Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Predsednik GZS: Predlog vladnega paketa interventnih ukrepov v znatni meri sledi predlogom GZS in potrebam gospodarstva

    Boštjan Gorjup, predsednik GZS se je odzval na danes predstavljen paket ukrepov za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu

    Arhiv: Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov, ki predvidoma stopi v veljavo 29. marca 2020

    Državni zbor je na seji dne 20. 3. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov, ki bo predvidoma stopil v veljavo 29. marca 2020.

    Arhiv: Gospodarski krog vladi poslal pobudo za sodelovanje pri skupnem reševanju slovenskega gospodarstva

    Organizacije, ki se povezujejo v Gospodarskem krogu, so Vladi Republike Slovenije ponudile vse znanje, ki ga premorejo slovenski managerji in managerke, podjetnice in podjetniki ter strokovnjaki in strokovnjakinje s področja ekonomije in poslovanja kot pomoč za reševanje slovenskega gospodarstva v času trenutne krize.

    Arhiv: Zavod RS za zaposlovanje: Izvajanje zakona o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov

    Za izvajanje dela zakona, ki se nanaša na delno povračilo nadomestila plače za začasno čakanje in na povračilo nadomestila plače za odrejeno karanteno, so pristojni pri Zavodu za zaposlovanje.

    Arhiv: GZS na vlado RS naslovila dodatne zahteve za pomoč gospodarstvu zaradi korona virusa

    Dodatni predlogi GZS za pomoč gospodarstvu zaradi korona virusa, ki so bili danes poslani predsedniku vlade, gospodarskem ministru in gospodu Lahovniku

    Arhiv: O poslovni komunikaciji v času ranljivosti

    1. webinar že na voljo: KOMUNIKACIJA Z ZAPOSLENIMI V ČASU KRIZE

    Arhiv: Anketa GZS potrjuje: gospodarstvo nemudoma potrebuje nov paket interventne zakonodaje

    93 odstotkov gospodarskih subjektov ima resne težave v poslovanju zaradi zmanjšanega povpraševanju tako na domačem trgu kot iz tujine, sprejetih ukrepov vlade, pretrganih dobaviteljskih verig. To je pokazala anketa, ki jo je GZS med gospodarskimi subjekti izvedla v prejšnjem tednu. Gospodarstvo potrebuje paket v vrednosti 2 do 4 mrd. evrov, da bi se preprečila globoka gospodarska in socialna kriza.

    Arhiv: SID banka: Ublažitev finančnih posledic širjenja virusa SARS-CoV2 v gospodarstvu

    Skupaj z MGRT bo SID banka MSP in velikim podjetjem ponudila finančne produkte v skupni višini 800 mio EUR, od tega za 200 mio EUR novih oz. prilagojenih produktov ter 600 mio EUR obstoječih produktov.

    Arhiv: MDDSZ: Ključni cilj sprejetega zakona je ohranitev delovnih mest in zadržanje čim več ljudi

    Državni zbor je sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov . Zakon uvaja možnost delnega povračila nadomestila plače v primeru začasnega čakanja na delo, povračilo celotnega nadomestila plače v primeru individualno odrejene karantene in odlog plačila prispevkov za samozaposlene. Navodila in obrazci bodo objavljeni na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje.

    Arhivi