Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Finančna uprava z Zbornico računovodskih servisov o izboljšavah poslovanja

  Vodstvo finančne uprave se je na rednem letnem sestanku srečalo z vodstvom Zbornice računovodskih servisov. Udeleženci so obravnavali predloge za izboljšave in pobude članov Zbornice računovodskih servisov. Te se nanašajo zlasti na področje eDavkov, sistem pooblaščanja in eKartice.

  Arhiv: Anketa študenta: Kriteriji izbire samostojnih podjetnikov pri izbiri računovodskega servisa

  Študent magistrskega programa na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, smer Računovodstvo, revizija in davščine v okviru magistrskega dela z naslovom Kriteriji izbire samostojnih podjetnikov pri izbiri računovodskega servisa, je pripravil anketni vprašalnik.

  GZS ministrstvu posredovala stališče do predlogov nujnih ukrepov na področju zdravstva

  Gospodarska zbornica Slovenije je na ministrstvo za zdravje naslovila predloge dopolnil in sprememb Predloga nujnih ukrepov za interventni zakon za zajezitev širjenja in blaženje posledic epidemije COVID-19 na področju zdravstva.

  Ugodnost za člane ZRS: Seminar ZDSS - Davčni inšpekcijski nadzor in sodno varstvo v Sloveniji in Avstriji (s primeri iz prakse)

  Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije vabi na seminar Davčni inšpekcijski nadzor in sodno varstvo v Sloveniji in Avstriji (s primeri iz prakse), ki bo potekal v sredo, 21. septembra 2022 v Tehnološkem parku v Ljubljani.

  Srečanje gospodarstva in politike: gospodarstveniki pričakovali več

  Predstavniki gospodarstva so na včerjašnjem srečanju s predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom in pristojnimi ministri razpravljali o trenutno največjem izzivu za slovensko gospodarstvo - energetski draginji in dobavi energentov, ki pod vprašaj postavlja nemoteno poslovanje precejšnjega števila slovenskih podjetij. Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila dvanajst nujnih ukrepov, med katerimi so ključni trije: takojšnja uvedba kapice na ceno energentov, uvedba kapice na cene energentov na evropski ravni vključno z odpravo odvisnosti cene električne energije od cene zemeljskega plina ter uvedba začasnih ukrepov za ohranitev delovnih mest. Dogodek je organizirala GZS ob sodelovanju OZS, TZS, ZDS in ZDOPS.

  STA: DZ soglasno sprejel pomoč gospodarstvu zaradi podražitev elektrike in plina

  Ljubljana, 31. avgusta (STA) - DZ je danes z 80 glasovi za in nobenim proti sprejel zakon o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina. Pomoč bodo lahko dobili vsi gospodarski subjekti, tudi tisti v sektorju kmetijstva in ribištva.

  Akademija upravljanja s kadri

  Prvi od šestih modulov se začne 15. septembra. Člani GZS imajo pri kotizaciji 20% popust.

  FURS: Posebno obvestilo za ponudnike turističnih bonov in Bonov21, ki imajo rezervirane bone

  Portal za unovčevanje turističnih bonov in Bonov21 v sistemu eDavki za unovčevanje rezerviranih bonov, ki jih niste uspeli unovčiti (za nazaj), bo ponovno odprt od 1. 9. 2022 do vključno 30. 9. 2022.

  FURS: Zakon o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov (ZNUDDVE)

  V Uradnem listu RS št. 114/2022 z dne 31. 8. 2022 je objavljen Zakon o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov (ZNUDDVE).

  STA: Vlada potrdila zvišanje neobdavčenega nadomestila za prehrano

  Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Vlada je v luči naraščajočih cen hrane na današnji dopisni seji izdala spremenjeno uredbo, na podlagi katere se bo neobdavčen znesek povračila stroškov prehrane z zdajšnjih 6,12 evra dvignil na 7,96 evra na dan. Spremembe bodo začele veljati s septembrom.

  Arhivi