Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    UIL: Razpis za nagrado na področju intelektualne lastnine

    V tem trenutku sta aktivna dva razpisa za podelitev nagrad malim in srednje velikim podjetjem ter zagonskim podjetjem na področju intelektualne lastnine.

    MDDSZ: Poziv k sodelovanju v anketiranju v okviru največje evropske raziskave delovnih pogojev

    V ponedeljek se je v Sloveniji začelo anketiranje v okviru največje evropske raziskave delovnih pogojev. Vse, ki jih bodo anketarji v teh dneh poklicali, prosimo, da se vabilu k sodelovanju odzovejo. Gre za največjo evropsko raziskavo delovnih pogojev, ki se izvaja že od leta 1990.

    Poročanje podatkov po Zakonu o zaščiti prijaviteljev – rok za poročanje podjetij do 1. marca 2024

    Obveščamo vas, da se 1. marca 2024 izteče rok, do katerega morajo podjetja in drugi subjekti, ki so v skladu z Zakonom o zaščiti prijaviteljev (Uradni list RS, št. 16/23; v nadaljevanju: ZZPri) zavezani k vzpostavitvi notranje poti za prijavo, poročati podatke za leto 2023. Zavezanci za vzpostavitev notranje poti za prijavo so subjekti v javnem in zasebnem sektorju s 50 ali več zaposlenimi.

    Webinar Poplave 2023 - Katera dokazila so potrebna v postopku povračila škode

    GZS skupaj z MGTŠ ter OZS organizira webinar, na katerem boste prejeli potrebne odgovore v zvezi z dokazili, ki jih morate predložiti v postopku povračila škode. Webinar bo potekal v sredo, 21. 1. 2024 in je brezplačen.

    STA: Ministrstvo za delo bo subvencijo za študentsko prehrano dvignilo na 4,02 evra

    Ljubljana, 16. februarja (STA) - Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se je na opozorila Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), da kljub napovedi lani niso dvignili subvencije za študentsko prehrano na najmanj 4,5 evra, za STA odzvalo s pojasnilom, da bodo subvencijo marca letos dvignili na 4,02 evra.

    STA: Ministrstvo za delo pri evidentiranju delovnega časa očitno pripravljeno na omilitve

    Ljubljana, 17. februarja (STA) - Ministrstvo za delo je pripravilo osnutek sprememb zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, ki ga bo obema socialnima partnerjema predstavilo na sestanku prihodnji petek. Med drugim predlaga črtanje evidentiranja odmora in možnost, da se evidentiranje nekaterih drugih podatkov drugače uredi s kolektivno pogodbo dejavnosti.

    Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2023.

    MF: Z delom začel tudi strateški svet za davke

    Po srečanju delovne skupine za davke se je na Ministrstvu za finance 14. 2. 2024 prvič sestal tudi strateški svet za davke. Njegov namen je izmenjava mnenj, usmeritev in priporočil za oblikovanje predlogov ukrepov na davčnem področju, ki so v pristojnosti Ministrstva za finance.

    MF: Sestala se je delovna skupina za davke

    Na Ministrstvu za finance se je 13. 2. 2024 prvič sestala delovna skupina za davke in začela razpravo o izzivih, s katerimi se gospodarstveniki srečujejo pri svojem delu. Resorna ministrstva jih bodo v nadaljevanju preučila v okviru svojih pristojnosti. Izzive, ki se nanašajo na davčno področje, bo obravnaval Strateški svet za davke

    SPS razpisuje 10 mio eur mikrokreditov namenjenih mikro in malim podjetjem

    Za sredstva bodo lahko zaprosila mikro in mala podjetja z najmanj enim zaposlenim, ustanovljena pred 1. 1. 2022 in z bonitetno oceno vsaj SB7. Pridobljena sredstva bodo podjetja lahko porabila za financiranje različnih stroškov, kot so: nakup nove opreme, nakup patentiranih pravic, licenc, stroški materiala in trgovskega blaga, stroški storitev, plače zaposlenih ter drugih operativnih stroškov.

    Arhivi