Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Vabilo na 5. konferenco o analizi poslovanja

  Osrednja tematika letošnje konference je »Vloga analize pri notranjem poročanju«. Konferenca bo potekala 16. maja 2019 ob 9. uri v prostorih Visoke šole za računovodstvo in finance v Ljubljani.
  Člani ZRS se lahko udeležijo konference po ugodnejši kotizaciji.

  Vlaganje v starejše zaposlene je priložnost za rast podjetij

  Pomanjkanje delovne sile in staranje prebivalstva sta izziva s katerima se v trenutnih ugodnih gospodarskih razmerah soočajo številne razvite države, tudi Slovenija. Z vlaganjem v zaposlene, ki so dopolnili 55 let, so nekatera podjetja že prepoznala velik potencial te starostne skupine in s prilagajanjem delovnih pogojev spodbudila rast in razvoj.  

  Volitve GZS 2019: Rokovnik volilnih opravil

  Predstavljamo nadaljevanje volilnih opravil za volitve GZS 2019.

  Slovenski podjetniški sklad objavlja novo kvoto za mikrokredite v skupni višini 12 mio eur

  Kvota bo zadostovala za podporo 480 projektov. Podjetja bodo mikrokredite do višine 25.000 EUR lahko prejela hitro, enostavno, pod zelo ugodnimi pogoji in brez stroškov odobritve.

  Slovenski podjetniški sklad objavlja tri nove vavčerje za digitalizacijo

  Slovenski podjetniški sklad je objavil tri nove javne pozive, ki se nanašajo na DIGITALIZACJO! Podjetja bodo v okviru vavčerjev za digitalizacijo lahko pridobila Vavčer za pripravo digitalne strategije, Vavčer za digitalni marketing in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc.

  Arhiv: Zeus d.o.o. prejemnik posebnega priznanja Zlate niti, natečaja Starejšim prijazno podjetje v kategoriji malih podjetij

  Časopisna hiša Dnevnik je s slavnostno razglasitvijo zaključila 12. izbor medijskega raziskovalnega projekta Zlata nit. Priznanja najboljšim zaposlovalcem leta 2018 je podelila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer.

  Obvestilo FURS: Shranjenih dokumentov ne brišemo

  Nekateri zavezanci javljate, da so vam bili na eDavkih izbrisani shranjeni dokumenti (Osnutki). Shranjenih dokumentov ne brišemo.

  Arhiv: Vabilo h kandidiranju za člana Upravnega odbora ZRS

  Člani Upravnega odbora ZRS imajo možnost aktivno sodelovati pri soustvarjanju in uresničevanju dobrih idej, ki koristijo celotni stroki, zato vas pozivamo, da se nam pridružite ter z nami delite svoje dragoceno znanje in izkušnje.
  Kandidature za upravni odbor so odprte, vložite jih lahko do 5. aprila 2019.

  Arhiv: AJPES ne bo podaljšal roka za oddajo letnih poročil ter podaljšan rok za oddajo davčnih obračunov DDPO in DohDej najkasneje do 8. 4. 2019

  Nekateri zavezanci so se v preteklih dneh pri oddaji obračunov DohDej in DDPO prek portala eDavki soočali s tehničnimi težavami. Posledično Finančna uprava RS zavezancev, ki bodo omenjene obračune oddali z zamudo (najpozneje do 8.4.2019), ne bo kaznovala.
  Na AJPES rok za oddajo letnih poročil ni podaljšan.

  Arhiv: Počasno delovanje eDavkov

  Tehniki FURS skupaj z zunanjim izvajalcem intenzivno iščejo vzrok za težave.

  Arhivi