Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Zeus d.o.o. prejemnik posebnega priznanja Zlate niti, natečaja Starejšim prijazno podjetje v kategoriji malih podjetij

  Časopisna hiša Dnevnik je s slavnostno razglasitvijo zaključila 12. izbor medijskega raziskovalnega projekta Zlata nit. Priznanja najboljšim zaposlovalcem leta 2018 je podelila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer.

  Obvestilo FURS: Shranjenih dokumentov ne brišemo

  Nekateri zavezanci javljate, da so vam bili na eDavkih izbrisani shranjeni dokumenti (Osnutki). Shranjenih dokumentov ne brišemo.

  Arhiv: Vabilo h kandidiranju za člana Upravnega odbora ZRS

  Člani Upravnega odbora ZRS imajo možnost aktivno sodelovati pri soustvarjanju in uresničevanju dobrih idej, ki koristijo celotni stroki, zato vas pozivamo, da se nam pridružite ter z nami delite svoje dragoceno znanje in izkušnje.
  Kandidature za upravni odbor so odprte, vložite jih lahko do 5. aprila 2019.

  Arhiv: AJPES ne bo podaljšal roka za oddajo letnih poročil ter podaljšan rok za oddajo davčnih obračunov DDPO in DohDej najkasneje do 8. 4. 2019

  Nekateri zavezanci so se v preteklih dneh pri oddaji obračunov DohDej in DDPO prek portala eDavki soočali s tehničnimi težavami. Posledično Finančna uprava RS zavezancev, ki bodo omenjene obračune oddali z zamudo (najpozneje do 8.4.2019), ne bo kaznovala.
  Na AJPES rok za oddajo letnih poročil ni podaljšan.

  Arhiv: Počasno delovanje eDavkov

  Tehniki FURS skupaj z zunanjim izvajalcem intenzivno iščejo vzrok za težave.

  Slovenski podjetniški sklad objavlja razpis P1 plus 2019 – Garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere

  Postopek pridobitve garancije je enostaven, postopek odobritve pa hiter (povprečen čas od oddaje vloge do odobritve je približno 1 mesec).

  Arhiv: Nacionalna konferenca 55+: Za večjo zaposlenost generacije 55 plus

  Vabljeni na Nacionalno konferenco 55+ Za večjo zaposlenost generacije 55 plus v sredo, 27. marca 2019, od 9. do 14. ure na GZS.
  Konferenca je namenjena vodstvom gospodarskih družb, kadrovskim službam in organizatorjem dela, predstavnikom varnosti pri delu in medicine dela ter predstavnikom strokovnih služb javnega sektorja, ki pokrivajo področje starejših zaposlenih.

  Pomen pridobitve naziva 'Strokovni vodja računovodskega servisa'

  3. junija je razpisan izpitni rok za pridobitev certifikata 'Strokovni vodja računovodskega servisa', s katerim strankam zagotavljate večjo varnost poslovanja in višjo dodano vrednost vaših storitev, omogoča pa vam tudi vpis v Register računovodske poklicne skupine in Katalog certificiranih računovodskih servisov Slovenije.

  Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2018

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata v letošnjem letu obe zavarovalnici (vsem že zavarovanim v lanskem letu) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za leto 2019.

  Ugodnejše zavarovanje poklicne odgovornosti izboljšuje kakovost računovodskih storitev

  Ponudniki računovodskih storitev imajo v okviru članstva v Zbornici računovodskih servisov na voljo vsebinsko in komercialno prilagojen program zavarovanja poklicne odgovornosti, ki je zavarovancem lani omogočil v povprečju 50 odstotkov vračila zavarovalne premije.

  Arhivi