Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2017.

  Vzpostavljen je Register računovodske poklicne skupine

  Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine, v katerega je vključena tudi ZRS, je vzpostavil Register računovodske poklicne skupine, ki je dobra orientacijska točka za iskanje kakovostnih računovodskih storitev in jamstvo za dobro usposobljenost ponudnikov.

  Arhiv: Video o funkcionalnosti računovodskega dela portala za tiste, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki

  Za olajšanje dela v zelo obremenjenem obdobju vam v osvežitev pošiljamo Navodilo o uporabi funkcionalnosti računovodskega dela portala na eDavkih. Video posnetek prikazuje funkcionalnost Računovodski portal na eDavkih, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki.

  Arhiv: Banka Slovenije: Anketa o vplivih migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na SEPA

  Evropska centralna banka je pristopila k pripravi analize vplivov migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na plačilne instrumente SEPA na trg malih plačil v evrih. Prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite anketo o vplivih migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na SEPA.

  Arhiv: Dodatna pojasnila UPPD glede dejanskih lastnikov in obveznosti vpisa v RDL

  Delovna skupina ZRS je danes, 19. 1. 2018, pridobila dodatna pojasnila UPPD glede dejanskih lastnikov in obveznosti vpisa v Register dejanskih lastnikov.

  Arhiv: Kakovost računovodskih storitev se odraža v njihovi ceni

  Arhiv: Kakovost računovodskih storitev se odraža v njihovi ceni

  Prenizka cena računovodskih storitev vam na kratek rok sicer lahko pripelje veliko novih strank, na dolgi rok pa si boste težko privoščili strokovno izobraževanje in izpopolnjevanje. Posledice so lahko usodne tako za računovodski servis kot tudi za njegove stranke.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Informacija o novostih REK obrazcev v letu 2018

  V Uradnem listu RS, št. 79/2017, z dne 28. 12. 2017, je objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu (Pravilnik REK), ki začne veljati 1. januarja 2018.

  Arhiv: Sporočilo za javnost: Štipenditorji, rok za oddajo podatkov o štipendistih za leto 2017/2018, se izteka!

  Štipenditorji, ki v šolskem letu 2017/2018 podeljujete štipendijo, lahko poročate skladu o podeljenih štipendijah le še do 31. 12. 2017.

  Arhiv: Objavljena neuradna prečiščena besedila zakonov iz paketa davčnih sprememb

  Objavljena so neuradna prečiščena besedila treh zakonov iz paketa davčni sprememb, ki se začnejo uporabljati s 1. januarjem 2018. Gre za rešitve, ki so zajete v novelah zakona o dohodnini, zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in zakona o davčnem postopku.

  Arhivi