Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: POMEMBNO OBVESTILO: za DELODAJALCE, ki napotujejo delavce v Avstrijo - spremembe urnih postavk

  S 1. 1. 2018 začnejo v Avstriji veljati spremembe določenih kolektivnih pogodb ter tudi nove urne postavke. Pred napotitvijo v Avstrijo, ki bo začela veljati s 1. 1. 2018, preverite, ali je na vašem področju opravljanja storitev prišlo do sprememb kolektivnih pogodb in v primeru sprememb le-te tudi nemudoma upoštevate.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017, januar 2018

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi, Kopru in Velenju v januarju 2018.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Izkoristite ugodnost v višini 20 % za zgodnje prijave in se prijavite vsaj 14 dni pred seminarjem!

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Celodnevna strokovna konferenca Napotitev delavcev v tujino od A do Ž

  Konferenca ZDSS, na kateri bodo na praktičen način obravnavali napotitev delavcev v tujino iz davčnega, pravnega in računovodskega vidika. Potekala bo v sredo, 6. 12. 2017 od 9.00 do 15.30 v Ljubljani.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017, Ljubljana, 14. 12. 2017

  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. Izvedla ga bo predavateljica Barbara Guzina.
  20 % popust za zgodnje prijave velja do vključno četrtka, 30. 11. 2017.

  Arhiv: Seminar CPU: Digitalizacija delovnih mest za računovodje

  Na začetku seminarja bo digitalizacija predstavljena z vidika davkov in računovodstva, nato pa bo predstavljeno, kako se spremeni delo, ko digitaliziramo računovodstvo, katera orodja lahko uporabijo računovodje in kakšne učinke ima na učinkovitost in poslovne modele.
  Seminar bo potekal v petek, 8. 12. 2017, na CPU.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Prepozna identifikacija za namene DDV, obveznost obračunavanja DDV in pravica do odbitka DDV

  Sporočilo FURS je pripravljeno na podlagi vprašanja, kako naj ravna davčni zavezanec, ki se je prepozno identificiral za namene DDV in ali ima davčni zavezanec, ki je od takega davčnega zavezanca prejel račun z obračunanim in izkazanim DDV na računu, možnost uveljavljanja odbitka DDV.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Spletni tečaj Informacijska varnost

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Spletni tečaj Informacijska varnost

  Informacijska varnost je vsak dan bolj pomembna, saj so hekerski napadi vse bolj pogosti, posledice pa v obliki izgube podatkov, časa in denarja. Za člane ZRS smo zato pripravili ugodnost, da bi spodbudili vodje računovodskih servisov in zaposlene, da se s pomočjo e-tečaja Informacijska varnost izobrazijo ali osvežijo znanje o načinih izogiba digitalnim varnostnim incidentom ter potencialni poslovni škodi.

  Arhiv: Register dejanskih lastnikov bo vzpostavljen 19. 11. 2017

  Register dejanskih lastnikov omogoča zagotavljanje transparentnosti lastniških struktur poslovnih subjektov, s katerim se zavezancem po ZPPDFT-1 (kamor sodijo tudi računovodski servisi) omogoča dostop do relevantnih podatkov za potrebe izvajanja ukrepa pregleda stranke.
  Računovodski servis je dolžan vpisati podatke le o svojih dejanskih lastnikih (če je s.p., ali enoosebni d.o.o. z lastnikom fizično osebo pa mu tega ni treba). LAHKO pa prevzame za svoje stranke vpis v RDL (torej to, kar morajo posamezni subjekti storiti do 19. januarja 2018) na podlagi ustreznega pooblastila stranke.

  Arhiv: Izobraževalno-razvojni program: Sodobni koncepti prodaje / naravnanost na stranke

  Z Brankom Žuncem, predavateljem na 10. Zboru članov ZRS, bomo izvedli program seminarja s 3 moduli: sodobni koncept prodaje na področju finančno-računovodskih storitev, praktična psihologija strank in kako obdržati ceno / povečati svoj zaslužek.
  POZOR: Začetek izvajanja je prestavljen, novi termini so 8. 12. 2017 ter 16. 1. in 2. 2. 2018.
  Vljudno vabljeni, na voljo je še nekaj prostih mest!

  Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, november 2017

  V novembru bo potekal še zadnji izpitni rok Strokovni vodja računovodskega servisa v letošnjem letu.

  Arhivi