Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Seminar: Napotitev zaposlenih skozi pravilno zavarovalno osnovo in davčno obravnavo stroškov

  Napotitev delavcev v tujino s seboj prinaša davčne specifike, zato je potrebno na napotitev delavcev vedno gledati celostno. Posebej bodo pripravljeni tudi ustrezni praktični primeri.
  V torek, 5. 2. 2019, 9:00-13:30 bo predavala mag. Sabina Lamut.

  Arhiv: Kaj nam prinaša leto 2019?

  Digitalizacija in avtomatizacija računovodskih storitev bosta tudi letos doživljali hiter razvoj, s tem pa se bodo še naprej spreminjala tudi pričakovanja strank. Te bodo od računovodskih servisov pričakovale več poslovnega svetovanja, kar pomeni, da zaposleni postajajo ena ključnih prednosti pred konkurenco.

  Arhiv: Slovensko gospodarstvo konec leta 2018

  Leto 2018 je bilo za slovensko gospodarstvo uspešno. Zmanjšali smo število brezposelnih, povečali investicije in ustvarili presežek. Pred nami je leto, ki bo prineslo polno novih izzivov. Naj bodo dobri rezultati spodbuda in razlog za optimizem.

  Arhiv: Objavljen je javni razpis za sofinanciranje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je konec decembra 2018 objavil javni razpis »Sofinanciranje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela – pripravljeni na spremembe v letih 2019, 2020, 2021, 2022«. Ukrepi in celovita podpora, v obliki informiranja, motiviranja, kariernega svetovanja, različnih usposabljanj in izobraževanj, bodo vključenim osebam omogočili lažji prehod na nova delovna mesta ali v novo zaposlitev in s tem preprečili njihovo brezposelnost. Na voljo je dobrih 3,6 milijona evrov za sofinanciranje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve ali je njihova zaposlitev ogrožena, v ukrepe na trgu dela.

  Arhiv: Informacija glede usposabljanj e-vloga BIH

  Od 24. 12. 2018 imajo delodajalci na portalu e-VEM tudi možnost oddati elektronsko vlogo za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev na podlagi Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Svetom ministrov Bosne in Hercegovine o zaposlovanju državljanov BiH v Sloveniji. Ker so e-vloge novost, bodo v letu 2019 potekala usposabljanja.

  Arhiv: Strokovni seminar »Napotitev delavcev v Avstrijo«

  Vabimo vas, da se udeležite strokovnega seminarja »Napotitev delavcev v Avstrijo«, ki ga organiziramo na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z odvetniško pisarno Grilc Vovk Škof in računovodskim servisom First, d.o.o.

  Arhiv: Pregled leta 2018 na ZRS

  V letu 2018 smo izvajali številne aktivnosti in projekte ZRS.

  Arhiv: Najbolj brane vsebine ZRS v letu 2018

  Pregled osmih prispevkov, ki so bili v preteklem letu najbolj obiskani na spletni strani ZRS.

  Arhiv: Sporočilo ZZZS: Izdaja potrdil A1- sprememba glede prekinitev med napotitvama

  ZZZS bo od 1. 2. 2019 dosledneje upošteval predpise EU, ki se nanašajo na predhodno obdobje napotitve delavca ali samozaposlene osebe v določeno državo. Delavec (ali samozaposlena oseba) je tako po zaključku 24-mesečne napotitve v eno državo članico praviloma lahko takoj napoten na delo s strani istega podjetja v drugo državo članico, v isto državo članico pa šele po preteku dveh mesecev.

  Arhiv: Članarina ZRS za leto 2019

  Članarina ZRS tudi v letu 2019 ostaja nespremenjena in enotna za vse člane ZRS.

  Arhivi