Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Sporočilo za javnost Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije: Na portal e-VEM tudi po potrdilo A1 za voznike, monterje in serviserje

  Po novem je na portalu e-VEM vzpostavljena tudi e-storitev za oddajo vloge in pridobitev potrdila A1 za delavce s področij izvajanja montaž in servisov ter opravljanja mednarodnega cestnega prometa (vozniki).

  Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2018

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi in Velenju v decembru 2018 in januarju 2019.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust. Prvi seminar bo potekal že 13. 12. 2018!

  Dolžnosti izvajalcev računovodskih storitev po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

  Računovodski servisi in davčni svetovalci smo zavezanci za izvajanje ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma. Na kratko smo pojasnili nekaj osnovnih pojmov in obveznosti, ki izhajajo iz zakonodaje.

  Arhiv: Poslovno sodelovanje z normiranimi s.p.-ji pravni in davčni izzivi

  Cilj seminarja je udeležence seznaniti z zakonskimi okviri in davčnimi in pravnimi implikacijami, povezanimi s konkretnimi primeri iz prakse.
  Seminar bo potekal v petek, 30. 11. 2018, na GZS.
  Za člane ZRS velja posebna ugodnost: kotizacija znaša 64,00 EUR + DDV.

  Članek: Sledite 4 računovodskim trendom v 2018

  Od razvoja računovodstva v oblaku do umetne inteligence in avtomatizacije ter naraščajoče stabilizacije kripto valut so na obzorju velike spremembe za računovodje. Tukaj so najboljši štiri računovodski trendi, ki se jih je treba zavedati leta 2018.

  Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 3. četrtletje 2018.

  Paket vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1

  Zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so določeni v 4. členu zakona. Med drugimi so zavezanci tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo računovodskih storitev.
  ZRS nudi naročilo paketa vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1, ki ga lahko naročijo le člani ZRS.

  Informacijski pooblaščenec pripravil spletno stran in telefonsko svetovanje za majhna podjetja

  Informacijski pooblaščenec bo vse do septembra 2020 izvajal evropski projekt RAPiD.Si (Raising Awareness on Data Protection and the GDPR in Slovenia), ki je namenjen izobraževanju manjših in srednje velikih podjetij ter posameznikov o reformi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

  Arhiv: Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko

  Vabimo vas, da se udeležite strokovnega seminarja »Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko«, ki ga organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve/Veleposlaništvo v Kopenhagnu, v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in sicer v četrtek, 22. novembra 2018, od 09:00 do 13:00 v Ljubljani, na GZS, Dimičeva 13, Dvorana F/medetaža.

  Za člane ZRS je udeležba na seminarju brezplačna.

  Kakšne storitve lahko ponudimo strankam v času digitalizacije?

  Spremembe, ki jih je prinesla hitra digitalizacija poslovnih procesov, zahtevajo tudi prilagajanje ponudbe računovodskih storitev. Večina klasičnih opravil je avtomatizirana, zato v ospredje stopajo znanje in izkušnje, ki so podjetnikom lahko v veliko oporo pri doseganju dobrih poslovnih rezultatov.

  Arhivi