Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Za člane ZRS pripravljena vzorca pogodbe o obdelavi ali podoobdelavi osebnih podatkov po GDPR

  Vzorca pogodb sta namenjena urejanju odnosa in obdelavi osebnih podatkov med računovodskim servisom in stranko oz. med med računovodskim servisom in podizvajalci.

  Arhiv: Vabilo na dan odprtih vrat FURS

  Finančna uprava Republike Slovenije organizira Dan odprtih vrat v petek, 13. 4. 2018.

  Arhiv: Zamenjajte izvajalca računovodskih storitev brez stresa

  Podjetja se odločijo za menjavo ponudnika računovodskih storitev iz različnih razlogov. Da bi proces potekal brez stresa in bi podjetje lahko čim bolj nemoteno nadaljevalo z delom, so vam lahko v pomoč postopki, ki smo jih pripravili na ZRS.

  Arhiv: Vabilo na dan odprtih vrat FURS in predavanje "Delovanje kompetenčnega centra za izdajo ID številke za namene DDV"

  V okviru dogodka bo izvedeno predavanje za računovodske servise "Delovanje Kompetenčnega centra za izdajo ID številke za namene DDV" v Finančnem uradu Nova Gorica.

  Arhiv: Pazite na svoje in strankine podatke na internetu

  Nakupovanje in opravljanje raznovrstnih storitev prek spleta nam je že tako prešlo v kri, da včasih malce pozabimo na varnost. S tem pa ne ogrožamo le svojih podatkov, ampak tudi tiste, ki jih hranimo za stranke. Pripravili smo 3 nasvete, kako se izogniti neprijetnim situacijam.

  Arhiv: Pomoč pri ugotavljanju kakovosti računovodskih servisov

  Računovodski servis lahko podjetjem ponudi precej več kot le urejanje poslovne dokumentacije. S širokim znanjem in izkušnjami jih lahko mimo ovir hitreje in varneje vodi do zastavljenih ciljev. Pri iskanju zanesljivega ponudnika računovodskih storitev, so v veliko pomoč lahko evidence strokovno usposobljenih članov Zbornice računovodskih servisov.

  Arhiv: Otroški dodatek tudi za družine iz 7. in 8. dohodkovnega razreda

  Z novim letom so do otroškega dodatka upravičene tudi družine iz 7. in 8. dohodkovnega razreda, oziroma 50.000 dodatnih otrok.

  Arhiv: Ugodnejše zavarovanje poklicne odgovornosti izboljšuje kakovost računovodskih storitev

  Ponudniki računovodskih storitev imajo v okviru članstva v Zbornici računovodskih servisov na voljo vsebinsko in komercialno prilagojen program zavarovanja poklicne odgovornosti, ki je zavarovancem lani omogočil v povprečju 50 odstotkov vračila zavarovalne premije.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2017.

  Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2017

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata v letu 2018 obe zavarovalnici (vsem že zavarovanim v lanskem letu) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za leto 2018.

  Arhivi