Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  FURS: Oddaja izjave o izplačilu kriznega dodatka

  ZRSZ: Veliko prejetih vlog za karanteno in višjo silo

  Do 11. januarja prejeli več kot 7 tisoč vlog iz tega naslova

  FURS: Obrazec za pridobitev pomoči za teste na virus SARS-CoV-2 bo na voljo predvidoma 14. januarja 2021

  Pravne osebe, ki so organizirane kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge so upravičene do pomoči za izvedbo hitrih testov v višini 40 eurov na zaposlenega na dan oddaje vloge, ki jo je treba vložiti prek eDavkov najpozneje do 30. januarja 2021. FURS izplača pomoč v enkratnem znesku.

  MGRT: Brezplačne zaščitne maske za samozaposlene in mikro podjetja

  Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi k prevzemu brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

  FURS: Izjava za mesečni temeljni dohodek za januar, februar in marec je že na voljo

  Od 11. januarja 2021 dalje lahko samozaposleni, družbeniki in kmetje oddate izjavo za mesečni temeljni dohodek za januar, februar in marec 2021.

  FURS: Obsežna nadgradnja mobilne aplikacije eDavki

  Največja novost: prek mobilne aplikacije eDavki lahko po novem poslujete s Finančno upravo v imenu drugih zavezancev.

  MGRT: Priprava programa pomoči gospodarstvu za leto 2021, posebna pozornost namenjena zagotavljanju likvidnosti podjetij

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo zajeten program razvojnih spodbud za leto 2021, ki vključujejo tako nepovratna, kot povratna sredstva, s katerimi bo prispevalo h gospodarskemu okrevanju po zaključku epidemije.

  GZS: Miti in resnice o 21. členu novega PKP7

  pripravila Pravna služba GZS

  MF: Pojasnila glede kriznega dodatka

  V pomoč državljanom in drugim deležnikom objavljamo pojasnila v zvezi z vprašanji glede kriznega dodatka.

  FURS: Tretji sveženj nakazila mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za obdobje oktober - december

  Mesečni temeljni dohodek za obdobje oktober - december 2020 je danes prejelo 37.142 upravičencev, izgubljen dohodek zaradi karantene ali varstva otrok pa 1.407 upravičencev.

  Arhivi