Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Inšpektorat opozarja na previdnost pri sporazumnem prenehanju pogodbe o zaposlitvi

  Inšpektorat za delo opozarja delavce, da naj ne podpisujejo sporazumov o prenehanju pogodbe o zaposlitvi, če tega dejansko ne želijo. V takšnem primeru delavcu namreč ne pripada nadomestilo za brezposelnost (ki ga ureja Zakon o urejanju trga dela; ZUTD), niti odpravnina (razen v primeru upokojitve).

  Arhiv: FURS, 20. 3. 2020: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

  Določbe na podlagi interventnih zakonov, ki so bili sprejeti 20. 3. 2020

  Arhiv: Državni zbor sprejel vladne predloge na davčnem in kreditnem področju

  MF, 20. 3. 2020: Poslanci so sprejeli interventne ukrepe, ki jih je z namenom blažitve posledic epidemije predlagala vlada. S sprejetimi ukrepi podaljšujemo roke za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil. Omogoča se tudi odlog plačila obveznosti kreditojemalcev, ki zaradi epidemije in ukrepov povezanih z njo, svojih obveznosti ne bodo mogli poravnati.

  Arhiv: Potrdilo o obstoju višje sile

  Potrdila v angleškem jeziku izdaja Gospodarska zbornica Slovenije v Ljubljani na oddelku Javne listine.

  Arhiv: Interventna zakona o odlogu davčnih obveznosti in plačila posojil za podjetja bo DZ obravnaval po nujnem postopku

  Ljubljana, 18. marca (STA) - Poslanci bodo predloga vladnih zakonov, s katerima bi podjetjem zaradi epidemije novega koronavirusa omogočili odlog različnih davčnih obveznosti in plačila posojil, obravnavali po nujnem postopku, je danes odločil kolegij predsednika DZ. Poslanci ju bodo na mizi imeli predvidoma že na četrtkovi izredni seji državnega zbora.

  Arhiv: Poslovni nasveti v času koronavirusa

  Odgovore na vaša najpogostejša vprašanja s področja delovne zakonodaje, likvidnosti in financ, pa tudi splošne poslovne nasvete in informacije GZS objavlja vse na enem mestu ... Kako se obravnava odsotnost z dela, ko delavec zaradi zaprtja mej s sosednjimi državami ne more prihajati na delo (npr. dnevni migranti s sosednjih držav)? Ali lahko stranka zaradi spremenjenih okoliščin, povezanih s koronavirusom, zahteva razvezo pogodbe?

  Arhiv: Poslovanje s posameznimi državami

  Kakšne so aktualne razmere v Nemčiji, Franciji …
  Pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri GZS.

  Arhiv: Aktualne novice na področju čezmejnih prevozov

  Kako poteka promet v Sloveniji, kaj se dogaja na mejah, kako ravnati v izjemnih primerih

  Arhiv: Dopolnjena najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev

  Vlada RS je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim začasno prepoveduje ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Prepoved odloka bo veljala do njegovega preklica, za njegovo lažje razumevanje pa so pripravili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov.

  Arhiv: Varnost zaposlenih: Predlogi ukrepov v podjetjih

  Za obvladovanje izjemnih razmer, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, morajo podjetja sprejeti ukrepe za zagotavljanje varnosti zaposlenih pri opravljanju dela. Priporočila so pripravljena v sodelovanju z nekaterimi slovenskimi podjetji, ki so takšne ukrepe že vključila v spremenjene poslovne procese.

  Arhivi