Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  FURS: Rok za oddajo REK-1 obrazcev za izplačane plače in nadomestila za marec 2020 je podaljšan do 15.5.2020

  FURS sporoča, da sprememb v zvezi z interventnimi ukrepi, potrebnih za izvedbo koriščenja interventnih ukrepov pri obračunu plač, določeni delodajalci še niso uspeli implementirati v programskih podporah za oddajo REK-1 obrazcev, zato se rok za oddajo teh obrazcev podaljšuje na 15. 5. 2020.

  AJPES: Ne-poročanje podatkov o neporavnanih obveznostih z oznako R v RTR

  Ajpes sporoča, da zaradi odložitve izvrševanja sklepov o izvršbi, ki jih je uvedel ZIUZEOP, ponudniki plačilnih storitev za komitente, za katere so zadržali izvrševanje sklepov in oznake R, od 11. aprila 2020 ne poročajo. V zvezi s tem opozarjajo, da so v tem obdobju podatki pri oznaki R lahko neverodostojni.

  FURS: Onemogočena oddaja REK-1f za izplačila po ZIUZEOP

  Oddaja obračuna za izplačilo plače za zaposlene pri fizičnih osebah (REK-1f) bo na eDavkih možna predvidoma od 21. 5. 2020 dalje.

  Spremembe zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19

  Povzetek bistvenih sprememb Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19.

  COVID-19 in vračanje na delovno mesto / neobvezujoče smernice EU-OSHA

  Z umirjanjem pandemije COVID-19 se pričenja postopno odpiranje gospodarstva, čeprav bodo nekateri restriktivni ukrepi ostali v veljavi še dolgo. Da bi pomagala delodajalcem in delavcem, da ostanejo varni in zdravi v delovnem okolju, ki se je zaradi pandemije COVID-19 močno spremenilo, je EU-OSHA objavila neobvezujoče smernice »COVID-19: Vračanje na delovno mesto; Prilagajanje delovnih mest in varovanje delavcev«

  Objavljen Pregled javnofinančnih gibanj za prvo trimesečje letošnjega leta

  Objavljen je nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prvo letošnje trimesečje. Prihodki državnega proračuna so znašali nekaj manj kot 2,39 milijarde evrov in so bili od primerljivega lanskega obdobja višji za dobrih 23 milijonov evrov. Odhodki državnega proračuna so v tem obdobju znašali približno 2,69 milijarde evrov, kar je za nekaj manj kot 128 milijonov evrov več kot v primerljivem obdobju lani. Državni proračun je v prvih treh mesecih izkazal primanjkljaj v višini slabih 306 milijonov evrov. V enakem obdobju lani je primanjkljaj znašal slabih 202 milijona evrov.

  ZZZS: Elektronska oddaja zahtevka COVID-19 za refundacijo nadomestila plače - za delodajalce

  ZZZS je vzpostavil novo spletno stran za delodajalce za elektronsko oddajo zahtevkov za refundacijo nadomestila plač na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije zaradi COVID-19 na podlagi 56. člena Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

  STA: Bruselj z bančnim svežnjem za lažje kreditiranje gospodinjstev in podjetij v EU

  Evropska komisija je včeraj sprejela sveženj bančnih predpisov za lažje kreditiranje gospodinjstev in podjetij v EU. Temeljni namen je zagotoviti, da bodo lahko banke z nadaljnjim posojanjem denarja pomagale ublažiti hude posledice pandemije koronavirusa za gospodarstvo, pojasnjujejo v Bruslju.

  Po drugem zakonodajnem paketu bo treba hitro pristopiti še k tretjemu

  Izjava predsednika GZS Boštjana Gorjupa in generalne direktorice Sonje Šmuc ob včerajšnjem sprejemu interventne zakonodaje.

  FURS: Ste prek eDavkov vložili več IZJAV za temeljni dohodek in oprostitev prispevkov? Upošteva se zadnja prejeta IZJAVA!

  Do danes je 41.632 zavezancev vložilo 47.670 IZJAV za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka in/ali oprostitev plačila prispevkov za socialno varnost. Nekateri zavezanci so vložili več izjav, ker so se očitno vmes premislili in spremenili izjavo. V tem primeru se upošteva kronološko zadnja izjava.

  Arhivi