Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Paket vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1

  Zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so določeni v 4. členu zakona. Med drugimi so zavezanci tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo računovodskih storitev.
  ZRS nudi naročilo paketa vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1, ki ga lahko naročijo le člani ZRS.

  Informacijski pooblaščenec pripravil spletno stran in telefonsko svetovanje za majhna podjetja

  Informacijski pooblaščenec bo vse do septembra 2020 izvajal evropski projekt RAPiD.Si (Raising Awareness on Data Protection and the GDPR in Slovenia), ki je namenjen izobraževanju manjših in srednje velikih podjetij ter posameznikov o reformi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

  Arhiv: Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko

  Vabimo vas, da se udeležite strokovnega seminarja »Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko«, ki ga organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve/Veleposlaništvo v Kopenhagnu, v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in sicer v četrtek, 22. novembra 2018, od 09:00 do 13:00 v Ljubljani, na GZS, Dimičeva 13, Dvorana F/medetaža.

  Za člane ZRS je udeležba na seminarju brezplačna.

  Kakšne storitve lahko ponudimo strankam v času digitalizacije?

  Spremembe, ki jih je prinesla hitra digitalizacija poslovnih procesov, zahtevajo tudi prilagajanje ponudbe računovodskih storitev. Večina klasičnih opravil je avtomatizirana, zato v ospredje stopajo znanje in izkušnje, ki so podjetnikom lahko v veliko oporo pri doseganju dobrih poslovnih rezultatov.

  Arhiv: 1. Konferenca slovenskih računovodij, revizorjev in davčnih svetovalcev iz sveta in Slovenije

  Mednarodna konferenca v Sloveniji, ki povezuje in združuje slovenske strokovnjake iz sveta in slovenske strokovnjake v matični domovini.
  Konferenca bo potekala 29. in 30. 11. 2018 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.

  Arhiv: Seminar: Izplačila dohodkov med družbo in družbeniki, odkupi lastnih deležev

  Družba družbenikom lahko izplača dobiček, družbenik svojemu podjetju proda lastne deleže, družbenik lahko da družbi posojilo ali si vzame posojilo, družba pa mu plačuje obresti (ali obratno), družbenik za družbo opravlja storitve, družbenik je konec koncev v družbi tudi zaposlen. Vsa ta različna razmerja med družbo in družbenikom (fizično osebo) imajo tudi zelo različne davčne posledice. Glede na to, da je FURS napovedal poostren nadzor nad raznimi izplačili med lastniki družb (družbeniki) in družbo, je tema več kot aktualna.

  Arhiv: Vzorec Pravilnika o varovanju zaupnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov

  Na željo članov ZRS smo pridobili še vzorec Pravilnika o varovanju osebnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov.

  Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, november 2018

  Pripave na izpit bodo potekale 9.-18. novembra 2018 in izpit "Strokovni vodja računovodskega servisa v ponedeljek, 19. novembra 2018. Izvedba je zagotovljena!

  Arhiv: Posvet ZRS: Pregled Smernic za izvajanje ZPPDFT za pravne in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost računovodskih storitev in storitev davčnega svetovanja

  Namen posveta je podrobneje predstaviti smernice ter razložiti posamezna opravila zavezancev. Pregledali in komentirali bomo tudi indikatorje za prepoznavanje sumljivih transakcij s področja pranja denarja in financiranja terorizma.

  Arhivi