Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  MDDSZ: Ukrep čakanje na delu in skrajšani delovni čas

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo pogosta vprašanja in odgovore o ukrepih povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in subvencije za krajši delovni čas po Zakonu o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE).

  FURS: Poročanje podatkov na obračunu REK-1 po ZIUOOPE

  FURS bo Zavodu RS za zaposlovanje za potrebe vodenja postopka posredoval podatke iz predloženih REK-1 obrazcev. Predlaganje REK-1 obrazcev v primeru uveljavljanja subvencije za skrajšani delovni čas in uveljavljanje pravice do povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo je opisano v nadaljevanju.

  MDDSZ: Odsotnost z dela zaradi razlogov višje sile, letni dopust in regres

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo odgovore na najpogostejša vprašanja glede odsotnosti z dela zaradi višje sile, kot je npr. za primer varstva otroka, ki ne sme v vrtec ali šolo ali v primeru odrejene karantene.

  Posnetek pogovora med gospodarstvom in državo: GOSPODARSTVO MED IN PO EPIDEMIJI

  Vabljeni k ogledu posnetka e-pogovora, ki je potekal včeraj 3. junija med ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom in predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije Boštjanom Gorjupom, v katerem sta razpravljala o protikriznih ukrepih, opredeljenih z interventno zakonodajo, ter o tem, kako ponovno zagnati gospodarstvo.

  Opomnik - Zviševanje nivoja varnosti spletnih storitev AJPES

  Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (v nadaljnjem besedilu: AJPES) obvešča, da bo zaradi zviševanja nivoja varnosti spletnih storitev s 15. junija 2020 ukinila uporabo protokolov TLS 1.0 in TLS 1.1 na spletnem portalu www.ajpes.si.

  ZRSZ: Povračilo nadomestila plače za začasno čakanje in subvencioniranje skrajšanega delovnega časa

  Na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. maja, so na Zavodu RS za zaposlovanje pristojni za izvajanje dveh ukrepov: delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo in delnega subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

  #PKP3: najpogostejša vprašanja in odgovori

  Ali je kakšna razlika med ukrepom povračila nadomestila delavcem na začasnem čakanju na delo po #PKP2 (ZIUZEOP) in #PKP3 (ZIUOOPE)? Katere pogoje mora izpolnjevati delodajalec, da je upravičen do delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? … Preberite odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, ki jih je Pravna služba GZS pripravila v zvezi s #PKP3 - Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE).

  7. mednarodna E-KONFERENCA MSP

  GZS Podjetniško trgovska zbornica organizira 7. mednarodno e-konferenco za mikro, mala in srednja podjetja, z naslovom "Podjetniki poglejte v prihodnost in ukrepajte že danes!", ki bo potekala v četrtek 4. junija bo med 10.00 in 13.00 uro. Iz prve roke boste izvedeli, kakšne prednosti podjetjem prinaša evropski projekt mentoriranja podjetjem, ki se znajdejo v težavah in lahko koristijo pomoč strokovnjakov, da v pravem trenutku sprejmejo čim bolj optimalne odločitve.

  Sprejet je #PKP3. Kaj prinaša?

  Državni zbor RS je v petek 29. maja pozno zvečer sprejel t.im. tretji protikoronski zakon, tj. ZAKON O INTERVENTNIH UKREPIH ZA OMILITEV IN ODPRAVO POSLEDIC EPIDEMIJE SARS-COV-2 (ZIUOOPE). Zakon je bil objavljen v Uradnem listu št. 80/2020 z dne 30. 5. 2020, ukrepi pa se uporabljajo od 1. junija 2020.

  ZRSZ: Danes 1.484 delodajalcev prejelo skoraj 2,5 milijona EUR za povračilo nadomestila plače

  Junija predvideni dve izplačili na podlagi interventnih zakonov, prvo naslednje je 10. junija.

  Arhivi