Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Posvet GZS: Domino učinek Zakona o minimalni plači

  Na posvetu bomo razpravljali o tem, kakšni bodo učinki novele Zakona o minimalni plači na konkurenčnost gospodarstva kot celote, posameznih panog in podjetij, plačna razmerja med zaposlenimi, zaposlovanje, na bonitetno oceno Slovenije, ter kako se bodo morali na to odzvati gospodarski subjekti.
  Posvet bo potekal v četrtek, 23. maja 2019, od 9.00 do 12.15 na GZS v Ljubljani.

  Arhiv: Dve pojasnili FURS glede nove davčne obravnave regresa za letni dopust

  Na spletni strani FURS sta objavljeni dve pojasnili glede nove davčne obravnave regresa za letni dopust.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Podjetniki in podjetja pozor! Če še nimate urejenega eVročanja, se obrnite na finančne urade od 13. do 17. 5.

  V Finančni upravi RS ugotavljamo, da si določene pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo še vedno niso uredile vsega potrebnega za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov. Seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, je namreč vse daljši. Objavljen je na spletni strani FURS. Gre za zelo pomembne dokumente (npr. sklepe, opomine, inšpekcijske odločbe itd.), ki lahko nosijo pravne in tudi finančne posledice, če zavezanci z njimi niso seznanjeni. Zato vse podjetnike in podjetja, ki še nimajo urejenih zadev glede eVročanja, vabimo, da se od 13. do vključno 17. 5. 2019 oglasijo na svoj finančni urad, kjer bodo dobili vse potrebne informacije glede eVročanja in si uredili vse potrebno za dostop do teh dokumentov.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Slovenski inštitut za revizijo

  SIR nudi 15 % popust na kotizacijo za 22. letno konferenco računovodij, Ptuj, 23.-24. 5. 2019

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Davčno izobraževalni inštitut

  DIZI nudi 10 % na kotizacijo za 43. davčno izobraževalne dneve in 8. kongres davčnih svetovalcev, Terme Olimje, Podčetrtek: 9.-11. maj 2019

  Arhiv: Brezplačen seminar: Kako do novih sodelavcev s pomočjo Zavoda RS za zaposlovanje?

  Seminar je namenjen vsem, ki zaposlujete nove sodelavce in vas zanimajo storitve Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje ter vsem, ki bi želeli nadgraditi znanja s področja dela in sodelovanja z Zavodom.
  Seminar bo potekal v sredo, 8. maja 2019, na GZS v Ljubljani in je brezplačen za člane GZS.

  Arhiv: Vabilo na 5. konferenco o analizi poslovanja

  Osrednja tematika letošnje konference je »Vloga analize pri notranjem poročanju«. Konferenca bo potekala 16. maja 2019 ob 9. uri v prostorih Visoke šole za računovodstvo in finance v Ljubljani.
  Člani ZRS se lahko udeležijo konference po ugodnejši kotizaciji.

  Arhiv: Zeus d.o.o. prejemnik posebnega priznanja Zlate niti, natečaja Starejšim prijazno podjetje v kategoriji malih podjetij

  Časopisna hiša Dnevnik je s slavnostno razglasitvijo zaključila 12. izbor medijskega raziskovalnega projekta Zlata nit. Priznanja najboljšim zaposlovalcem leta 2018 je podelila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer.

  Arhiv: Vabilo h kandidiranju za člana Upravnega odbora ZRS

  Člani Upravnega odbora ZRS imajo možnost aktivno sodelovati pri soustvarjanju in uresničevanju dobrih idej, ki koristijo celotni stroki, zato vas pozivamo, da se nam pridružite ter z nami delite svoje dragoceno znanje in izkušnje.
  Kandidature za upravni odbor so odprte, vložite jih lahko do 5. aprila 2019.

  Arhiv: AJPES ne bo podaljšal roka za oddajo letnih poročil ter podaljšan rok za oddajo davčnih obračunov DDPO in DohDej najkasneje do 8. 4. 2019

  Nekateri zavezanci so se v preteklih dneh pri oddaji obračunov DohDej in DDPO prek portala eDavki soočali s tehničnimi težavami. Posledično Finančna uprava RS zavezancev, ki bodo omenjene obračune oddali z zamudo (najpozneje do 8.4.2019), ne bo kaznovala.
  Na AJPES rok za oddajo letnih poročil ni podaljšan.

  Arhivi