Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  SURS: Napovedi Ministrstva za finance za 2020

  Po napovedih MF naj bi sektor država letos ustvaril primanjkljaj, in sicer v višini 3.706 milijonov EUR ali 8,1 % BDP. Dolg države naj bi se po teh napovedih konec leta 2020 povečal na 37.556 milijonov EUR ali na 82,4 % BDP.

  FURS: Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa (dopolnitev)

  Zaradi pogostega spreminjanja dokumenta so na FURS postavili stran, kjer lahko preko novic spremljate spremembe dokumenta. V posamezni novici so navedene vse spremembe v dokumentu (našteta so spremenjena, dodana in izbrisana vprašanja).

  Svetovni strokovni viri COVID-19 iz IFAC-ove mreže

  IFAC, vodilna svetovna organizacija revizorjev in vseh računovodskih strokovnjakov, katere polnopravni član je tudi Slovenski inštitut za revizijo, je na svoji spletni strani objavil vrsto svetovnih strokovnih virov COVID-19 iz IFAC-ove mreže.

  Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2019

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata, v letošnjem letu (2020) Zavarovalnica Triglav, d.d. in Zavarovalnica SAVA d.d. (vsem že zavarovanim v lanskem letu, razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za leto 2020.

  ZRSZ: Obveščanje o napotitvi nazaj na delo

  Kako obvestiti Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, če zaposlene na začasnem čakanju med tem pokličete nazaj na delo?

  ZRSZ: Izvedeno prvo izplačilo delodajalcem za povračilo nadomestila plače

  Ob pregledu izplačil so na ZRSZ ugotovili, da izplačila niso bila izvedena za vse upravičence, ki so oddali obrazce REK do vključno 29. 4. 2020. Poleg tega je prišlo do napak v primerih, ko so delodajalci do tega roka oddali več obrazcev REK za isto osebo za isto obdobje in enak datum izplačila.

  Webinar RGZC: Kako naravnati možgane, da nam bodo v pomoč tudi v teh časih

  Kadar smo navajeni na določen način delovanja, se zelo težko spremenimo. To se je izkazalo tudi v tem času epidemije, ko smo pahnjeni v drugačen način razmišljanja in delovanja. Vabljeni na webinar s Sašo Einsiedler, ki bo 21. maja ob 11. uri.

  AJPES: Udeležba v obveznem pobotu je pogoj za pridobitev kredita s poroštvom RS

  Na podlagi sprejetih interventnih ukrepov boste lahko pri bankah in hranilnicah zaprosili za odobritev likvidnostnega kredita s poroštvom države. Med pogoji za prevzem poroštva je tudi vključenost kreditojemalca v sistem obveznega večstranskega pobota AJPES.

  Webinar GZS: Zmanjšanje stroškov z analizo verige vrednosti

  V času epidemije covid-19 je posebna pozornost vsakršnega podjetja usmerjena tudi v zniževanje stroškov poslovanja. Kako se pri tem izogniti napakam? Kje najti vire za dodatno rast? Webinar z Svyatoslavom Biryulinom bo v petek 15. maja 2020 od 10.00 do 11.00 ure.

  FURS: Oprostitev plačila prispevkov za PIZ za dobo s povečanjem po ZIUZEOP

  Oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje po Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) se nanaša tudi na prispevke PIZ za dobo s povečanjem.

  Arhivi