Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v besedi in sliki

  Jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev je potekal 11. in 12. oktobra 2018 v Kongresnem centru Thermana Laško. Na tradicionalnem kongresu se je v kongresnem centru zbralo 300 udeležencev.

  Arhiv: Nakup Zbornika prispevkov 20. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

  ZRS nudi možnost nakupa Zbornika 20. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 120 straneh.

  Arhiv: Sporočilo za javnost: 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

  Danes in jutri v Laškem poteka jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, na katerem se vsako leto srečuje slovenska računovodska stroka. Organizira ga Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Letošnjega kongresa se udeležuje rekordno število udeležencev, kar priča o tem, da gre za pomemben izobraževalno družabni dogodek, ki se je uveljavil s kakovostnim programom in uglednimi gosti. Na slavnostni otvoritvi je udeležence nagovoril predsednik ZRS Aleksander Štefanac. V izjavi, posneti posebej za to priložnost, se mu je pridružila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za finance, Mateja Vraničar Erman.

  Arhiv: Vabilo na 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

  Vabimo vas na jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki bo potekal od četrtka, 11. 10., do petka, 12. 10., v Kongresnem centru Thermana Laško.

  Arhiv: 5 pomembnih lastnosti računovodje

  Digitalizacija poslovnih procesov zahteva tudi nova znanja in spretnosti, ki jih morajo obvladati uslužbenci ponudnikov računovodskih storitev, saj je vodenje poslovnih knjig že praktično v celoti avtomatizirano z zmogljivo programsko opremo. A to še zdaleč ne pomeni, da bo poklic računovodje kmalu odveč. Ljudje imamo še vedno precej prednosti pred računalniškimi algoritmi.

  Arhiv: Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine je objavil javni vabili

  Javno vabilo k opravljanju izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR) ter javno vabilo k opravljanju izpita za vpis v register knjigovodja/računovodja po prehodnih določbah 13. člena Pravilnika o pridobitvi in ohranjanju nazivov v računovodski poklicni skupini.

  Arhiv: Načini obračunavanja računovodskih storitev

  Ponudniki navadno računovodske storitve obračunavamo na tri različne načine ali kot kombinacijo vseh treh. Z izbiro najprimernejšega načina si zagotavljamo čim manj tveganj pri poslovanju, hkrati pa se prilagajamo potrebam in željam naših strank.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: eDavki v zunanjih povezljivih rešitvah: Ste že popravili povezave na nov portal?

  Ker bo star portal eDavki ukinjen s 30. septembrom, FURS poziva vse razvijalce rešitev, ki se povezujejo z eDavki, da si čim prej popravite povezave v prijavnih straneh.

  Arhiv: Izobraževanje zaposlenih je dobra investicija v razvoj

  Računovodski servisi, ki želite svojim strankam ponuditi kakovostne in napredne storitve, morate nenehno skrbeti za izobraževanje svojih zaposlenih. Letni kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki bo 11. in 12. oktobra potekal v kongresnem centru Thermana Laško, je izvrstna priložnost za pridobivanje in osveževanje znanja, pa tudi za izmenjavo izkušenj ob druženju s kolegi iz stroke.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Ukinitev starega portala eDavki

  FURS vse zavezance poziva, naj začnejo uporabljati prenovljen portal eDavki, saj bo star portal deloval le še do 30. septembra 2018.

  Arhivi