ljubljana, 9. junij 2023, Gospodarska združenja, ki smo člani Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), smo protestirali zaradi preštevilnih kršitev Pravil o delovanju Ekonomsko-socialnega svet). Najbolj eklatanten primer kršenja je obravnavanje in sprejemanje zakonodajnih predlogov na Vladi RS in v Državnem zboru RS povsem mimo ESS.

Arhiv: 22. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij

22. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij je prinesel odmevne novosti na področju razvoja in prihodnjih trendov v živilsko predelovalni industriji. Osredotočil se je na analizo slovenskega agroživilstva, konkurenčnost in produktivnost kmetijskih in živilskih podjetij ter govoril o politikah na področju proizvodnje hrane in prehrane ter o realnih izzivih, s katerimi se srečujejo podjetja.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam na Koroškem

Dravograd, 8. junij 2023 - GZS - Koroška gospodarska zbornica je najboljšim inovacijam v regiji danes podelila 6 zlatih, 4 srebrna, 4 bronasta priznanja ter 2 prebojni invenciji.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam osrednjeslovenske regije 2023

Ljubljana, 7. junij 2023 - GZS - Zbornica osrednjeslovenske regije je v partnerstvu z MGTŠ in SPIRIT Slovenija podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji za leto 2023. Podeljena so bila 3 zlata in 8 srebrnih priznanj ter ena prebojna invencija. Tri najbolje ocenjene inovacije ter prebojna invencija bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Arhiv: Javno pismo: Uvedba obveznega predmeta RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKA v osnovne in srednje šole

Pozivamo, da v predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli kot enega nujnih ukrepov prioritetno opredelite uvedbo obveznega predmeta računalništvo in informatika v osnovne in srednje šole, je zapisano v javnem pismu, naslovljenem na predsednika Vlade RS, ministra za vzgojo in izobraževanje, ministrici za digitalno preobrazbo ter vodje poslanskih skupin Državnega zbora RS. GZS – ZIT je sopodpisnik javnega pisma.

Arhiv: Slovenska logistična podjetja stavijo na Srbijo

»Promet in logistika sta ena ključnih razvojnih prioritet slovenskega gospodarstva. Naša geografska lega v Srednji Evropi z neposrednim dostopom do Sredozemskega morja preko koprskega pristanišča je idealna vstopna točka za dobavne verige za trge Srednje in Vzhodne Evrope ter za blago iz Zahodnega Balkana«, je poudarila generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na dogodku slovenskih in srbskih logistov v Beogradu v organizaciji srbske in slovenske gospodarske zbornice ter Slovenskega poslovnega kluba v Beogradu. Logistika v Sloveniji predstavlja 7,7 odstotka BDP in zaposluje več kot 48.000 ljudi.

Arhiv: Delodajalske organizacije pričakujemo konkretne ukrepe na področju čezmejnega opravljanja storitev

Ljubljana,6. junij 2023 – Delodajalske organizacije – Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije opozarjamo na zamude pri sprejemanju konkretnih ukrepov, ki bodo uredili problematiko čezmejnega opravljanja storitev.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam celjske regije 2023

Celje, 6. junij 2023 - Regionalna gospodarska zbornica Celje 23. leto zapored najbolj inovativnim podeljuje priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Za leto 2023 je podelila 4 zlata, 6 srebrnih in 5 bronastih priznanj ter 1 priznanje za prebojno inovacijo. Štiri najvišje ocenjene inovacijske prijave se bodo 19. septembra 2023 na Dnevu inovativnosti potegovale za nacionalna priznanja najboljšim inovacijam.

Arhiv: Delodajalske organizacije pozivamo k celostni obravnavi zakonskih sprememb

Ljubljana, 2. junij 2023 - Mineva eno leto, odkar je vodenje Vlade RS prevzel dr. Robert Golob. Delodajalske organizacije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, v prihodnje od vlade pričakujemo več posluha za potrebe in zahteve gospodarstva, predlogi zakonskih sprememb v okviru načrtovanih reform pa naj se obravnavajo in presojajo celostno.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.