Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  SPS razpisuje 10 mio eur mikrokreditov namenjenih mikro in malim podjetjem

  Za sredstva bodo lahko zaprosila mikro in mala podjetja z najmanj enim zaposlenim, ustanovljena pred 1. 1. 2022 in z bonitetno oceno vsaj SB7. Pridobljena sredstva bodo podjetja lahko porabila za financiranje različnih stroškov, kot so: nakup nove opreme, nakup patentiranih pravic, licenc, stroški materiala in trgovskega blaga, stroški storitev, plače zaposlenih ter drugih operativnih stroškov.

  FURS: Motnje pri oddaji REK obrazcev

  Pri sankcioniranju zavezancev FURS vedno upošteva primere, ko zavezanec REK obrazca ni mogel oddati zaradi nedelovanja eDavkov.

  ZRSZ: Spletni posvet za delodajalce Novosti pri ukrepih za lažje zaposlovanje tujih delavcev

  Zaradi velikega povpraševanja po delovni sili, ki je v Sloveniji primanjkuje, Območna služba ZRSZ Ljubljana organizira posvet za delodajalce. Rezervirajte si čas v četrtek, 29. 2. 2024, od 8:30 do 10:00.

  MDDSZ: Z e-obrazcem do poenostavljene rabe Pravilnika o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev

  Ministrstvo je izdelalo elektronske obrazce, ki so namenjeni lažji uporabi Pravilnika o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen.

  FURS: Obvestilo glede pravočasne predložitve obračuna DDV

  FURS strožja pri prekrškovni obravnavi.

  FURS: Seminar Davki za začetnike - fizične osebe z dejavnostjo

  Finančna akademija FURS organizira seminar Davki za začetnike – fizične osebe z dejavnostjo. Namenjen je novim davčnim zavezancem in tistim, ki o registraciji dejavnosti še razmišljajo in bi se radi seznanili s pomembnimi informacijami v zvezi z davki in poslovanjem s Finančno upravo. Udeležba je brezplačna.

  AJPES: Spremembe pri prevzemanju podatkov AJPES zaradi prehoda vodenja Registra prostorskih enot v nov informacijski sistem

  Zaradi prehoda vodenja Registra prostorskih enot in združitve evidenc Geodetske uprave RS v nov informacijski sistem Kataster, bo AJPES 3. marca 2024 spremenil strukturo podatkov iz Poslovnega registra Slovenije in Registra transakcijskih računov. Odjemalci, ki podatke prevzemate prek ftp protokola in spletnih servisov, poskrbite za pravočasno prilagoditev svojih informacijskih rešitev.

  UPPD: Nov seznam tveganih držav za pranje denarja ali financiranje terorizma

  Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

  FURS: Imate vprašanja glede obdavčitve dohodka iz oddajanja premoženja v najem?

  Pomagajte si s podrobnejšimi pojasnili Finančne uprave, ki vključujejo tudi pogosta vprašanja in odgovore.

  Arhivi