Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Vpogled v podatke za odmero dohodnine

  FURS obvešča izplačevalce, da je na voljo vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2019.

  Ste že uredili novo pooblastilo za dostop do elektronskih bolniških listov?

  Vsi poslovni subjekti si zato morate urediti NOVO pooblastilo za dostop do postopka eBOL, kar lahko storite na vseh točkah SPOT oziroma elektronsko na portalu SPOT.

  SI-CERT opozarja: če vam poslovni partner sporoči drugo številko bančnega računa, gre lahko za goljufijo!

  Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT v zadnjem času opažajo povečano število spletnih goljufij vrivanja v poslovno komunikacijo (znanih tudi kot “Man-In-The-Email” napadi ali BEC – Business Email Compromise), katerih žrtve so predvsem podjetja, ki poslujejo s tujino.

  Vabilo na Okroglo mizo ZDSS: Pravice plačnikov davkov v Sloveniji

  Na Okroglo mizo so kot aktivni govorci povabljeni predstavniki Ministrstva za finance, sodišč, izobraževalnih inštitucij (Pravo in uprava), gospodarstva, računovodskih, pravnih in davčno-svetovalnih organizacij.

  Klicni center za davke poslovnih subjektov

  FURS je v letošnjem letu vzpostavil klicni center za davke poslovnih subjektov.

  Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2019

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi in Velenju med 8. in 23. januarjem 2020. Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust!
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Prvi seminar bo potekal že 11. 12. 2019!

  Predsednik Zbornice računovodskih servisov Aleksander Štefanac: Na spremembe v računovodstvu moramo gledati pozitivno

  Aleksander Štefanac je že dvanajst let prvo ime ZRS. Ob koncu leta je v intervjuju delil razmišljanja o digitalizaciji v računovodstvu, izzivih, uspehih, delovanju ZRS in njenih načrtih za prihodnje leto.

  Elektronsko potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela (eBOL) – obvestilo za zavarovance

  eBOL olajša postopke zavarovancu, saj zdravnik lahko izda eBOL v odsotnosti zavarovanca, če oceni, da ni potreben pregled zavarovanca, prav tako ga lahko izda za 5 koledarskih dni vnaprej. Zavarovancu tudi ni potrebno dostaviti eBOL delodajalcu, saj ga bo le-ta prevzel prek sistema SPOT.

  Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke za 3. četrtletje 2019.

  Izgorelost na delovnem mestu

  Izgorelost se je običajno rezultat procesov, ki trajajo več let. Zaradi velikih zahtev in odgovornosti na delovnem mestu smo ji podvrženi tudi izvajalci računovodskih storitev.

  Arhivi