Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZRSZ: Povračilo nadomestila plače za začasno čakanje in subvencioniranje skrajšanega delovnega časa

  Na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. maja, so na Zavodu RS za zaposlovanje pristojni za izvajanje dveh ukrepov: delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo in delnega subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

  #PKP3: najpogostejša vprašanja in odgovori

  Ali je kakšna razlika med ukrepom povračila nadomestila delavcem na začasnem čakanju na delo po #PKP2 (ZIUZEOP) in #PKP3 (ZIUOOPE)? Katere pogoje mora izpolnjevati delodajalec, da je upravičen do delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? … Preberite odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, ki jih je Pravna služba GZS pripravila v zvezi s #PKP3 - Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE).

  7. mednarodna E-KONFERENCA MSP

  GZS Podjetniško trgovska zbornica organizira 7. mednarodno e-konferenco za mikro, mala in srednja podjetja, z naslovom "Podjetniki poglejte v prihodnost in ukrepajte že danes!", ki bo potekala v četrtek 4. junija bo med 10.00 in 13.00 uro. Iz prve roke boste izvedeli, kakšne prednosti podjetjem prinaša evropski projekt mentoriranja podjetjem, ki se znajdejo v težavah in lahko koristijo pomoč strokovnjakov, da v pravem trenutku sprejmejo čim bolj optimalne odločitve.

  Sprejet je #PKP3. Kaj prinaša?

  Državni zbor RS je v petek 29. maja pozno zvečer sprejel t.im. tretji protikoronski zakon, tj. ZAKON O INTERVENTNIH UKREPIH ZA OMILITEV IN ODPRAVO POSLEDIC EPIDEMIJE SARS-COV-2 (ZIUOOPE). Zakon je bil objavljen v Uradnem listu št. 80/2020 z dne 30. 5. 2020, ukrepi pa se uporabljajo od 1. junija 2020.

  ZRSZ: Danes 1.484 delodajalcev prejelo skoraj 2,5 milijona EUR za povračilo nadomestila plače

  Junija predvideni dve izplačili na podlagi interventnih zakonov, prvo naslednje je 10. junija.

  MDDSZ: Pravice iz javnih sredstev, ki iztečejo konec maja 2020, ne bodo avtomatično podaljšane

  Od 1. junija 2020 dalje se pravice iz javnih sredstev ne bodo več avtomatično podaljšale, kot je to veljalo v času pandemije in veljavnosti Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo ( ZIUZEOP).

  Objavljen Pregled javnofinančnih gibanj za prve štiri mesece letošnjega leta

  Ministrstvo za finance je objavilo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prve štiri mesece letošnjega leta. Prihodki državnega proračuna so znašali približno 3,03 milijarde evrov in so bili od primerljivega lanskega obdobja nižji za 9,7 %. Odhodki državnega proračuna so v tem obdobju znašali približno 3,73 milijarde evrov, kar je 10,9 % več kot v primerljivem obdobju lani. Državni proračun je v prvi tretjini leta tako izkazal primanjkljaj v višini 699,3 milijona evrov.

  FURS: Davek na finančne storitve

  Finančna uprava RS je objavila spremembo dokumenta Davek na finančne storitve.

  Slovenski inštitut za revizijo: Smernice IASB povezane s pandemijo COVID-19 za revizorje

  IASB (The International Auditing and Assurance Standards Board) je objavil smernice, povezane s pandemijo COVID-19 za revizorje, ki jih je treba upoštevati pri izdaji revizorjevega poročila o zaključku revizije računovodskih izkazov.

  FinD-INFO: Odlog plačila DDV v času epidemije

  Mag. Tanja Urbanija pojasnjuje odlog plačila DDV z dveh časovnih vidikov - odlog v situaciji brez epidemije ter trenutne možnosti v času COVID-19.

  Arhivi