Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad: Odprte so prijave na jesenski cikel brezplačnih delavnic ZAVZETI ASI

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad izvaja projekt Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile ASI (2017–2022). Ta je namenjen ozaveščanju delodajalcev, delavcev in splošne javnosti o demografskih izzivih in potrebnih prilagoditvah nanje ter odpravi negativnih stereotipov o starejših zaposlenih. Z aktivnostmi projekta se tudi krepi kompetence starejših zaposlenih in se jih motivira za podaljševanje delovne aktivnosti, delodajalcem pa se zagotavlja podporo za učinkovito upravljanje s starajočo se delovno silo.

  MDDSZ: Posodobljena pojasnila glede povračila nadomestila plače za skrajšani delovni čas

  Državni zbor Republike Slovenije je v začetku julija sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki velja od 14. 7. 2021. Nekateri ukrepi so se uredili na novo, kar velja tudi za ukrep povračila nadomestila plače za skrajšani polni delovni čas.

  FURS: Davčne počitnice za podjetnike in podjetja, računovodje in davčne svetovalce

  Letošnje leto je bilo eno izmed najbolj napornih. Utrujenost se kaže že pri vseh, tako pri davčnih zavezancih, njihovih računovodjih, davčnih svetovalcih in seveda tudi finančnih uradnikih. Zato so se na Finančni upravi RS odločili, da letos uvedejo tritedenske davčne počitnice, in to od vključno 26. julija do vključno 13. avgusta 2021.

  FURS: Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP9 na davčnem področju

  Sprememba dokumenta.

  MDSSZ: Podaljšani in prenovljeni ukrepi, ki ohranjajo delovna mesta in pomagajo delodajalcem

  Državni zbor je v mesecu juliju sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki podaljšuje in delno spreminja začasni ukrep povračila nadomestila plače za skrajšani polni delovni čas in Zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva (ZNUPZ), ki ureja ureditev nadomestil plače delavcem zaradi karantene na domu ali nemožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, ustavitve javnega prevoza ali zaprtja mej in povračilo izplačanih nadomestil plače.

  FURS: Povračilo stroškov prevoza – sprememba Uredbe

  Vlada Republike Slovenije je na 238. dopisni seji 14. 7. 2021 sprejela nove spremembe Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (v nadaljevanju: Uredba).

  STA: Vstop v Slovenijo za večino potnikov po novem le s potrdili PCT

  Ljubljana, 14. julija (STA) - V Sloveniji se bo v četrtek začel uporabljati nov odlok o prehajanju meje, ki ukinja seznam držav in izenačuje pogoje za vstop v državo. Po novem bodo morali potniki predložiti dokazilo o prebolelosti, cepljenju ali testiranju (PCT). Med izjemami so tranzitni potniki, mlajši od 15 let in dvolastniki, ne pa več dnevni migranti.

  STA: Do konca letošnjega leta možnost uporabe pretečene osebne izkaznice v Sloveniji

  Ljubljana, 14. julija (STA) - Državljani bodo lahko do konca letošnjega leta znotraj države uporabljali osebne izkaznice, ki jim je veljavnost potekla od 29. marca lani, če v tem času niso spremenili osebnih podatkov, navedenih na dokumentu. Prehajanje državne meje s pretečeno izkaznico ne bo mogoče, je ministrstvo za notranje zadeve navedlo na spletni strani.

  ZRSZ: Ukrep Povračilo nadomestila plače za skrajšani polni delovni čas po novem zakonu

  Delodajalci lahko uveljavljate ukrep od 1. 7. 2021 do 30. 9. 2021.

  ZRSZ: Ukrep Povračilo nadomestila plače v primeru karantene ali višje sile

  Delodajalci lahko uveljavljate ukrep od 1. 7. 2021 do 31. 12. 2021.

  Arhivi