Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: GZS: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

  Ljubljana, 16. december 2020 - Gospodarska zbornica Slovenije je danes pozvala Vlado RS k odprtju zaprtega dela gospodarstva.

  STA: Vlada omilila ukrep nošenja zaščitne maske na odprtih javnih krajih in prostorih

  Ljubljana, 14. decembra (STA) - Od srede je v vseh statističnih regijah zaščitna maska na odprtih javnih krajih in prostorih obvezna le, če ni mogoče vzdrževati najmanj dvometrske medosebne razdalje, je odločila vlada na dopisni seji. Odlok bo veljal sedem dni. Uporaba maske pa ostaja obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oz. prostorih.

  Interaktivni spletni seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2020

  Seminarje bosta skupaj izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo preko spletne aplikacije v dveh delih (skupaj 5 šolskih ur) v treh terminih (med 7. decembrom 2020 in 20. januarjem 2021). Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust! Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki pripravljajo letna poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

  Dražba za belo majico Tadeja Pogačarja

  Letošnji zmagovalec Tour de France, naš šampion Tadej Pogačar, v dobrodelne namene prepušča svojo belo majico z največje kolesarske dirke na svetu. Vabimo vas k sodelovanju v dražbi. Zbrana sredstva bodo namenjena mladinskim selekcijam slovenskih kolesarjev za njihov nadaljnji trening in razvoj. Podjetje, ki bo ponudilo v dražbi največ, pa bo Tadej Pogačar ob prvi priložnosti tudi osebno obiskal.

  Arhiv: STA: Vlada začasno omilila nekatere protikoronske ukrepe (dopolnjeno)

  Ljubljana, 13. decembra (STA) - Od 15. do 23. decembra bo v omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice, je danes odločila vlada. V osrednjeslovenski, goriški, obalno-kraški in gorenjski statistični regiji bo uporabnikom aplikacije #Ostanizdrav dovoljeno gibanje zunaj občine prebivališča.

  Arhiv: Skupno sporočilo za javnost TZS, OZS, GZS, ZDS in ZDOPS: Poziv k odgovornemu ravnanju

  Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva. Zbornice vse delodajalce, zaposlene in prebivalce pozivajo k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju ukrepov

  Arhiv: STA: Ministrstvo za delo ne razmišlja o spremembah na področju t. i. dvojnega statusa

  Ljubljana, 13. decembra (STA) - Ministrstvo za delo ne razmišlja o spremembah na področju t. i. dvojnega statusa, torej statusa zavarovanca in upokojenca hkrati. Spremembe iz pokojninske novele, ki je začela veljati z začetkom letošnjega leta, namreč po njihovi oceni kažejo pozitivne učinke pri ostajanju v zavarovanju.

  Arhiv: FURS: Vloga za dodelitev pomoči v obliki delnega povračila nekritih fiksnih stroškov je že na voljo

  Dostopna je zgolj na eDavkih. Rok za oddajo vloge je 31. 12. 2020. Finančna uprava bo nakazala pomoč do 20. 1. 2021.

  Arhiv: STA: Umrl starosta slovenske računovodske stroke Ivan Turk

  Posebej je znan kot avtor slovenskih računovodskih standardov.

  Arhiv: MGRT: Delna sprostitev ukrepov v veljavi od 15. decembra 2020

  Vlada je izdala spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 15. decembra 2020 in s katerim se omogoča sproščanje izvajanja določenih dejavnosti.

  Arhivi