Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZZZS: Nadomestila plač v breme ZZZS in izvajanje ZIUZEOP

  Na podlagi določb 56. člena ZIUZEOP se nadomestila plač med začasno nezmožnostjo za delo zaradi bolezni, poškodbe izven dela, poškodbe po tretji osebi izven dela, poškodbe pri delu ali poklicne bolezni, ki so sicer bremenila delodajalce zasebnega sektorja in samostojne zavezance (za prvih 30 delovnih dni), od vključno 11.4.2020 do 31.5.2020 obračunajo v breme ZZZS.

  Webinar GZS: Krepitev sodelovanja v času oddaljenega dela

  Tehnologija omogoča marsikaj, vendar odnose vzpostavljamo ljudje. Vabljeni na webinar, ki bo v ponedeljek, 20. aprila 2020 od 14.00 do 14.45 ure.

  FURS: Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa (dopolnitev)

  Zaradi pogostega spreminjanja dokumenta je FURS postavil stran, kjer lahko preko novic spremljate spremembe dokumenta. V posamezni novici so navedene vse spremembe v dokumentu (našteta so spremenjena, dodana in izbrisana vprašanja).

  Zveza RFR: Posebna, brezplačna digitalna izdaja IKS COVID-19 (nove vsebine)

  Zveza RFR je pripravila posebno, brezplačno digitalno izdajo revije IKS, poimenovano IKS COVID-19, kjer bodo do nadaljnjega zbrane vse strokovne vsebine, neposredno povezane s COVID-19 oziroma pomembnimi ukrepi. Izdajo so dopolnili z novimi vsebinami.

  MDDSZ: Pravice in obveznosti iz delovnega razmerja v posebnih okoliščinah (posodobljena informacija 14. 4. 2020)

  Ažuriran in dopolnjen dokument s ključnimi informacijami in odgovori na pogosta vprašanja glede uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2.

  ZRSZ: Vlaganje vlog za uveljavljanje povračila nadomestil plač – Odgovori na pogosta vprašanja

  ZRSZ je objavil odgovore na pogosta vprašanja delodajalcev o izvajanju ZIUZEOP.

  STA: ZZZS bo s pleč delodajalcev začasno prevzel strošek bolniških za prvi mesec odsotnosti (DOPOLNJENO)

  ZZZS bo skladno s protikoronskim zakonom kril nadomestila za bolniško odsotnost od prvega dneva odsotnosti zaradi katerekoli bolezni, ne le covida-19. Prvi mesec bolniške odsotnosti so doslej krili delodajalci. Zavod bo nadomestilo za prvi mesec kril od uveljavitve zakona 11. aprila do 31. maja, predvidena pa je možnost podaljšanja ukrepa.

  FURS: Klicni center za odloge in obročno plačevanje davčnih obveznosti

  FURS je vzpostavil nov klicni center za odloge in obročno plačevanje davčnih obveznosti.

  FURS: Omogočena oddaja obrazcev REK-1 in PNiPD

  Ponovno je omogočena oddaja obrazcev REK-1 in PNipD za vsa izplačila in obdobja, razen za izplačila v skladu z ukrepi iz interventnega zakona.

  FURS: Navodila za uveljavljanje pravice do temeljnega mesečnega dohodka in oprostitve plačila prispevkov

  Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (uradni list RS št. 49/2020; v nadaljnjem besedilu: ZIUZEOP) ureja pravico do izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka in oprostitev plačila prispevkov, do katerih so upravičene samozaposlene osebe, družbeniki, verski uslužbenci in kmetje, ki zaradi epidemije COVID-19 ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu.

  Arhivi