Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    FURS: Napovedati je treba dohodke iz tujine

    Če davčni zavezanec dohodkov iz tujine ne napove že med letom, mora tudi te dohodke napovedati v ugovoru zoper Informativni izračun dohodnine. Če pa so nenapovedani dohodki, prejeti iz tujine, edini dohodki zavezanca, le-ta ne bo prejel Informativnega izračuna dohodnine in mora sam vložiti napoved za letno odmero dohodnine.

    FURS: Obrazec REK-neOZP, 10. 4. 2024

    V sredo, 10. 4. 2024, bo preko spletnega portala eDavki omogočeno izpolnjevanje in oddaja obrazca Obvestilo o nezmožnosti odtegnitve obveznega zdravstvenega prispevka – OZP, s katerim bodo FURS izplačevalci obveščali o prejemnikih dohodka, pri katerih je dohodek prenizek za odtegnitev in plačilo OZP.

    SURS: Revizija evropske klasifikacije gospodarskih dejavnosti NACE in nacionalne različice SKD

    V Evropski uniji bo s 1. januarjem 2025 začela veljati nova različica evropske klasifikacije gospodarskih dejavnosti NACE Rev. 2.1, v Sloveniji pa se bo s tem začela uporabljati nova nacionalna različica SKD.

    Javno povabilo ZRSZ: Hitrejši vstop mladih na trg dela

    Pridobite mesečno subvencijo v višini 300 do 420 EUR za zaposlitev brezposelnih mladih do 29. leta starosti. Delovno razmerje sklenete za nedoločen čas. Zagotovite tudi mentorstvo ter usposabljanje ali izobraževanje za novozaposlenega in mentorja. Zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc. Povabilo je odprto od 8. aprila od 14. ure do 3. novembra 2024.

    FURS: Nov produkcijski B2B profil

    FURS obvešča, da bodo zaradi zamenjave digitalnega potrdila za podpisovanje dokumentov, dne 15. 4. 2024 objavili nov B2B profil za produkcijsko okolje.

    FURS: Načrtovana nedostopnost portala eDavki in storitev G2G, 5. 4. - 7. 4. 2024

    ​Od petka, 5. 4. 2024 od 15:00 do predvidoma nedelje, 7. 4. 2024, do 23:00 bodo portal eDavki, mobilna aplikacija eDavki in storitve G2G nedostopni zaradi vzdrževalnih del.

    FURS: Kako hitreje do odmere davka na motorna vozila in hitrejše registracije vozila?

    FURS podaja nekaj nasvetov in informacij, ki lahko omogočijo hitrejšo odmero davka na motorna vozila (DMV).

    FURS: Obvestilo o nezmožnosti odtegnitve OZP – obrazec neOZP, 2. 4. 2024

    FURS obvešča, da bo na eDavkih uveden nov obrazec Obvestilo o nezmožnosti odtegnitve obveznega zdravstvenega prispevka – OZP (REK-neOZP), s katerim bodo FURS izplačevalci obveščali o prejemnikih dohodka, pri katerih je dohodek prenizek za odtegnitev in plačilo OZP. Obrazec bo na eDavkih na voljo v aprilu 2024. Na beta.eDavkih pa je obrazec že odprt.

    Arhiv: Dogodek za člane GZS: Skupaj gradimo trajnost

    Prej ali slej bomo vsi poročali o trajnosti! Ste podjetje, ki vas zavezuje evropska direktiva glede poročanja o trajnosti? Vaši kupci pričakujejo, da boste poslovali trajnostno? Kakšni so pogoji za pridobitev zelenih financ? Samo za člane GZS organiziramo dogodek skupaj z mednarodnimi strokovnjaki s področja trajnosti, podjetjem PARK. Dogodek bo potekal v sredo, 10. aprila. Vljudno vabljeni k prijavi.

    Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2023

    Zaradi ugodnega škodnega rezultata zavarovalnici večini zavarovancem (razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) pri zavarovanju odgovornosti priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za vsako zavarovalno leto.

    Arhivi