Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik

  Na željo članov ZRS smo pridobili prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik.

  Arhiv: UPPD izvaja inšpekcijske preglede

  Urad RS za preprečevanje pranja denarja je na podlagi pooblastil, ki po izhajajo iz ZPPDFT-1, začel z inšpekcijskimi pregledi v računovodskih servisih in pri davčnih svetovalcih.

  Arhiv: Za člane ZRS pripravljena vzorca pogodbe o obdelavi ali podoobdelavi osebnih podatkov po GDPR

  Vzorca pogodb sta namenjena urejanju odnosa in obdelavi osebnih podatkov med računovodskim servisom in stranko oz. med računovodskim servisom in podizvajalci. Dodatno je bil na željo članov pripravljen tudi vzorec pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleškem jeziku.

  Arhiv: Nova zakonska ureditev poročanja v evidenco trga nepremičnin (ETN)

  Z uveljavitvijo novega Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin je prišlo do nekaterih sprememb v ureditvi poročanja o sklenjenih pravnih poslih z nepremičninami v ETN. Ker računovodski servisi za svoje stranke pogosto izvajate tudi storitev poročanja v ETN, vas opozarjamo na najpomembnejše novosti oziroma razlike glede na prejšnjo ureditev.

  Arhiv: Primeri dobre prakse promocije zdravja na delovnem mestu

  Nekatera podjetja se zavedajo, da z rednim servisiranjem pisarniških naprav znatno zmanjšajo stroške vzdrževanja, na zaposlene pa pogosto kar pozabijo. Že z majhnimi ukrepi lahko znatno zmanjšate bolniške odsotnosti in z dobrimi delovnimi pogoji poskrbite za večjo učinkovitost. Predstavljamo vam tri primere dobre prakse, ki vas bodo morda navdihnili in spodbudili.

  Arhiv: Predsednik ZRS izvoljen za člana UO EFAA

  Na volitvah v Upravni odbor EFAA je bil Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, izvoljen za člana UO EFAA z mandatom dveh let.

  Arhiv: Infopika - svetovalni center GZS

  Infopika je svetovalni center Gospodarske zbornice Slovenije, kjer na enem mestu nudimo različne poslovne informacije in nasvete podjetjem iz različnih področij vsakodnevnega poslovanja.

  Arhiv: Kratka anketa MJU o portalu SPOT in poročanju

  V okviru projekta Enotna Poslovna Točka na Ministrstvu za javno upravo se izvaja prenova portala SPOT (e-VEM). Računovodski servisi ste med ključnimi uporabniki portala, zato MJU prosi za sodelovanje in nekaj minut vašega časa za izpolnitev kratke ankete.

  Arhiv: Slovenski računovodje in davčni svetovalci so bili izpostavljeni pritiskom k neetičnim in nezakonitim dejanjem

  V raziskavi "Računovodje pod pritiskom", ki smo jo izvedli v sodelovanju z Evropsko zvezo računovodij in revizorjev za mala in srednje velika podjetja (EFAA), je kar 57 % slovenskih anketirancev odgovorilo, da so bili izpostavljeni pritisku, da bi delovali v nasprotju s poklicno etiko ali davčno zakonodajo. Več o rezultatih raziskave preberite v članku.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nadzor FURS glede pridobitve lastnega poslovnega deleža družbe

  Finančna uprava RS na področju pridobitve lastnih poslovnih deležev v družbah zaznava visoko tveganje, zato je v letu 2018 glede tega načrtovan povečan obseg davčno inšpekcijskih nadzorov. V do sedaj izvedenih nadzorih je bilo dodatno obračunanih več kot 2.9 mio € davčnih obveznosti.

  Arhivi