Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  SIR: Objavljen je posodobljen Mednarodni kodeks etike za računovodske strokovnjake

  Objavljen je posodobljen Mednarodni kodeks etike za računovodske strokovnjake, ki vsebuje spremembe zaradi sprejetja prenovljenega Mednarodnega standarda poslov dajanja zagotovil 3000 – Posli dajanja zagotovil, razen revizij ali preiskav računovodskih informacij iz preteklosti, ter sprejetja dokumenta "Spremembe Kodeksa zaradi spodbujanja vloge in miselnosti, ki se pričakuje od računovodskih strokovnjakov".

  STA: Brezplačno mobilno gostovanje v EU se podaljšuje za deset let

  Bruselj, 01. julija (STA) - Brezplačno mobilno gostovanje v EU, ki velja od 15. junija 2017, se z današnjim dnem podaljšuje še za deset let, hkrati podaljšanje uredbe o mobilnem gostovanju potrošnikom prinaša nekatere izboljšave. Od danes dalje morajo ponudniki storitev gostovanja potrošnikom namreč nuditi enako kakovost gostovanja kot domači operaterji.

  FURS: Prenovljena navodila za izpolnjevanje obračuna DDV

  Objavljena so prenovljena navodila za izpolnjevanje obračuna DDV.

  FURS: Finančna uprava odpremila nove odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021

  Finančna uprava je včeraj odpremila 72.249 novih odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Prejeli jih bodo zavezanci, ki so zaradi uporabe nepravilnih vhodnih podatkov o višini katastrskega dohodka (KD) za določena gozdna zemljišča, posredovana s strani Geodetske uprave, v začetku maja 2022 prejeli napačne odmerne odločbe.

  Arhiv: UL RS: Sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja - POPRAVEK

  Uredba, objavljena v Uradnem listu št. 87/2022 z dne 24. 6. 2022, spreminja višino povračila stroškov za prevoz na delo in z dela, ki se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

  Ukrep kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni z 31. majem potekel

  Od 1. junija dalje ni več mogoče uporabljati ukrepa kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni (do treh dni brez potrdila o upravičeni odsotnosti, ki ga izda osebni zdravnik), ki je bil uveden v času epidemije covida-19 z namenom razbremenitve primarnega zdravstva.

  UL RS: Sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja

  Uredba, objavljena v Uradnem listu št. 87/2022 z dne 24. 6. 2022, spreminja višino povračila stroškov za prevoz na delo in z dela, ki se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

  GZS izrazila interes za sodelovanje pri iskanju odgovorov na izzive trga dela

  Vodstvo GZS je v petek na ministra za delo Luko Mesca naslovilo pismo, kjer je izrazilo interes in željo po tvornem sodelovanju pri iskanju odgovorov na izzive s področja trga dela in zaposlovanja, delovnih razmerij in pravic iz dela ter socialnih zadev.

  Informacija o poslovanju gospodarskih družb in s.p. dejavnosti 69.200 za leto 2021

  Pripravljena je analiza dejavnosti 69.200 za leto 2021 za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje.

  FURS: Možnost testiranja novih vrst dohodkov REK-O obrazca

  V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je FURS na testnem portalu eDavki objavil dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Na novo je omogočeno testiranje 20 vrst dohodkov poleg že objavljenih 18 vrst dohodkov.

  Arhivi