Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Dopolnitev aktualnih vprašanj in odgovorov s področja delovnega prava z novostmi oz. spremembami, ki jih prinaša PKP6

  Pravna služba GZS je dopolnila aktualna vprašanja in odgovore s področja delovnega prava z novostmi oz. spremembami, ki jih prinaša PKP6.

  STA: Vlada večino protikoronskih omejitev podaljšala za en teden, nekatere za 14 dni

  Vlada je večino ukrepov za zamejitev epidemije covida-19 podaljšala za teden dni, med drugim zaprtje neživilskih trgovin, prepoved zbiranja ter gibanja po državi, izobraževalne ustanove ostajajo zaprte. Za prihodnjih 14 dni je podaljšala obvezno nošenje zaščitnih mask, zaustavitev javnega prometa in omejitve izvajanja športnih dejavnosti.

  Povzetek PKP#6

  Državni zbor je na seji 25. novembra 2020 sprejel Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 oziroma t. i. #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic nalezljive bolezni covid-19. Zakon je Državni zbor že poslal v obravnavo Državnemu svetu. Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

  STA: DZ potrdil šesti protikoronski zakon s poglavitno novostjo, delnim kritjem fiksnih stroškov podjetij

  Ljubljana, 25. novembra (STA) - DZ je danes potrdil šesti protikoronski zakon, ki ga je vlada pripravila z namenom omilitve posledic drugega vala epidemije covida-19. Njegova poglavitna novost je delno kritje fiksnih stroškov tistih podjetij, ki jim bodo prihodki zaradi epidemije upadli za najmanj 30 odstotkov. Skupna vrednost ukrepov je ena milijarda evrov.

  Obsežne posledice pandemije na javne finance

  Nov val okužb postavlja pod vprašaj uresničitev napovedi za zadnje četrtletje, poslabšuje stanje v javnih financah.

  NIJZ: Nov telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19: 080 51 00

  24 ur, vsak dan, klic je brezplačen.

  Državni zbor sprejel #PKP6

  Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma tako imenovani #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic COVID-19, je bil na 49. izredni seji Državnega zbora Republike Slovenije sprejet z 51 glasovi za in 11 proti.

  STA: Vlada ob popravkih šestega protikoronskega paketa v pripravah sedmega

  Medtem ko na matičnem delovnem telesu DZ poteka obravnava predloga šestega protikoronskega zakona s številnimi dopolnili, vlada snuje sedmega. Ukrepi bodo namenjeni pomoči gospodarstvu zaradi novega zaprtja države, paket pa bo posebej naslovil sektorje, ki so utrpeli največji padec prometa v celem letu.

  STA: Kritje fiksnih stroškov že pri 30-odstotnem padcu prihodkov

  Država bo z delnim kritjem fiksnih stroškov priskočila na pomoč podjetjem že v primeru upada prihodkov za 30 odstotkov. Tako je odločil odbor DZ za finance, ki je včeraj dokončal glasovanje o velikem številu vloženih dopolnil k predlogu šestega protikoronskega zakona. DZ ga bo potrjeval danes.

  STA: V PKP6 do 100-odstotno nadomestilo za čakanje na delo

  V šestem protikoronskem zakonu bo določilo, v skladu s katerim bo vlada podjetjem lahko vrnila do 100 odstotkov nadomestila v primeru začasnega čakanja na delo, je na novinarski konferenci danes napovedal finančni minister Andrej Šircelj. Skupni znesek bo sicer v tem primeru omejen na 800.000 evrov.

  Arhivi