Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  FURS: Poenostavitev eDavkov za zakonite zastopnike podjetij

  V eDavkih je na voljo nova funkcionalnost, ki odpravlja administrativne ovire. Namenjena je zakonitim zastopnikom poslovnih subjektov.

  Posnetek webinarja: Spopadanje s stresom v kriznih situacijah

  Kaj je kriza in kako jo doživljamo? Na kakšen način lahko sebi in drugim v krizni situaciji olajšamo življenje? Webinar je vodil dr. Željko Ćurić.

  Posnetek webinarja: Digitalna transformacija po Covid-19: nujnost, ne izbira

  Epidemija Covid-19 je od podjetij zahtevala hitro reakcijo in pripravljenost na delo od doma preko oddaljenih dostopov in novih komunikacijskih orodij, ki so jo slovenska podjetja večinoma opravila uspešno. Je pa nova situacija tudi pokazala, da moramo o digitalni transformaciji razmišljati strateško, ne zgolj gasiti požare. Visoko digitalizirana podjetja so na obdobje, ki sledi, bolje pripravljena – nekatera izmed njih so prav novi zmagovalci te krize.

  FURS: Danes 8. maja 2020 nakazilo mesečnega temeljnega dohodka

  Nakazilo je prejelo 37.516 samozaposlenih, kmetov, družbenikov in verskih uslužbencev, ki so do 30. aprila 2020 prek eDavkov vložili izjavo.

  ZRSZ: Prva povračila nadomestila plače za več kot 75.000 zaposlenih izplačana 11. maja 2020

  V ponedeljek, 11. maja 2020, bo ZRSZ za povračilo nadomestila plač izplačal 27,7 milijona EUR za 75.190 zaposlenih, za katere ste delodajalci do 30. 4. 2020 oddali obrazce REK z navedbo vrste dohodka 1004.

  UO GZS o posledicah koronakrize na slovensko gospodarstvo

  Člani UO GZS so na včerajšnji e-seji ocenili posledice koronakrize na slovensko gospodarstvo ter se seznanili z aktivnostmi GZS v času sprejemanja in oceno sprejetih vladnih ukrepov. Obravnavali so tudi Letno poročilo GZS 2019 in ga poslali v potrditev Skupščini GZS.

  Posnetek webinarja: Dobrobit zaposlenih v času COVID-19

  Oglejte si posnetek webinarja na katerem so bili predstavljeni tudi izsledki Raziskave o dobrobiti zaposlenih, ki je bila v aprilu 2020 izvedena med slovenskimi podjetji.

  Accountancy Europe - strokovna vprašanja ravnanj revizorjev in drugih računovodskih strokovnjakov v zvezi s COVID-19

  Accountancy Europe, ki je vodilna evropska organizacija revizorjev in drugih računovodskih strokovnjakov in katere polnopravni član je tudi Slovenski inštitut za revizijo, je izdala dve informativni listi (factsheets), ki obravnavata strokovna vprašanja ravnanj revizorjev in drugih računovodskih strokovnjakov v zvezi s COVID-19.

  FURS: Omogočena oddaja vloge za medletno spremembo višine akontacije DDPO ali DohDej

  Ali želite vložiti vlogo za spremembo akontacije DDPO ali DohDej? Poseben obrazec na eDavkih je na voljo od 6. maja dalje.

  FURS: Ali želite vrniti mesečni temeljni dohodek? Posebna izjava bo na voljo od 11. maja dalje

  Izjavo je mogoče vložiti izključno preko informacijskega sistema Finančne uprave RS eDavki, in sicer od dne 11. 5. 2020 naprej. Velja za samozaposlene, kmete, družbenike in verske uslužbence.

  Arhivi