Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: STA: Evropski parlament potrdil tri izredne ukrepe ob epidemiji

  Bruselj, 26. marca (STA) - Evropski poslanci so z glasovanjem na daljavo po nujnem postopku skoraj soglasno potrdili tri izredne ukrepe v boju proti novemu koronavirusu. To so naložbena pobuda v vrednosti 37 milijard evrov, prekinitev izvajanja pravil o letaliških slotih za preprečitev praznih letov in razširitev uporabe solidarnostnega sklada na področje javnega zdravja.

  Arhiv: Delovnopravni ukrepi za mala, srednja in velika podjetja

  Opisi možnih ukrepov

  Arhiv: STA: Letalske družbe zaradi zaprtja letališč prilagodljive do kupcev

  Ljubljana, 26. marca (STA) - Letalske družbe so se na dejstvo, da številne države zaradi pandemije koronavirusa začasno zapirajo svoje meje in prepovedujejo potovanja, odzvale s sprejetjem ukrepov za pomoč strankam, ki morajo preložiti ali odpovedati potovanje. Večina zagotavlja vračilo denarja v primeru odpovedi leta, nekatere pa dobropise.

  Arhiv: Novosti na področju obračuna nadomestil plač

  ZZZS obvešča o nekaj pomembnih novostih na področju obračuna nadomestil plač v breme ZZZS

  Arhiv: Vladni ukrepi (v angleškem jeziku)

  Vlada RS je na svoji spletni strani objavlja tudi predlagane oz. sprejete ukrepe v angleškem jeziku

  Arhiv: SID banka: Neposredno financiranje podjetij za olajšanje poslovanja v času epidemije COVID-19

  V okviru neposrednega financiranja podjetij je na SID banki že na voljo 50 milijonov evrov za kredite, ki so namenjeni predvsem velikim, ter tudi malim in srednjim podjetjem za obdobje naslednjih 6 mesecev, in sicer za zagotavljanje likvidnosti ter ponudbe proizvodov in storitev, povezanih z izvajanjem ukrepov zaradi širjenja SARS-CoV-2.
  naslednjem tednu bo SID banka objavila tudi nov program neposrednega financiranja, MSP9, ki bo namenjen izključno samostojnim podjetnikom, malim in srednje velikim podjetjem ter zadrugam. Sredstva kredita v višini od 100.000 € do 7 milijonov € z ročnostjo od 2 do 12 let bodo podjetniki lahko namenili kritju celotnih stroškov poslovanja.

  Arhiv: Videokonferenca: Krizni odziv v času COVID-19 in po njem

  Spoznali boste orodja in tehnike, ki jih lahko za lažje izvajanje načrtov, hitro uvedemo v katerikoli fazi. Čas bo tudi za vprašanja in razpravo, lahko pa vprašanja posredujete tudi v naprej.

  Arhiv: Ukrepi EU za blaženje socialno-ekonomskih posledic

  Krovni dokument z usmeritvami Evropske komisije

  Arhiv: ZZZS: Poenostavljen postopek odobritve začasne zadržanosti od dela in podaljšanja zdraviliškega zdravljenja

  25. 3. 2020 - Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, ki od 25. 3. 2020 dalje poenostavlja postopek odobritve začasne zadržanosti od dela in podaljšanja zdraviliškega zdravljenja.

  Arhiv: Webinar GZS: O poslovni komunikaciji v času ranljivosti

  Komunikacijski načrt za obdobje po krizi

  Arhivi