Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Predsednik Zbornice računovodskih servisov Aleksander Štefanac: Na spremembe v računovodstvu moramo gledati pozitivno

  Aleksander Štefanac je že dvanajst let prvo ime ZRS. Ob koncu leta je v intervjuju delil razmišljanja o digitalizaciji v računovodstvu, izzivih, uspehih, delovanju ZRS in njenih načrtih za prihodnje leto.

  Elektronsko potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela (eBOL) – obvestilo za zavarovance

  eBOL olajša postopke zavarovancu, saj zdravnik lahko izda eBOL v odsotnosti zavarovanca, če oceni, da ni potreben pregled zavarovanca, prav tako ga lahko izda za 5 koledarskih dni vnaprej. Zavarovancu tudi ni potrebno dostaviti eBOL delodajalcu, saj ga bo le-ta prevzel prek sistema SPOT.

  Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke za 3. četrtletje 2019.

  Sodna praksa v primerih, kjer nastopajo računovodski servisi

  Da bi identificirali možne pasti in dobili jasnejšo sliko o odločitvah sodišč v primerih, kjer so udeleženi računovodski servisi, smo pripravili analizo sodne prakse na tem področju.

  Uvedba eBOL - pridobivanje digitalnih potrdil

  Potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela – t.i. bolniški list, ki je izdan elektronsko (eBOL), je na voljo na varovanem delu portala Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) https://moj.zzzs.si, zato za dostop potrebujete spletno digitalno potrdilo. Od 1. 2. 2020 vaši osebni zdravniki ne bodo več tiskali bolniških listov, razen v izjemnih primerih, zato si pravočasno pridobite digitalno potrdilo. Če nimate na voljo računalnika, lahko elektronski bolniški list pridobite tudi na ZZZS ali pa preverite podatke izdanega bolniškega lista pri svojem delodajalcu.

  Ugodnost za člane ZRS: Kongres davčnih svetovalcev Slovenije 2019

  Za člane ZRS nudi organizator ugodnejšo kotizacijo.

  Kontaktni center Zavoda RS za zaposlovanje je s pravimi informacijami lahko podpora računovodskim servisom

  S svojo strokovnostjo in usmerjenostjo k uporabnikom zagotavljajo kakovostne storitve, da prihranimo čas za iskanje potrebnih informacij iz različnih področij delovanja Zavoda.

  Novost - uvedba elektronskega bolniškega lista (Ebol)

  S 1. 1. 2020 bo uveden elektronski bolniški list. Delodajalci bodo morali za svoje zaposlene, in sicer za začasne zadržanosti od dela od 1. 2. 2020 dalje, obvezno prevzemati eBOL-e prek spletnega sistema SPOT, kar pomeni, da od zaposlenih ne bodo več zahtevali, da jim morajo bolniški list dostaviti v papirni obliki.
  Za prevzem elektronskih bolniških listov morajo delodajalci pravočasno prilagoditi svojo informacijo opremo.

  Nakup Zbornika prispevkov 21. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

  Zbornica računovodskih servisov nudi možnost nakupa Zbornika na 106 straneh.

  Aktivnosti FURS-a v zvezi z registrom dejanskih lastnikov

  Glede na to, da v RDL še vedno ni vpisanih približno okoli 11.000 zavezancev, podjetja ponovno opozarjamo, da preverijo, ali so vpis v RDL izvedla in v kolikor niso, le-to čim prej storijo

  Arhivi