Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  FURS: Če ste letni davčni obračun oddali po 31. 3. 2021, se vam prestavi rok za plačilo akontacij

  poteče rok za plačilo marčevske akontacije dne 10. 5. 2021

  SPS razpisuje neposredne kredite v višini do 100.000 EUR/podjetje za blažitev posledic COVID-19

  Namen brezobrestnega kredita je zagotoviti hitro in ugodno financiranje za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 na gospodarstvo ter poplačilo terjatev potrošnikov iz naslova plačil za pogodbe o paketnem potovanju iz 5. odstavka 101.a člena ZIUZEOP[1] s strani potovalnih agencij, organizatorjev potovanj in drugimi, s potovanji povezanimi dejavnostmi.

  Javni sklad RS: Napovedujemo nov razpis ASI - Na voljo bodo sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije napoveduje nov razpis ASI - Na voljo bodo sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih.

  Preizkušeni strokovnjak za obračun plač

  Pridobite certifikat in znanje, ki ga potrebujete, da postanete dober strokovnjak za obračun plač.
  Člani Zbornice računovodskih servisov (ZRS) imajo 10 % popust na kotizacijo.

  PTZ: 8. E-konferenca MSP - Kako po korona krizi?

  Podjetniško-trgovska zbornica vabi na 8. digitalno konferenco za mikro, mala in srednja podjetja, z naslovom KAKO PO KORONA KRIZI? Glavne teme konference bodo razdeljene v tri ključne panele; - Predlog ukrepov za okrevanje malega gospodarstva, - Pravni, psihološki in sociološki vidik dela od doma, - Ohranjanje vitalnosti družinskih podjetij v trenutnih razmerah.

  MGRT: Na voljo 103 milijoni evrov garancij za najemanje bančnih kreditov

  Slovenski podjetniški sklad (SPS) bo tudi letos razpisal garancije za zavarovanje bančnih kreditov, s katerimi si bodo mikro, mala in srednje velika podjetja zagotavljala likvidnost. Skupno razpisani 103 milijoni evrov garancij s subvencijo obrestne mere bodo podprli okoli 650 projektov.

  FURS: Na eDavkih je na voljo Kartica COVID upravičenj s podatki o protikorona ukrepih

  Prejemniki protikoroma pomoči, za katere je pristojna Finančna uprava, imajo v svojem profilu eDavkov na vpogled novo Kartico COVID upravičenj.

  FURS: Podaljšanje protikorona ukrepov za podjetnike in podjetja do 30. 6. 2021

  Vlada je 24. 3. 2021 s sklepom podaljšala veljavnost nekaterih protikorona ukrepov do 30. 6. 2021. Med ukrepi, za katere je pristojna Finančna uprava, se podaljšuje pridobitev izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka, povračilo izgubljenega dohodka zaradi karantene ali varstva otrok in tudi ukrep delnega povračila nekritih fiksnih stroškov. Skrajni rok za uveljavljanje omenjenih ukrepov je torej 30. 6. 2021.

  MJU: Ključne informacije o organiziranju dela na domu ter o elektronski oddaji obvestil prek portala SPOT

  Ker se je delo na domu izkazalo kot zelo učinkovit ukrep z vidika zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu delavcev in za preprečevanje širjenj okužb, ponovno objavljamo ključne informacije in usmeritve glede organiziranja dela na domu.

  Izjava predsednika GZS Boštjana Gorjupa

  Na GZS smo z zaskrbljenostjo spremljali dogajanja glede obvladovanja koronavirusa in dvigovanja številk, ki so nakazovale prihajajoči 3. val v Sloveniji in celi Evropi. Bili smo v permanentnem stiku z vlado in še posebej MGRT, da najdemo rešitve, ki ne bi bistveno negativno vplivale na kondicijo in sposobnost slovenskega gospodarstva, kjer si prizadevamo za varna delovna mesta …

  Arhivi