Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: 5 pomembnih lastnosti računovodje

  Digitalizacija poslovnih procesov zahteva tudi nova znanja in spretnosti, ki jih morajo obvladati uslužbenci ponudnikov računovodskih storitev, saj je vodenje poslovnih knjig že praktično v celoti avtomatizirano z zmogljivo programsko opremo. A to še zdaleč ne pomeni, da bo poklic računovodje kmalu odveč. Ljudje imamo še vedno precej prednosti pred računalniškimi algoritmi.

  Arhiv: Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine je objavil javni vabili

  Javno vabilo k opravljanju izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR) ter javno vabilo k opravljanju izpita za vpis v register knjigovodja/računovodja po prehodnih določbah 13. člena Pravilnika o pridobitvi in ohranjanju nazivov v računovodski poklicni skupini.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: eDavki v zunanjih povezljivih rešitvah: Ste že popravili povezave na nov portal?

  Ker bo star portal eDavki ukinjen s 30. septembrom, FURS poziva vse razvijalce rešitev, ki se povezujejo z eDavki, da si čim prej popravite povezave v prijavnih straneh.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Ukinitev starega portala eDavki

  FURS vse zavezance poziva, naj začnejo uporabljati prenovljen portal eDavki, saj bo star portal deloval le še do 30. septembra 2018.

  Arhiv: Zbiramo prednaročila za koledarje ZRS za leto 2019

  Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji. Ste jih že naročili?

  Arhiv: Uporabniki računovodskih storitev najbolj cenijo kakovost, odzivnost in natančnost

  Raziskava, ki smo jo izvedli med uporabniki računovodskih storitev, je pokazala, da se je večina za ponudnike odločala na podlagi priporočil. Najpomembnejši kriteriji za izbiro in daljnoročno sodelovanje so bili kakovost, odzivnost, natančnost in poznavanje zakonodaje, cena storitev pa ni igrala večje vloge.

  Arhiv: Spremembe prinašajo priložnosti

  Hiter napredek novih tehnologij prinaša tudi nenehne spremembe poslovnega okolja. O tem, kako smo pripravljeni nanje, bomo razpravljali tudi na letošnjem Kongresu izvajalcev računovodskih storitev, ki bo potekal 11. in 12. oktobra v kongresnem centru Thermana Laško. Pohitite s prijavami!

  Arhiv: Zbiramo prednaročila za koledarje ZRS za leto 2019

  Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji.

  Arhiv: Nove Smernice za izvajanje ZPPDFT za pravne in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost računovodskih storitev in storitev davčnega svetovanja

  Delovna skupina ZRS je aktivno sodelovala pri pripravi teh smernic. Smernice so skupaj z indikatorji za prepoznavanje sumljivih transakcij namenjene zavezancem za lažje razumevanje in izvajanje določb ZPPDFT-1.

  Arhiv: Kako strokovno podkovan je vaš računovodja?

  V Sloveniji računovodska dejavnost ni zakonsko urejena, zato si pri ZRS za visoko kakovost storitev in znanja prizadevamo z registri članov, ki so prav tako zavezani temu.

  Arhivi