Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZRSZ: Skupaj prejeli 250.000 vlog

  Do zdaj so na Zavodu RS za zaposlovanje rešili praktično vse vloge do PKP7, intenzivno in sproti se rešujejo vloge po PKP8.

  FURS: Nakazilo mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za januar in februar 2021

  Mesečni temeljni dohodek je danes prejelo 37.697 upravičencev v skupni višini 39,5 milijona evrov, izgubljen dohodek zaradi karantene ali varstva otrok pa 762 zavezancev v skupnem znesku 257.000 evrov.

  FURS: Povprečna letna stopnja davka in prispevkov

  V Uradnem listu RS, št. 32/2021 je objavljena Povprečna letna stopnja davka in prispevkov, ki se obračunavajo in plačujejo od plač v Republiki Sloveniji. Za leto 2020 znaša 34,89 %.

  ZRSZ: Oddaja zahtevka za čakanje na delo za februar in spremembe višine povračila

  Od danes, 10. marca, lahko na portalu za delodajalce oddate zahtevek za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje za februar. Opozarjamo, da se je s 1. februarjem spremenila višina povračila izplačanega nadomestila plače na podlagi ZDUOP (PKP8).

  UPPD: Nov seznam tveganih držav

  Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja je objavil nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma. S seznama sta umaknjeni Islandija in Mongolija, dodane pa Burkina Faso, Dominika, Kajmanski otok in Sint Maarten.

  SIR: Usklajena priporočila za dobro prakso na področju računovodskih pravil ocenjevanja za računovodsko poročanje, ki obravnava slabitve in revalorizacije

  Strokovni in Revizijski svet Slovenskega inštituta za revizijo sta v sodelovanju z Agencijo za javni nadzor nad revidiranjem sprejela usklajena priporočila za dobro prakso na področju računovodskih pravil ocenjevanja za računovodsko poročanje, ki obravnava slabitve in revalorizacije.

  Ugodnost ZRS: Mala šole SRS (portal z video posnetki)

  Ste si želeli, da bi imeli SRS-je enostavno predstavljene na enem mestu? Če je tako, vas vabimo, da se vključite v Malo šolo SRS. Presenečeni boste, na kako preprost način se lahko naučite razumeti Slovenske računovodske standarde. S tem boste dosegli varnost in zanesljivost svojih poslovnih odločitev, saj boste znali vnaprej predvideti učinke poslovnih odločitev.

  FURS: Nakazilo pomoči za izvedbo antigenskih hitrih testov na virus SARS-CoV-2

  FURS obvešča upravičence do pomoči za izvedbo antigenskih hitrih testov na virus SARS-CoV-2 (pravne osebe, ki so organizirane kot gospodarske družbe, samostojne podjetnike posameznike in zadruge) in upravičence do pomoči za nakup antigenskih hitrih testov in PCR testov (nacionalne panožne športne zveze), da bo izplačilo pomoči za mesec januar 2021 izvedeno 26. februarja 2021 (v poznih popoldanskih urah).

  FURS: Vpliv pomoči PKP na izračun odbitnega deleža

  FURS je objavil pojasnilo številka 429-356/2021 z dne 26.2.2021 glede vpliva pomoči PKP na izračun odbitnega deleža.

  Arhivi