Mediji

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam SAŠA regije za leto 2023

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na 24. podelitvi priznanj za najboljše inovacije v SAŠA regiji podelila 3 zlate, 8 srebrnih, 1 bronasto priznanje in posebno priznanje za prebojno invencijo. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 13 prijav s strani 8 prijaviteljev in 153 sodelujočih inovatorjev.

Arhiv: Ministrstvo za delo dalo neusklajen predlog novele Zakona o delovnih razmerjih v javno obravnavo

Delodajalske organizacije, članice Ekonomsko-socialnega sveta, smo bile včeraj preko medijev seznanjene z enostransko potezo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti o začetku javne obravnave predloga novele Zakona o delovnih razmerjih.

Arhiv: Obisk vladno gospodarske delegacije v Republiki Koreji

Ob obisku ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana bo Republiko Korejo med 27. junijem in 1. julijem obiskala tudi skupina predstavnikov desetih slovenskih podjetij.

Arhiv: Gospodarstvo ne more nositi še bremena dolgotrajne oskrbe

Ljubljana, 26. junij 2023 – Delodajalske organizacije, članice ESS smo bile neprijetno presenečene, da je bil danes na dopisni seji Vlade obravnavan in potrjen predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki prinaša dodatne obremenitve za gospodarstvo. Tak predlog je tudi v nasprotju z obljubami Vlade, ki je ob napovedi reform, kot enega od ciljev navedla ravno razbremenitev stroškov dela.

Arhiv: Zelenjavne omake PestoArt slavile na jubilejnem 15. tekmovanju ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023

Ljubljana, 22. junij 2023 – Drugo mesto je zasedel zamrznjen desert G(r)ozdni prijatelj, tretje mesto pa napitek Whey'licious. Na vseslovenskem študentskem tekmovanju s področja inovativnosti in razvoja novih živilskih izdelkov, ki je potekalo že 15. leto zapored, je sodelovalo 5 ekip in 17 študentov iz različnih fakultet.

Arhiv: GZS: Scenarij posodobitve NEPN neprimeren za sprejem na Vladi Republike Slovenije

Scenarij posodobitve NEPN, kot je bil javni obravnavi, ni primeren za sprejem na Vladi Republike Slovenije, saj ne upošteva specifik Slovenije kot ene najbolj industrializiranih držav v EU ter ne zagotavlja pogojev za dolgoročno rast in razvoj industrije. Zato GZS predlaga, da se s snovalci dokumenta in ključnimi odločevalci čim prej sreča in v konstruktivni razpravi poskuša odgovoriti na vse dileme in vprašanja, povezane s prihodnostjo slovenske energetike in gospodarstva.

Arhiv: Priznanja za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorkam in inovatorjem

Nova Gorica, 21 6. 2022 – GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica je danes podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Podelili so 3 zlate, 7 srebrnih in 5 bronastih priznanj. Vse tri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije so se uvrstile v tekmovanje za najvišja priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 19. septembra.

Arhiv: Avto bo tudi v prihodnje najbolj pogosto prevozno sredstvo Slovencev

Čim prej je potrebno zgraditi tretje pasove na avtocestah (prioritetno okoli Ljubljane in vpadnicah proti Štajerski in Primorski), do takrat pa uporabiti odstavne pasove za blažitev premajhnih kapacitet. Odstavne pasove naj se uporabi tudi za javni promet in vozila z več potniki, predvsem v prometnih konicah oziroma na najbolj obremenjenih delih avtocest, je prvi od sklepov strateškega sveta GZS za investicije in gradbeništvo.

Arhiv: Konferenca o internacionalizaciji gospodarstva v znamenju zelenih in inovativnih prebojnih rešitev

V Mariboru je potekala 5. nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva. Gospodarstveniki, podjetniki in raziskovalci so pod sloganom »Greenovated in Slovenia« govorili o prepoznavnosti Slovenije v tujini, prodiranju podjetij na tuje trge, tržnih nišah za inovativne in visokotehnološke rešitve, priložnostih za podjetja v mednarodnem razvojnem sodelovanju.

Arhiv: Podeljena najboljša priznanja inovatorjem Zasavja za leto 2023

Trbovlje, 20. junij 2023 - Zasavska gospodarska zbornica je na današnji 27. podelitvi priznanj inovatorjem Zasavja podelila 5 zlatih, 8 srebrnih in 7 bronastih priznanj ter 1 posebno priznanje za prebojno invencijo. Na nacionalni nivo se uvrščajo 4 zlate inovacije in 1 prebojna invencija. Priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.