Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Kako strokovno podkovan je vaš računovodja?

  V Sloveniji računovodska dejavnost ni zakonsko urejena, zato si pri ZRS za visoko kakovost storitev in znanja prizadevamo z registri članov, ki so prav tako zavezani temu.

  Arhiv: Zavarujte se pred strokovnimi napakami

  Nihče ni popoln, vsi delamo napake. A kdor je odgovoren, se nanje pripravi. V računovodski stroki je to še posebej pomembno, saj napak ne občutimo le izvajalci računovodskih storitev, ampak tudi naše stranke.

  Arhiv: Prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik

  Na željo članov ZRS smo pridobili prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik.

  Arhiv: UPPD izvaja inšpekcijske preglede

  Urad RS za preprečevanje pranja denarja je na podlagi pooblastil, ki po izhajajo iz ZPPDFT-1, začel z inšpekcijskimi pregledi v računovodskih servisih in pri davčnih svetovalcih.

  Arhiv: Nova zakonska ureditev poročanja v evidenco trga nepremičnin (ETN)

  Z uveljavitvijo novega Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin je prišlo do nekaterih sprememb v ureditvi poročanja o sklenjenih pravnih poslih z nepremičninami v ETN. Ker računovodski servisi za svoje stranke pogosto izvajate tudi storitev poročanja v ETN, vas opozarjamo na najpomembnejše novosti oziroma razlike glede na prejšnjo ureditev.

  Arhiv: Primeri dobre prakse promocije zdravja na delovnem mestu

  Nekatera podjetja se zavedajo, da z rednim servisiranjem pisarniških naprav znatno zmanjšajo stroške vzdrževanja, na zaposlene pa pogosto kar pozabijo. Že z majhnimi ukrepi lahko znatno zmanjšate bolniške odsotnosti in z dobrimi delovnimi pogoji poskrbite za večjo učinkovitost. Predstavljamo vam tri primere dobre prakse, ki vas bodo morda navdihnili in spodbudili.

  Arhiv: Kratka anketa MJU o portalu SPOT in poročanju

  V okviru projekta Enotna Poslovna Točka na Ministrstvu za javno upravo se izvaja prenova portala SPOT (e-VEM). Računovodski servisi ste med ključnimi uporabniki portala, zato MJU prosi za sodelovanje in nekaj minut vašega časa za izpolnitev kratke ankete.

  Arhiv: Slovenski računovodje in davčni svetovalci so bili izpostavljeni pritiskom k neetičnim in nezakonitim dejanjem

  V raziskavi "Računovodje pod pritiskom", ki smo jo izvedli v sodelovanju z Evropsko zvezo računovodij in revizorjev za mala in srednje velika podjetja (EFAA), je kar 57 % slovenskih anketirancev odgovorilo, da so bili izpostavljeni pritisku, da bi delovali v nasprotju s poklicno etiko ali davčno zakonodajo. Več o rezultatih raziskave preberite v članku.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nadzor FURS glede pridobitve lastnega poslovnega deleža družbe

  Finančna uprava RS na področju pridobitve lastnih poslovnih deležev v družbah zaznava visoko tveganje, zato je v letu 2018 glede tega načrtovan povečan obseg davčno inšpekcijskih nadzorov. V do sedaj izvedenih nadzorih je bilo dodatno obračunanih več kot 2.9 mio € davčnih obveznosti.

  Arhiv: Razvoj in številčni prikaz panoge 69.200 za leto 2017

  Pripravljen je razvoj in številčni prikaz panoge 69.200 za leto 2017 za družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje za zunanje naročnike v slovenskem in angleškem jeziku.

  Arhivi