Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Informacija glede usposabljanj e-vloga BIH

  Od 24. 12. 2018 imajo delodajalci na portalu e-VEM tudi možnost oddati elektronsko vlogo za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev na podlagi Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Svetom ministrov Bosne in Hercegovine o zaposlovanju državljanov BiH v Sloveniji. Ker so e-vloge novost, bodo v letu 2019 potekala usposabljanja.

  Arhiv: Strokovni seminar »Napotitev delavcev v Avstrijo«

  Vabimo vas, da se udeležite strokovnega seminarja »Napotitev delavcev v Avstrijo«, ki ga organiziramo na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z odvetniško pisarno Grilc Vovk Škof in računovodskim servisom First, d.o.o.

  Arhiv: Pregled leta 2018 na ZRS

  V letu 2018 smo izvajali številne aktivnosti in projekte ZRS.

  Arhiv: Najbolj brane vsebine ZRS v letu 2018

  Pregled osmih prispevkov, ki so bili v preteklem letu najbolj obiskani na spletni strani ZRS.

  Arhiv: Sporočilo ZZZS: Izdaja potrdil A1- sprememba glede prekinitev med napotitvama

  ZZZS bo od 1. 2. 2019 dosledneje upošteval predpise EU, ki se nanašajo na predhodno obdobje napotitve delavca ali samozaposlene osebe v določeno državo. Delavec (ali samozaposlena oseba) je tako po zaključku 24-mesečne napotitve v eno državo članico praviloma lahko takoj napoten na delo s strani istega podjetja v drugo državo članico, v isto državo članico pa šele po preteku dveh mesecev.

  Članarina ZRS za leto 2019

  Članarina ZRS tudi v letu 2019 ostaja nespremenjena in enotna za vse člane ZRS.

  Slovenski podjetniški sklad tudi letos ponuja mikrokredite do višine 25.000 EUR pod zelo ugodnimi pogoji

  Podjetja bodo do njih dostopala hitro, enostavno in brez stroškov odobritve.

  Arhiv: Srečno 2019!

  Arhiv: Srečno 2019!

  Znanje in izkušnje resnično zasijejo, ko jih delimo z drugimi. S povezovanjem naših članov skrbimo za plemenitenje znanja in razvoj računovodske stroke.
  Želimo vam lepe praznike v družbi najdražjih in obilo poslovnih uspehov v novem letu!

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2018

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi in Velenju med 8. in 23. januarjem 2019. Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust!
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

  Arhiv: Sporočilo za javnost Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije: Na portal e-VEM tudi po potrdilo A1 za voznike, monterje in serviserje

  Po novem je na portalu e-VEM vzpostavljena tudi e-storitev za oddajo vloge in pridobitev potrdila A1 za delavce s področij izvajanja montaž in servisov ter opravljanja mednarodnega cestnega prometa (vozniki).

  Arhivi