Zapri

Arhiv: EXPO Business Talks z Markom Kavzarjem, Gorenje Hisense - Dubaj: Slovenija v ZAE premalo poznana

Ljubljana, 25. november 2021 – Predstavitev naše države na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubai je zato lahko idealna priložnost za naša podjetja in državo kot celoto, meni gost današnjega, prvega, EXPO Business Talks, Marko Kavzar, vodja področja Gospodinjski aparati podjetja Gorenje Hisense iz Dubaja.

Arhiv: SPOŠTUJMO UKREPE ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA COVID-19 IN CEPIMO SE!

Spodaj navedene reprezentativne delodajalske organizacije in sindikalne centrale, članice Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), ugotavljamo, da se je Slovenija in s tem tudi njene prebivalke in prebivalci, znašla v izjemno zahtevnih razmerah, povezanih s COVID-19. Zavedajmo se, da le odgovorno ravnanje vsakega posameznika in vseh nas skupaj, lahko zmanjša širjenje okužb in omogoči ponovno normalizacijo našega življenjskega okolja.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka o NOO na Dnevu slovenskih bančnikov

Na okrogli mizi o okrevanju gospodarstva po pandemiji in vlogi bank v okviru Dneva slovenskih bančnikov je predsednik GZS Tibor Šimonka izpostavil, da GZS s programsko sestavo Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) ni zadovoljna. Le okoli petina sredstev je namenjenih gospodarstvu, kar je občutno premalo.

Arhiv: Izšla novembrska izdaja revije Glas gospodarstva

Izšla je novembrska številka revije Glas gospodarstva, v kateri pozornost namenjamo trenutnim razmeram, ki so posledica rasti cen energentov. V pogovoru z Vekoslavom Korošcem, direktorjem Združenja za inženiring (ZING) pri GZS, lahko preberete, kakšne posledice grozijo energetsko intenzivni industriji.

Arhiv: Nabor ukrepov v najnovejšem interventnem zakonu nujno razširiti

»Predlog Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic Covid-19 vsebuje določene pomoči namenjene gospodarstvu, vendar pa na GZS menimo, da bi bilo potrebno nabor ukrepov še ustrezno razširiti,« pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Začenja se 37. Slovenski knjižni sejem

Ljubljana, 22. november 2021 - Danes ob 18. uri se uradno začenja 37. Slovenski knjižni sejem s sporočilnim naslovom: Knjige povezujejo. Zaradi epidemioloških razmer bo že drugo leto zapored potekal le v spletni različici, a bo kljub temu vse do 5. decembra ponujal pester nabor dogodkov z eminentnimi avtorji in možnost spletnega sejemskega nakupa odlične knjižne bere. Slovenski knjižni sejem organizira Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS.

Arhiv: Izšla revija Discover Slovenia

Izšel je novi Discover Slovenia, ki tudi tokrat predstavlja slovensko znanje, inovacije in paradne konje. Dotikamo se pomembnih tem, kot so kondicija slovenskega gospodarstva, okoljska problematika, spodbujanje inovativnosti, in hkrati odstiramo skrivnosti uspeha slovenskih podjetij in uspešnih slovenskih mladih upov.

Arhiv: V Milano odhaja delegacija lesarskih podjetij

Ljubljana, 22. november 2021 – V torek, 23. novembra 2021, odhaja na dvodnevni obisk na sejem MADE EXPO delegacija lesarskih podjetij ter organizacij. Delegacijo skupaj organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Direktorat za lesarstvo pri MGRT, GZS - Združenje lesne in pohištvene industrije, Lesarski grozd ob podpori Generalnega konzulata v Milanu.

Arhiv: Na 2-dnevnem obisku na EXPO 2020 Dubaj prva GZS delegacija

V nedeljo, 19. novembra, je na 2-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odpotovala prva GZS delegacija, osredotočena na predstavitev slovenske industrije naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.