Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Video nagovor Mateje Vraničar Erman

  Mateja Vraničar Erman, državna sekretarka na Ministrstvu za finance, je v video nagovoru, ki smo ga pripravili posebej za 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, predstavila pomembna projekta, ki se jima bodo posebej pozorno posvečali v naslednjih dveh letih.

  Računovodje ne beremo samo zakonov! (Nacionalna kampanja Slovenija bere)

  Na letošnjem 11. Zboru članov ZRS smo nadaljevali s podporo nacionalni kampanji »Slovenija bere« pod sloganom »Ne beremo samo zakonov!«: Udeleženci so s seboj prinesli eno knjigo in jo zamenjali z drugo knjigo, ki so jo odnesli s seboj domov.

  11. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

  118 članov ZRS se je 10. oktobra 2018 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 11. Zboru članov ZRS.

  20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v besedi in sliki

  Jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev je potekal 11. in 12. oktobra 2018 v Kongresnem centru Thermana Laško. Na tradicionalnem kongresu se je v kongresnem centru zbralo 300 udeležencev.

  Nakup Zbornika prispevkov 20. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

  ZRS nudi možnost nakupa Zbornika 20. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 120 straneh.

  Sporočilo za javnost: 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

  Danes in jutri v Laškem poteka jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, na katerem se vsako leto srečuje slovenska računovodska stroka. Organizira ga Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Letošnjega kongresa se udeležuje rekordno število udeležencev, kar priča o tem, da gre za pomemben izobraževalno družabni dogodek, ki se je uveljavil s kakovostnim programom in uglednimi gosti. Na slavnostni otvoritvi je udeležence nagovoril predsednik ZRS Aleksander Štefanac. V izjavi, posneti posebej za to priložnost, se mu je pridružila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za finance, Mateja Vraničar Erman.

  Arhiv: Vabilo na 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

  Vabimo vas na jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki bo potekal od četrtka, 11. 10., do petka, 12. 10., v Kongresnem centru Thermana Laško.

  5 pomembnih lastnosti računovodje

  Digitalizacija poslovnih procesov zahteva tudi nova znanja in spretnosti, ki jih morajo obvladati uslužbenci ponudnikov računovodskih storitev, saj je vodenje poslovnih knjig že praktično v celoti avtomatizirano z zmogljivo programsko opremo. A to še zdaleč ne pomeni, da bo poklic računovodje kmalu odveč. Ljudje imamo še vedno precej prednosti pred računalniškimi algoritmi.

  Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine je objavil javni vabili

  Javno vabilo k opravljanju izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR) ter javno vabilo k opravljanju izpita za vpis v register knjigovodja/računovodja po prehodnih določbah 13. člena Pravilnika o pridobitvi in ohranjanju nazivov v računovodski poklicni skupini.

  Načini obračunavanja računovodskih storitev

  Ponudniki navadno računovodske storitve obračunavamo na tri različne načine ali kot kombinacijo vseh treh. Z izbiro najprimernejšega načina si zagotavljamo čim manj tveganj pri poslovanju, hkrati pa se prilagajamo potrebam in željam naših strank.

  Arhivi