Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Seminar: Izplačila dohodkov med družbo in družbeniki, odkupi lastnih deležev

  Družba družbenikom lahko izplača dobiček, družbenik svojemu podjetju proda lastne deleže, družbenik lahko da družbi posojilo ali si vzame posojilo, družba pa mu plačuje obresti (ali obratno), družbenik za družbo opravlja storitve, družbenik je konec koncev v družbi tudi zaposlen. Vsa ta različna razmerja med družbo in družbenikom (fizično osebo) imajo tudi zelo različne davčne posledice. Glede na to, da je FURS napovedal poostren nadzor nad raznimi izplačili med lastniki družb (družbeniki) in družbo, je tema več kot aktualna.

  Arhiv: Vzorec Pravilnika o varovanju zaupnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov

  Na željo članov ZRS smo pridobili še vzorec Pravilnika o varovanju osebnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov.

  Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, november 2018

  Pripave na izpit bodo potekale 9.-18. novembra 2018 in izpit "Strokovni vodja računovodskega servisa v ponedeljek, 19. novembra 2018. Izvedba je zagotovljena!

  Arhiv: Posvet ZRS: Pregled Smernic za izvajanje ZPPDFT za pravne in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost računovodskih storitev in storitev davčnega svetovanja

  Namen posveta je podrobneje predstaviti smernice ter razložiti posamezna opravila zavezancev. Pregledali in komentirali bomo tudi indikatorje za prepoznavanje sumljivih transakcij s področja pranja denarja in financiranja terorizma.

  Arhiv: Video utrinki 11. Zbora članov ZRS

  Arhiv: 9. izlet članov ZRS: Beograd

  Za tradicionalni izlet ZRS v letu 2019, že naš 9. skupaj, smo za vas pripravili nadvse zanimiv in bogat program za Beograd in okolico. Izlet bo potekal 6.-9. junija 2019.

  Arhiv: Video nagovor Mateje Vraničar Erman

  Mateja Vraničar Erman, državna sekretarka na Ministrstvu za finance, je v video nagovoru, ki smo ga pripravili posebej za 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, predstavila pomembna projekta, ki se jima bodo posebej pozorno posvečali v naslednjih dveh letih.

  Računovodje ne beremo samo zakonov! (Nacionalna kampanja Slovenija bere)

  Na letošnjem 11. Zboru članov ZRS smo nadaljevali s podporo nacionalni kampanji »Slovenija bere« pod sloganom »Ne beremo samo zakonov!«: Udeleženci so s seboj prinesli eno knjigo in jo zamenjali z drugo knjigo, ki so jo odnesli s seboj domov.

  Arhiv: 11. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

  118 članov ZRS se je 10. oktobra 2018 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 11. Zboru članov ZRS.

  Arhivi