Mediji

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v osrednjeslovenski regiji

Ljubljana, 22. junij 2022 - GZS - Zbornica osrednjeslovenske regije je danes, v partnerstvu z MGRT in SPIRIT Slovenija, podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji za leto 2022. Podeljena so bila 3 zlata, 3 srebrna in 3 bronasta priznanja. Tri najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni in bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti, 20. septembra 2022 na Brdo pri Kranju.

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije Podravja 2022

Maribor, 21. junij 2022 – V skladu z razpisom za inovacije podravske regije je letos v razpisnem roku prispelo 19 inovacij. Komisija, ki je vse prispele vloge pregledala in ocenila, je podelila 6 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronasta priznanja ter 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Priznanja, ki jih podeljuje Štajerska gospodarska zbornica, so del nacionalnega projekta Priznanja Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije.

Arhiv: Festival vajeništva ob zaključku šolskega leta

Ljubljana, 21. junij 2022 - 2. Festival vajeništva, ki bo na Gospodarski zbornici Slovenije 23. junija, bo letos ponovno združil vajence, mentorje in druge predstavnike podjetij in srednjih šol. GZS bo na dogodku podelila posebna priznanja podjetjem in šolam, ki podpirajo vajeniško obliko izobraževanja.

Arhiv: Junijska številka revije Glas gospodarstva že v tem tednu

V junijski številki revije Glas gospodarstva je pozornost posvečena energetski samozadostnosti.

Arhiv: Podeljena priznanja inovacijam regije Posavje za leto 2022

Eno zlato, pet srebrnih in štiri bronasta so priznanja, ki jih je danes najboljšim inovacijam v Posavju za leto 2022 na Gradu Rajhenburg podelila GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško v partnerstvu z MGRT in SPIRIT Slovenija ter tradicionalnimi podporniki inovativnosti.

Arhiv: Konzorcij DIGI-SI s statusom Evropskega digitalnega inovacijskega stičišča za digitalno preobrazbo podjetij in javnega sektorja

Na GZS izražamo zadovoljstvo, da je konzorcij DIGI-SI pridobil status Evropskega digitalnega inovacijskega stičišča (EDIH), za katerega se je potegovalo kar 331 kandidatov.

Arhiv: Ali veste, kateri omejevalni sporazumi po Zakonu o preprečevanju omejevanja konkurence so absolutno prepovedani?

Skladno z veljavno zakonodajo so prepovedani sporazumi, ki posredno ali neposredno določajo prodajne ali nakupne cene in druge poslovne pogoje, sporazumi, ki omejujejo ali nadzirajo proizvodnjo, prodajo in tehnični napredek ter tisti, ki predstavljajo delitev trga ali virov nabave med udeležence.

Arhiv: Nagrade za najboljše inovacije podelili v SAŠA regiji

Velenje, 17. junij 2022- Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na slovesnosti v dvorani Centra Nova v Velenju 23. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 17 prijav s strani 8 prijaviteljev in 180 sodelujočih inovatorjev.

Arhiv: Minister Han in vodstvo GZS: »Smo na istem čolnu, veslati moramo v isto smer za dobro slovenskega gospodarstva«

Ljubljana, 16. junij 2022 - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je danes obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije, kjer se je srečal s predsednikom Tiborjem Šimonko s sodelavci. Sogovorniki so predstavili prioritete dela tako ministrstva v mandatu novega ministra kot pričakovanja gospodarstva ter se dogovorili za tesno prihodnje sodelovanje. V pogovoru so se dotaknili tudi nekaterih aktualnih izzivov, kot je energetska draginja v gospodarstvu.

Arhiv: Nagrade za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorjem

Nova Gorica, 15. 6. 2022 – GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica že 20 let z razpisom in priznanji spodbuja inovativno kulturo v regiji. Na letošnjem razpisu je z 19 inovacijami sodelovalo več kot 56 inovatorjev in 8 skupin. Na današnji jubilejni prireditvi je zbornica podelila 5 zlatih, 11 srebrnih in 3 bronasta priznanja. Štiri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije se bodo potegovale tudi za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, ki bodo podeljena 20. septembra na Nacionalnem dnevu inovativnosti na Brdu pri Kranju.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.