Mediji

Arhiv: Evropski poslanci podprli umestitev jedrske energije in plina med zelene dejavnosti

Evropski poslanci so na glasovanju 6. julija podprli vključitev jedrske energije in plina v t. i. taksonomijo. S tem so podprli opredelitev jedrske energije in plina kot prehodni zeleni dejavnosti, ki naj bi olajšali zeleni prehod.

Arhiv: Minister Brežan z ekipo na GZS

Vodstvi GZS in okoljskega ministrstva sta na današnjem srečanju na GZS razpravljali o okoljskih izzivih v gospodarstvu in okoljski zakonodaji. Dogovorili sta se za redna srečanja, posebej pa izpostavili pomen konstruktivnega dialoga kot edinega zagotovila za oblikovanje najprimernejših okoljskih rešitev.

Arhiv: Anketa GZS o energentih in surovinah: prek četrtina podjetij razmere ocenjuje kot ogrožajoče za obstoj. Nujno takojšnje ukrepanje vlade!

Kot posledica rasti cen energentov, surovin in storitev se podjetja najpogosteje soočajo z dvigom cen lastnih izdelkov, padcem EBITDA, padcem svoje konkurenčnosti ter nižanjem tržnega deleža. Dobra četrtina (27 %) podjetij ocenjuje situacijo ogrožajočo za obstoj podjetja. To je pokazala anketa, ki jo je Gospodarska zbornica Slovenije v drugi polovici junija izvedla med podjetji. Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je zato zelo jasen: »To so močni argumenti za takojšnje ukrepanje vlade. Pozdravljamo dosedanje ukrepe za zajezitev rasti cen pogonskih goriv in napovedane ukrepe za pomoč kmetijskemu sektorju. Obenem pa pričakujemo, da bo vlada najkasneje do konca tedna predstavila tudi nabor ukrepov za lajšanje rasti cen energentov za gospodinjstva in gospodarstvo.« Ob tem opozarja, da na GZS še vedno nismo prejeli odgovora glede predlagane sheme pomoči najbolj prizadetim podjetjem ter dodaja, da je GZS pripravljena aktivno sodelovati pri pripravi najbolj smiselnih ukrepov.

Arhiv: Kako vzpostaviti odličen tim?

Razlika med uspehom in neuspehom v podjetju je dober tim, ocenjuje nagrajenec GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke Igor Kastelic, REM, Trebnje, ki izpostavlja pravi kadrovski izbor in organizacijsko kulturo podjetja. Zaposleni morajo verjeti oz. imeti vrednote, ki so podobne ali enake vrednotam podjetja. Več pojasnjuje v svojem hitrem poslovnem nasvetu. Vabljeni k ogledu.

Arhiv: Srečanje z iranskim odpravnikom poslov

Na srečanju generalnega direktorja mag. Aleša Cantaruttija z odpravnikom poslov Veleposlaništva Islamske Republike Iran gospodom Mehdijem Abedijem 1. julija je bil izražen obojestranski interes in dogovor za izvedbo webinarja na temo poslovanja z Iranom ter jesenski obisk slovenske poslovne delegacije v Iranu.

Arhiv: Priložnosti za železniška podjetja in dobavitelje

Ljubljana, 30. junija 2022 – Predstavniki 45 podjetij in organizacij iz Slovenije in petih držav so se danes na GZS seznanili z investicijskimi projekti Slovenskih železnic, pa tudi z mednarodnimi trendi digitalizacije, razogličenja in inovacij v železniškem sektorju. Poslovno srečanje »Izzivi in priložnosti za železniška podjetja in dobavitelje v post-Covid obdobju« je organizirala GZS v sodelovanju z mednarodnimi partnerji Railway Cluster for South-East Europe, Rail Target in Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Arhiv: GZS Zadružni zvezi Slovenije izročila jubilejno plaketo

Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti in direktorica GZS – ZKŽP dr. Tatjana Zagorc sta se 27. junija sestala s predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem in vodjo Pravne službe Jeleno Malnar.

Arhiv: DIHS: Do preverbe vseh dejstev brez komentarja

Ljubljana, 23. junij 2022 – »Na Gospodarski zbornici Slovenije kot ustanoviteljici Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije (DIHS) v tem trenutku ne dajemo izjav v zvezi z dogajanjem na DIHS.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v celjski regiji

Celje, 23. junij 2022 - Regionalna gospodarska zbornica Celje je dvaindvajseto leto zapored najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2022 podelila priznanja za najboljše inovacije. Tako je podelila 4 zlata, 5 srebrnih, 4 bronasta priznanja ter 3 priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Tri najvišje ocenjene inovacijske prijave bodo kandidirale za nacionalna priznanja, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 20. septembra.

Arhiv: Festival vajeništva na GZS

2. Festival vajeništva je 23. junija ponovno združil vajence, mentorje in druge predstavnike podjetij in srednjih šol. Današnji dogodek je bil namenjen vajencem tretje generacije, ki vajeništvo letos uspešno zaključujejo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.