Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    AJPES: Podaljšanje delovnega časa tehnične pomoči pred datumom zaključka oddaje letnih poročil

    AJPES obvešča, da bo za uporabnike portala AJPES omogočena tehnična pomoč do 18. ure pred datumom zaključka oddaje letnih poročil in sicer v dneh: 28. 2. in 29. 2. ter 29. 3. in 2. 4. 2024.

    SPS tudi letos razpisuje ugodne kredite za podjetja, ki so utrpela posledice energetske krize

    Slovenski podjetniški sklad preko javnega razpisa P7K 2024 – Krizno likvidnostni kredit razpisuje skupno novih 21,70 mio EUR likvidnostnih posojil za podjetja, ki so utrpela gospodarsko škodo na področju oskrbe z energijo zaradi energetske krize.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Nova izdaja: SRS (2024) z dodanimi Pravili skrbnega računovodenja

    Zbornica računovodskih servisov se je z Zvezo RFR dogovorila za popust na novo izdajo: SRS (2024) z dodanimi Pravili skrbnega računovodenja.

    FURS: Neknjižen Obvezni zdravstveni prispevek pri nekaterih samostojnih podjetnikih, 22. 2. 2024

    Na FURS-u so zaznali napako pri (ne)knjiženju Obveznega zdravstvenega prispevka (OZP) na REK-O obrazcih za obdobje 2402 pri nekaterih samostojnih podjetnikih. Ostali prispevki so bili knjiženi. Poteka sanacija teh primerov s predvidenim zaključkom 23.2.2023. Na eKartici je posledično lahko prikazano napačno stanje.

    MP: Kakšni so postopki v zvezi z izplačili na podlagi covid-19 zakona

    Pristojni prekrškovni organi pričeli s pošiljanjem informativnih izračunov upravičencem po Zakonu o ureditvi nekaterih vprašanj v zvezi z določenimi prekrški, storjenimi v času veljavnosti ukrepov zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni covid-19 (ZUVPNB).

    STA: Otroški dodatki in državne štipendije bodo s 1. marcem višji za 4,2 odstotka

    Ljubljana, 21. februarja (STA) - Meje dohodkov za letne pravice ter zneski otroškega dodatka, državne štipendije in dodatkov k državni štipendiji se bodo s 1. marcem uskladili z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju od januarja do decembra lani, ki je znašala 4,2 odstotka. Osnovni znesek minimalnega dohodka se bo s 465,34 evra zvišal na 484,88 evra.

    UIL: Brošura ARS - Mediacija v sporih na področju intelektualne lastnine

    Urad Evropske unije za intelektualno lastnino je pripravil brošuro o mediaciji kot eni izmed oblik alternativnega reševanja sporov (ARS) v primerih sporov na področju intelektualne lastnine. V njej so med drugim predstavljene prednosti mediacije in informacije, kako mediacija običajno poteka. Brošura je na voljo v slovenskem jeziku.

    MGTŠ: Poziv podjetjem za predložitev dokazil o dejanski škodi v gospodarstvu za poplave v avgustu 2023

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je vsem oškodovancem poplav v avgustu 2023 posredovalo elektronski poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi. Rok za oddajo dokazil je 22. marec 2024.

    FURS: Načrtovana nedostopnost storitev sistema eDavki in G2G, 24. - 25. 2. 2024

    Od sobote, 24. 2. 2024, od 15.00 do nedelje, 25. 2. 2024, do predvidoma 16.00 storitve sistema eDavki in G2G ne bodo delovale zaradi nadgradnje zalednih sistemov.

    UIL: Razpis za nagrado na področju intelektualne lastnine

    V tem trenutku sta aktivna dva razpisa za podelitev nagrad malim in srednje velikim podjetjem ter zagonskim podjetjem na področju intelektualne lastnine.

    Arhivi