Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZZZS: Nevštevanje dodatkov zaradi epidemije COVID v osnovo za nadomestila plač v breme OZZ

  Dopolnitev informacije z dne 29. januar 2021 in zbirna preglednica.

  GZS: Sprejeti #PKP8 prinaša manj, kot bi moral

  #PKP8, ki je bil potrjen na včerajšnji seji Državnega zbora, prinaša nujne ukrepe, a je gospodarstvo s sprejetim besedilom zakona le delno zadovoljno, saj so podjetja od #PKP8 pričakovala več. Na GZS pričakujemo, da bodo izpuščena področja bolje naslovljena v napovedanem #PKP9.

  MDDSZ: Ukrepi osmega protikorona zakona

  Zakonu o dodatnih ukrepih za omilitev posledic Covid-19 (PKP8), ki ga je potrdil Državni zbor dne 3. 2. 2021, je namenjen zmanjševanju škodljivih posledic širjenja koronavirusa na prebivalstvo, gospodarstvo in na drugih področjih. V ospredje so ponovno postavljeni ukrepi za ohranitev delovnih mest in pomoči gospodarstvu, prioritetno pa se naslavlja tudi celostno skrb za starejše. PKP8 širi solidarnostne dodatke na še nekatere skupine ranljivih.

  GZS: Sprejet #PKP8 - pregled ključnih ukrepov

  Državni zbor RS je na seji 3. 2. 2021 sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8), ki prinaša dodatne ukrepe za ohranitev delovnih mest in pomoč, med drugim podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države. Predloga zakona še ni obravnaval Državni svet in še ne velja. Pregled ključnih ukrepov je pripravila Pravna služba GZS.

  STA: Sloveniji še 913 milijonov evrov iz sheme Sure

  Bruselj, 02. februarja (STA) - Evropska komisija je iz sheme Sure za zaščito delovnih mest med pandemijo covida-19 danes izplačala še 14 milijard evrov devetim članicam EU. Med njimi je tudi Slovenija, ki je dobila še 913 milijonov evrov. Od začetka izvajanja sheme je doslej 15 članic prejelo 53,5 milijarde evrov, Slovenija 1,1 milijarde.

  STA: DZ potrdil osmi protikoronski zakon z dodatnih 320 milijonov evrov ukrepov

  Ljubljana, 03. februarja (STA) - DZ je danes potrdil osmi protikoronski zakon, ki prinaša dodatnih 320 milijonov evrov ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19. Ključna sta subvencioniranje dviga minimalne plače in podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo, v zakonu pa so zapisane tudi globe za preskakovanje vrstnega reda pri cepljenju.

  Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic drugega vala epidemije COVID-19

  Minister za javno upravo je skladno z Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20) objavil Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic drugega vala epidemije COVID-19 in Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic drugega vala epidemije COVID-19 za športne organizacije.

  Spletni seminar: Kibernetski napadi na elektronsko pošto in kako preprečiti poslovno škodo

  V dobri uri boste spoznali vse, kar morate vedeti o nevarnostih, ki danes vašemu podjetju pretijo v digitalni divjini (elektronska pošta, splet) ter kako se pred tem učinkovito boriti. Seminar je brezplačen za člane GZS.

  Brezplačna delavnica: Uporaba orodja ZOOM za učinkovite sestanke in srečanja ter delo na daljavo

  SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije organizira brezplačno strokovno spletno delavnico. Delavnica je namenjena vsem potencialnim in obstoječim podjetnikom, ki se pri svojem delu srečujete in uporabljate spletna orodja kot obliko komunikacije. Tokrat bo podrobneje predstavljen ZOOM.

  STA: Subvencioniranje minimalne plače bo veljalo za vse

  Ljubljana, 02. februarja (STA) - Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide je v predlogu osmega protikoronskega zakona ohranil subvencioniranje dviga minimalne plače vsem delodajalcem, kot je predlagala vlada. V opoziciji so nasprotno menili, da bi marsikateri delodajalec dvig minimalne plače zmogel sam. Odbor je omogočil tudi objavo razpisa za vpis na fakultete.

  Arhivi