Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  UL RS: Sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja

  Uredba, objavljena v Uradnem listu št. 87/2022 z dne 24. 6. 2022, spreminja višino povračila stroškov za prevoz na delo in z dela, ki se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

  GZS izrazila interes za sodelovanje pri iskanju odgovorov na izzive trga dela

  Vodstvo GZS je v petek na ministra za delo Luko Mesca naslovilo pismo, kjer je izrazilo interes in željo po tvornem sodelovanju pri iskanju odgovorov na izzive s področja trga dela in zaposlovanja, delovnih razmerij in pravic iz dela ter socialnih zadev.

  Informacija o poslovanju gospodarskih družb in s.p. dejavnosti 69.200 za leto 2021

  Pripravljena je analiza dejavnosti 69.200 za leto 2021 za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje.

  FURS: Možnost testiranja novih vrst dohodkov REK-O obrazca

  V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je FURS na testnem portalu eDavki objavil dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Na novo je omogočeno testiranje 20 vrst dohodkov poleg že objavljenih 18 vrst dohodkov.

  STA: Vlada potrdila ugodnejšo davčno obravnavo povračila stroškov prevoza na delo

  Ljubljana, 23. junija (STA) - Vlada je v okviru ukrepov za naslovitev visokih cen pogonskih goriv povračilo stroškov prevoza na delo, ki se ne všteva v davčno osnovo, zvišala z 0,18 na 0,21 evra za kilometer. Višino neobdavčenega povračila stroškov prevoza na službenem potovanju pa je zvišala z 0,37 na 0,43 evra za kilometer. Spremembe se bodo začele uporabljati julija.

  Arhiv: FURS: Moteno delovanje sistema eDavki, 1. 7. 2022

  V petek, 1. 7. 2022, bo od 00:00 (polnoč) do predvidoma 10:00 zaradi nadgradnje Registra davčnih zavezancev moteno delovanje sistema eDavki.

  Arhiv: FURS: Stanje turističnega bona in Bona21 preverite v eDavkih

  V samo eni minuti lahko stanje bona prevrite prek mobilne aplikacije eDavki, čakalni čas v klicnem centru Finančne uprave RS pa je zaradi navala klicev močno podaljšan.

  ZRS: Zbiranje prijav študentov za prakso/delo v računovodskih servisih

  Pri Zbornici računovodskih servisov smo pričeli z zbiranjem prijav študentov za prakso/delo v računovodskih servisih.

  STA: Od srede dalje mladim na voljo digitalni boni

  Ljubljana, 11. junija (STA) - Od srede dalje bodo osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študentje lahko koristili digitalne bone '22 za nakup računalniške opreme. Glede na veliko zanimanje na vladni službi za digitalno preobrazbo pričakujejo unovčenje velikega števila bonov. Ti bodo po opravljenem brezplačnem izobraževanju pozneje na voljo tudi starejšim od 55 let.

  ECB: Ključne obrestne mere ECB

  ECB namerava na julijski seji o denarni politiki ključne obrestne mere zvišati za 0,25 %.

  Arhivi