Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2018

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata v letošnjem letu obe zavarovalnici (vsem že zavarovanim v lanskem letu) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za leto 2019.

  Ugodnejše zavarovanje poklicne odgovornosti izboljšuje kakovost računovodskih storitev

  Ponudniki računovodskih storitev imajo v okviru članstva v Zbornici računovodskih servisov na voljo vsebinsko in komercialno prilagojen program zavarovanja poklicne odgovornosti, ki je zavarovancem lani omogočil v povprečju 50 odstotkov vračila zavarovalne premije.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2018.

  Sodelovanje med strankami in računovodskimi servisi zagotavlja večjo varnost poslovanja

  Za zagotavljanje kakovostnih računovodskih storitev je zelo pomembno sodelovanje in zaupanje med strankami in računovodskimi servisi. Podjetniki, ki zaupajo računovodskim servisom in jih aktivneje vključujejo v svoje odločitve, praviloma varneje poslujejo in se lažje soočajo z različnimi izzivi na poti do uspeha.

  Nova koda namena SPSP v Šifrantu kod namenov plačil

  Na pobudo Združenja bank Slovenije je bila na EU ravni v Šifrant kod namenov plačil dodana nova koda s kratico SPSP (SalaryPensionSumPayment). Po vsebini gre za plače in pokojnine, ki niso bile nakazane v rednih rokih, ampak v skupnem nakazilu za nazaj, in izplačila zaostalih plač (zaradi likvidnostih težav, vračila delavca na delo, izplačila delavcem iz stečajne mase).

  Arhiv: Seminar: Napotitev zaposlenih skozi pravilno zavarovalno osnovo in davčno obravnavo stroškov

  Napotitev delavcev v tujino s seboj prinaša davčne specifike, zato je potrebno na napotitev delavcev vedno gledati celostno. Posebej bodo pripravljeni tudi ustrezni praktični primeri.
  V torek, 5. 2. 2019, 9:00-13:30 bo predavala mag. Sabina Lamut.

  Kaj nam prinaša leto 2019?

  Digitalizacija in avtomatizacija računovodskih storitev bosta tudi letos doživljali hiter razvoj, s tem pa se bodo še naprej spreminjala tudi pričakovanja strank. Te bodo od računovodskih servisov pričakovale več poslovnega svetovanja, kar pomeni, da zaposleni postajajo ena ključnih prednosti pred konkurenco.

  Paket vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1

  Zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so določeni v 4. členu zakona. Med drugimi so zavezanci tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo računovodskih storitev.
  ZRS nudi naročilo paketa vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1, ki ga lahko naročijo le člani ZRS.

  Arhiv: Slovensko gospodarstvo konec leta 2018

  Leto 2018 je bilo za slovensko gospodarstvo uspešno. Zmanjšali smo število brezposelnih, povečali investicije in ustvarili presežek. Pred nami je leto, ki bo prineslo polno novih izzivov. Naj bodo dobri rezultati spodbuda in razlog za optimizem.

  Arhiv: Objavljen je javni razpis za sofinanciranje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je konec decembra 2018 objavil javni razpis »Sofinanciranje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela – pripravljeni na spremembe v letih 2019, 2020, 2021, 2022«. Ukrepi in celovita podpora, v obliki informiranja, motiviranja, kariernega svetovanja, različnih usposabljanj in izobraževanj, bodo vključenim osebam omogočili lažji prehod na nova delovna mesta ali v novo zaposlitev in s tem preprečili njihovo brezposelnost. Na voljo je dobrih 3,6 milijona evrov za sofinanciranje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve ali je njihova zaposlitev ogrožena, v ukrepe na trgu dela.

  Arhivi