Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Po posvetu z Zavodom RS za zaposlovanje

                    

    Zbornica računovodskih servisov
    je v sodelovanju z
    Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje

    11. maja 2009
    za člane ZRS organiziral brezplačni
    Posvet za delodajalce


    Glede na naraščajočo gospodarsko-finančno krizo, ki je zajela tudi Slovenijo, si na Zavodu RS za zaposlovanje (Zavod) prizadevajo vzpostaviti še tesnejše sodelovanje z delodajalci kot najpomembnejšim partnerjem Zavoda na trgu dela.

    Na posvetu so bili predstavljeni Aktualni ukrepi aktivne politike zaposlovanja.
    Gospa Barbara Gregorič Brezavšček iz Zavoda RS za zaposlovanje je podrobneje predstavila aktivnosti, ki jih Zavod RS za zaposlovanje izvaja v okviru nabora aktualnih ukrepov politike zaposlovanja s katerimi država aktivno posega na trg dela.

    Tekoče ukrepe lahko spremljate tudi v Katalogu ukrepov aktivne politile zaposlovanja pod
    http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Programi/KatalogUkrepovAPZ2007-2008.pdf



    Izvajanje Zakona o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa in vlogo Zavoda RS za zaposlovanje kot “tehničnega izvajalca” vladnega kriznega ukrepa je predstavila gospa Sabina Špehar Pajk iz Zavoda RS za zaposlovanje. Predvidenih sredstev za ta namen je v letu 2009 84,8 mio €.

    Sledila je predstavitev razpisa za povečanje usposobljenosti zaposlenih katerega namen je povečanje zaposljivosti z dvigom nivoja usposobljenosti in temeljnih veščin zaposlenih. Gospod Erik Kos je podrobneje predstavil namen, cilje in pogoje za prijavo na javnega razpisa.

    V nadaljevanju je gospa Sabina Rajšelj iz Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije predstavila svoje programe za delodajalce. Poseben poudarek je bil namenjen predstavitvi sofinanciranja kadrovskih štipendij ter drugim programom za delodajalce in zaposlene v izvajanju in v pripravi.

    Za zaključek je Lilijana Madjar predstavila posredno sofinanciranje kadrovskih štipendij Ljubljanske urbane regije iz Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije.

    Fotogalerija





     

    Arhivi