Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Dopolnjena verzija dokumenta Pravice in obveznosti iz delovnega razmerja

    17.3.: Inšpektorat Republike Slovenije za delo objavil dopolnjena verzija dokumenta - Celovita, dopolnjena informacija o pravicah in obveznostih iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin: ključne informacije in odgovori na pogosta vprašanja glede uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2.

    Arhiv: Odreditev letnega dopusta ob trenutni epidemiološki situaciji v Sloveniji

    Glede na to, da na Inšpektoratu za delo prejemamo vrsto vprašanj in prijav glede odrejanja letnega dopusta ob trenutni epidemiološki situaciji v Sloveniji poudarjamo, da delodajalec ne sme zgolj enostransko odrejati letnega dopusta. Opozarjamo na okoliščine, ki jih mora upoštevati delodajalec pri odločanju o času izrabe letnega dopusta, ki jih določa 163. člen ZDR-1.

    Arhiv: Najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev

    Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim začasno prepoveduje ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Prepoved odloka bo veljala do njegovega preklica, za njegovo lažje razumevanje pa smo pripravili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov.

    Arhiv: Uveljavljanje pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2

    Objava Inšpektorata RS za delo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

    Arhiv: Poziv delodajalcem: delo na domu

    Vljudno Inšpektorat RS za delo naproša delodajalce, da o nameravanem organiziranju dela na domu obvestijo inšpektorat za delo po elektronski pošti.

    Arhiv: Sporočilo MF, 16. 3. 2020: podaljšali se bodo roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES)

    Vsi ukrepi za preprečevanje in lajšanje posledic epidemije bodo v veljavo stopili pravočasno.

    Arhiv: Karantena ne velja za našo strokovnost

    nagovor Aleksandra Štefanca, predsednika ZRS

    Arhiv: Delo na domu in odrejanje drugega dela v izjemnih okoliščinah

    S strani ESS je GZS prejela Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

    Arhiv: Kakšne možnosti so na razpolago gospodarstvu na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa?

    FURS, 10. 3. 2020: Davčna zakonodaja že sedaj predvideva določene ugodnosti poslovnim subjektom, če imajo ti težave pri plačevanju davčnih obveznosti.

    Arhiv: Ukrepi Slovenskega podjetniškega sklada za omilitev posledic koronavirusa

    SPS je v sodelovanju z MGRT ter z drugimi institucijami pripravil ukrepe, ki bodo doprinesli k omilitvi posledic širjenja koronavirusa.

    Arhivi