Zapri

Arhiv: Med ključnimi izzivi v 2022 kadri in cene energentov

»Pomanjkanje zaposlenih, pritisk na rast plač zaradi nizke brezposelnosti, v zadnjem obdobju pa dvig cen energentov in drugih surovin sodijo med ključne izzive, s katerimi se poleg posledic covida-19 sooča slovensko gospodarstvo,« je dejal predsednik GZS Tibor Šimonka na današnjem posvetu o poslovnih izzivih v 2022. Gospodarska zbornica Slovenije se bo zato aktivno zavzemala za iskanje rešitev, ki bi omogočile prijaznejše poslovno okolje in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, tako z vidika ustrezne delovne sile kot konkurenčnih cen energentov in drugih surovin.

Arhiv: Obnašajmo se samoomejevalno!

Ljubljana, 15. november 2021 – »Čas je, da se kot družba začnemo odgovorno obnašati. Pričakujem, da bodo podjetja izvajala strogi nadzor nad izvajanjem PCT pogoja, še naprej aktivno spodbujala zaposlene k cepljenju, hkrati pa v največji meri omogočila delo od doma tistim zaposlenim, kjer je to mogoče,« je jasen mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, in dodaja: »Stopimo kot družba na zavoro in omejimo medsebojne stike povsod, kjer je to mogoče!«

Arhiv: Začel se je že 32. posvet Poslovanje z nepremičninami – tokrat v hibridni obliki

11. november 2021 - Z razpravo o stanovanjski politiki se je danes začel že 32. posvet Poslovanje z nepremičninami, ki se ga letos bodisi v živo bodisi preko spleta udeležuje preko 300 udeležencev. Glede na zaostrene epidemiološke razmere je GZS - Zbornica za poslovanje z nepremičninami posebno skrb namenila strogemu izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb novega koronavirusa. Ker letos posvet izvaja v popolnoma hibridni obliki, so se številni udeleženci odločili, da ga bodo spremljali na daljavo.

Arhiv: GZS pripravila predloge za dopolnitev novega protikoronskega zakona

Ljubljana, 10. november 2021 – »Številni ukrepi v okviru dosedanje protikoronske zakonodaje so pomembno prispevali k ohranitvi produktivnih kapacitet v gospodarstvu in njihovemu kasnejšemu hitremu okrevanju,« je v dopisu predsedniku vlade in pristojnemu ministru zapisal generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti in dodal, da je v predlog novega protikoronskega zakona nujno vključiti tudi dodatne ukrepe za pomoč gospodarstvu, ki bi podjetjem nudili predvsem določeno mero predvidljivosti pri poslovanju.

Arhiv: Analitika GZS: Gospodarska pričakovanja ugodna tudi po močnem post-pandemičnem preobratu v 2021

Analitika GZS v svojih makroekonomskih napovedih za leto 2022 po močnem post-pandemičnem preobratu v 2021 pričakuje ugodno gospodarsko rast.

Arhiv: Dogodek »Izzivi in okrepitev povezovanja SRIP-ov, KOC-ov in odločevalcev na področju razvoja človeških virov«

Ljubljana, 10. november 2021 – »Potrebujemo več tovrstnih srečanj, kjer bi lahko se še bolj poglobile obstoječe vezi in povezave ter oblikovali načrt sodelovanja na področju razvoja človeških virov«, so se strinjali koordinatorji Strateško razvojno-inovacijskih partnerstev (SRIP) in Kompetenčnih centrov (KOC) ter predstavnika SVRK in Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklad Republike Slovenije na včerajšnjem srečanju v Digitalnem središču. Osrednja tema dogodka v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije je bila krepitev povezovanja SRIP-ov in KOC-ov ter iskanje priložnosti za skupno izvajanje aktivnosti razvoja človeških virov.

Arhiv: Anketa Eurochambres 2022

Dva največja izziva evropskih podjetij pri poslovanju v 2022 bosta dostopnost do energentov in surovin in pomanjkanje usposobljenih zaposlenih, je pokazala anketa Eurochambres 2022, združenja evropskih zbornic, katerega članica je tudi GZS. Slovenska in avstrijska podjetja zadnjemu izzivu namenjata več pozornosti kot v drugih državah.

Arhiv: Ministrica za Slovence o zamejstvu z GZS o gospodarskem povezovanju

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je sestala s predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije Tiborjem Šimonko ter izvršnim direktorjem GZS Mitjem Gorenščkom. Pogovor je tekel o dejavnostih zbornice, s poudarkom na sodelovanju s slovenskimi gospodarskimi organizacijami, poslovnimi klubi in povezavami v zamejstvu in po svetu.

Arhiv: Skupna izjava koroških družb proti zaprtju države

Koroške družbe so pripravile skupno izjavo glede zavedanja varnosti in zdravja vseh zaposlenih, odgovornega ravnanja pri upoštevanju ukrepov za zajezitev korona virusa, ter izjemno pomembnost, da podjetja ostanejo zanesljiv partner svojim kupcem.

Arhiv: Odločni NE zapiranju gospodarstva, nujna okrepitev spoštovanja pogoja PCT in precepljenosti prebivalstva

Ljubljana, 4. november 2021 – Ob slabšanju epidemiološke slike v naši državi in regiji in vse glasnejših pozivih stroke k popolnemu zaprtju države Gospodarska zbornica Slovenije opozarja, da zaprtje gospodarstva ni sprejemljivo. Poziva k doslednemu preverjanju pogoja PCT in spoštovanju preventivnih ukrepov na vseh področjih javnega življenja, od vseh državljanov pa pričakuje odgovorno ravnanje. Svoje članstvo poziva, da k zaustavitvi hitro naraščajočega trenda okužb pripomore tudi s spodbujanjem višje precepljenosti zaposlenih v podjetjih. Predlaga pa tudi testiranje cepljenih in prebolevnikov v dejavnostih, kjer je največ medosebnih stikov.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.