Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Članek: Sledite 4 računovodskim trendom v 2018

  Od razvoja računovodstva v oblaku do umetne inteligence in avtomatizacije ter naraščajoče stabilizacije kripto valut so na obzorju velike spremembe za računovodje. Tukaj so najboljši štiri računovodski trendi, ki se jih je treba zavedati leta 2018.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 3. četrtletje 2018.

  Arhiv: Paket vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1

  Zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so določeni v 4. členu zakona. Med drugimi so zavezanci tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo računovodskih storitev.
  ZRS nudi naročilo paketa vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1, ki ga lahko naročijo le člani ZRS.

  Informacijski pooblaščenec pripravil spletno stran in telefonsko svetovanje za majhna podjetja

  Informacijski pooblaščenec bo vse do septembra 2020 izvajal evropski projekt RAPiD.Si (Raising Awareness on Data Protection and the GDPR in Slovenia), ki je namenjen izobraževanju manjših in srednje velikih podjetij ter posameznikov o reformi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

  Arhiv: Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko

  Vabimo vas, da se udeležite strokovnega seminarja »Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko«, ki ga organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve/Veleposlaništvo v Kopenhagnu, v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in sicer v četrtek, 22. novembra 2018, od 09:00 do 13:00 v Ljubljani, na GZS, Dimičeva 13, Dvorana F/medetaža.

  Za člane ZRS je udeležba na seminarju brezplačna.

  Arhiv: Kakšne storitve lahko ponudimo strankam v času digitalizacije?

  Spremembe, ki jih je prinesla hitra digitalizacija poslovnih procesov, zahtevajo tudi prilagajanje ponudbe računovodskih storitev. Večina klasičnih opravil je avtomatizirana, zato v ospredje stopajo znanje in izkušnje, ki so podjetnikom lahko v veliko oporo pri doseganju dobrih poslovnih rezultatov.

  Arhiv: 1. Konferenca slovenskih računovodij, revizorjev in davčnih svetovalcev iz sveta in Slovenije

  Mednarodna konferenca v Sloveniji, ki povezuje in združuje slovenske strokovnjake iz sveta in slovenske strokovnjake v matični domovini.
  Konferenca bo potekala 29. in 30. 11. 2018 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.

  Arhiv: Vzorec Pravilnika o varovanju zaupnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov

  Na željo članov ZRS smo pridobili še vzorec Pravilnika o varovanju osebnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov.

  Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, november 2018

  Pripave na izpit bodo potekale 9.-18. novembra 2018 in izpit "Strokovni vodja računovodskega servisa v ponedeljek, 19. novembra 2018. Izvedba je zagotovljena!

  Arhiv: Video nagovor Mateje Vraničar Erman

  Mateja Vraničar Erman, državna sekretarka na Ministrstvu za finance, je v video nagovoru, ki smo ga pripravili posebej za 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, predstavila pomembna projekta, ki se jima bodo posebej pozorno posvečali v naslednjih dveh letih.

  Arhivi