Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Dve pojasnili FURS glede nove davčne obravnave regresa za letni dopust

  Na spletni strani FURS sta objavljeni dve pojasnili glede nove davčne obravnave regresa za letni dopust.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Podjetniki in podjetja pozor! Če še nimate urejenega eVročanja, se obrnite na finančne urade od 13. do 17. 5.

  V Finančni upravi RS ugotavljamo, da si določene pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo še vedno niso uredile vsega potrebnega za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov. Seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, je namreč vse daljši. Objavljen je na spletni strani FURS. Gre za zelo pomembne dokumente (npr. sklepe, opomine, inšpekcijske odločbe itd.), ki lahko nosijo pravne in tudi finančne posledice, če zavezanci z njimi niso seznanjeni. Zato vse podjetnike in podjetja, ki še nimajo urejenih zadev glede eVročanja, vabimo, da se od 13. do vključno 17. 5. 2019 oglasijo na svoj finančni urad, kjer bodo dobili vse potrebne informacije glede eVročanja in si uredili vse potrebno za dostop do teh dokumentov.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Slovenski inštitut za revizijo

  SIR nudi 15 % popust na kotizacijo za 22. letno konferenco računovodij, Ptuj, 23.-24. 5. 2019

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Davčno izobraževalni inštitut

  DIZI nudi 10 % na kotizacijo za 43. davčno izobraževalne dneve in 8. kongres davčnih svetovalcev, Terme Olimje, Podčetrtek: 9.-11. maj 2019

  Arhiv: Brezplačen seminar: Kako do novih sodelavcev s pomočjo Zavoda RS za zaposlovanje?

  Seminar je namenjen vsem, ki zaposlujete nove sodelavce in vas zanimajo storitve Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje ter vsem, ki bi želeli nadgraditi znanja s področja dela in sodelovanja z Zavodom.
  Seminar bo potekal v sredo, 8. maja 2019, na GZS v Ljubljani in je brezplačen za člane GZS.

  Arhiv: Vabilo na 5. konferenco o analizi poslovanja

  Osrednja tematika letošnje konference je »Vloga analize pri notranjem poročanju«. Konferenca bo potekala 16. maja 2019 ob 9. uri v prostorih Visoke šole za računovodstvo in finance v Ljubljani.
  Člani ZRS se lahko udeležijo konference po ugodnejši kotizaciji.

  Vlaganje v starejše zaposlene je priložnost za rast podjetij

  Pomanjkanje delovne sile in staranje prebivalstva sta izziva s katerima se v trenutnih ugodnih gospodarskih razmerah soočajo številne razvite države, tudi Slovenija. Z vlaganjem v zaposlene, ki so dopolnili 55 let, so nekatera podjetja že prepoznala velik potencial te starostne skupine in s prilagajanjem delovnih pogojev spodbudila rast in razvoj.  

  Arhiv: Volitve GZS 2019: Rokovnik volilnih opravil

  Predstavljamo nadaljevanje volilnih opravil za volitve GZS 2019.

  Arhiv: Slovenski podjetniški sklad objavlja novo kvoto za mikrokredite v skupni višini 12 mio eur

  Kvota bo zadostovala za podporo 480 projektov. Podjetja bodo mikrokredite do višine 25.000 EUR lahko prejela hitro, enostavno, pod zelo ugodnimi pogoji in brez stroškov odobritve.

  Arhiv: Slovenski podjetniški sklad objavlja tri nove vavčerje za digitalizacijo

  Slovenski podjetniški sklad je objavil tri nove javne pozive, ki se nanašajo na DIGITALIZACJO! Podjetja bodo v okviru vavčerjev za digitalizacijo lahko pridobila Vavčer za pripravo digitalne strategije, Vavčer za digitalni marketing in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc.

  Arhivi