Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  FURS: Razlog za pozitivna stanja na eKartici

  Pri preverjanju stanja na eKartici na mobilnih ali eDavkih so nekateri zavezanci naleteli na pozitivno stanje, ki ga niso pričakovali. Tudi če niste upravičeni do odloga oziroma oprostitve prispevkov, ali zanje niste zaprosili, in morate poravnati prispevke, ki so zapadli v plačilo 20. aprila, 20. maja oziroma 22. junija, obračuni za prispevke (OPSV) za mesec marec, april in maj zaradi prilagoditve programske podpore v FURS še niso evidentirani.

  FURS: Plačevanje davkov in drugih dajatev

  Finančna uprava RS je objavila spremenjen dokument Plačevanje davkov in dajatev.

  SI CERT: Poročilo o kibernetski varnosti za leto 2019

  Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT je izdal Poročilo o kibernetski varnosti za leto 2019. Poročilo vsakič postreže s konkretnimi številkami, prerezom dogajanja na kibernetskem področju v Sloveniji in analizami izstopajočih varnostnih incidentov. In kaj je lani najbolj zaznamovalo slovenski kibernetski prostor?

  Slovenski inštitut za revizijo: Prenovljeni MSR 540

  Objavljen je prenovljeni MSR 540 – Revidiranje računovodskih ocen in z njim povezanih razkritij.

  SPS: Začasno se zapira javni poziv za Vavčer za prenos lastništva

  Slovenski podjetniški sklad z dnem 10. julij 2020 v Uradnem listu RS št. 98/2020 začasno zapira še Vavčer za prenos lastništva.

  Poletni webinarji v juliju in avgustu

  GZS je za vas pripravila posebne 1-urne poletne webinarje - s področja splošne psihologije z dr. Željkom Ćurićem ter s področja komunikacije in prodaje z Andrejem Zalokarjem. V pripravi so še webinarji z drugih poslovnih področij, kot so digitalni marketing, prijave na evropske projekte ...

  Sprejet #PKP4 z ukrepi za ohranjanje delovnih mest in sledilno aplikacijo

  DZ RS je v pripravi na drugi val epidemije covida-19 sprejel četrti protikoronski zakon. Pravna služba GZS je pripravila povzetek glavnih določb sprejetega Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID – 19 UZIUPDV).

  ZRSZ: Konec julija zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za začasno čakanje in višjo silo

  Na Zavodu bodo 31. julija izvedli zadnje izplačilo povračila nadomestila plače, ki so ga delodajalci lahko uveljavljali zaradi začasnega čakanja na delo ali višje sile v obdobju od 13. marca do 31. maja po Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omejitev njenih posledic (ZIUZEOP in ZIUZEOP-A).

  Primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom

  Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je pripravil kratke video predstavitve primerov dobre prakse na področju varovanja zdravja zaposlenih pred Covid-19. Pri pridobivanju primerov dobre prakse je pomagala Gospodarska zbornica Slovenije.

  #PKP4: GZS predlaga amandma glede višine posojil po poroštveni shemi

  Gospodarska zbornica Slovenije ugotavlja, da so zaradi zamika pri izvajanju poroštvene sheme potrebne njene dopolnitve, ki jih sicer na vladi sprejet #PKP4 ne predvideva. Zato je pozvala Ministrstvo za finance RS, da podpre njen predlog spremembe predloga #PKP4, zapisan v amandmajski obliki, glede dovoljene višine posojil po poroštveni shemi.

  Arhivi