Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Znan je zmagovalec izbora za Računovodjo leta 2009

    Na 3. izboru za računovodjo leta 2009 v organizaciji Cerera d.o.o. je 21. maja 2009 strokovna komisija v sestavi: Irena Debeljak (PS Mercator d.d.), Tomaž Glažar (Sotočje d.o.o.), dr. Marko Hočevar (Ekonomska fakulteta UL), mag. Gregor Levič (Cerera d.o.o.), Tomaž Okorn (Sova d.o.o.) in mag. Zoran Vaupot (Sigem business consulting d.o.o) izbrala zmagovalca.
    Komisija je imela težko delo, saj so bili vsi prijavljeni kandidati uspešni in strokovni na svojem področju. Med finalista izbora sta se tako uvrstila Blanka Poglajen Čuvalo iz podjetja APO Vizija ter Aleksander Vegelj iz podjetja T&T AOP. Obe podjetji sta članici ZRS.

    Računovodjo leta 2009 je tako postal Aleksander Vegelj. Vegelj je lastnik in direktor računovodskega servisa, ki ga je v skladu s svojo vizijo usmeril v zahtevne naročnike in elektronsko računovodstvo. Po njegovem mnenju je knjigovodstvo samo osnova za večjo dodano vrednost za uporabnike računovodskih informacij. S sodobno organiziranostjo računovodstva si prizadeva povečati pomen računovodske stroke.

    Med prijavljenimi kandidati je izstopala Marija Ravnik. Zaradi njene dolgoletne prisotnosti v stroki in sposobnosti posredovanja znanja, se je komisija odločila, da ji podeli posebno nagrado za življenjsko delo na področju računovodstva. Poznana je po številnih dobro obiskanih predavanjih, kjer je svoje znanje, ki ga kljub upokojitvi bogati še danes, delila z vsemi, ki delujejo v računovodski stroki. Zaradi njenega pogleda na dejavnost računovodskih servisov je bila med ustanovitelji Sekcije računovodskih servisov pri GZS, ki je v letošnjem letu prerasla v Zbornico. Do zadnjega mandata je bila tudi članica Upravnega odbora te stanovske organizacije. Marija Ravnik je od leta 2006 dalje aktivna kot strokovna direktorica Inštituta za računovodstvo.

    Več na http://www.racunovodjaleta.si/

    Iskrene čestitke vsem nagrajencem.

    Fotogalerija





     

    Arhivi