Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Seminar Delovno pravo za računovodje

    V praksi ugotavljamo, da mora računovodja poleg računovodskega in ekonomskega znanja imeti tudi vedno več pravnega znanja, v kolikor želi svoji stranki nuditi kompletni servis. Prav dodatno pravno znanje je navadno tisto, ki loči odličnega računovodjo od povprečnega računovodje. Izmed pravnih tematik, ki jih računovodje vsakodnevno največ uporabljajo, kotira delovno pravo zelo visoko. Zelo pogosto se namreč od računovodij zahteva, da npr. pregledajo ali sestavljajo pogodbe o zaposlitvi, napišejo odpoved pogodbe o zaposlitvi, sestavljajo splošne akte delodajalca in podobno. Vse navedene pravne institute in še mnoge druge si bomo skupaj pogledali na seminarju »Delovno pravo za računovodje«, na katerem bomo teoriji združili s prakso.

    Komu je izobraževanje namenjeno: 

    Izobraževanje je namenjeno računovodjem, ki želijo nadgraditi svoje obstoječe strokovno znanje s poznavanjem institutov delovnega prava. 

    Namen posveta: 

    Je opozoriti na najpogostejše vsebine delovnega prava, s katerimi se sodoben računovodja srečuje pri svojem poslovanju ter jih razložiti s praktičnimi primeri. 

    Vsebina:

    • Temeljni pojmi delovnega prava
    • Sestavine in sklenitev pogodbe o zaposlitvi
    • Odpoved pogodbe o zaposlitvi
    • Splošni akti delodajalca
    • Kolektivne pogodbe
    • Aktualna sodna praksa s področja delovnega prava

    Predavatelj: 

    Aleš Budja, univ. dipl. prav., Davčno in pravno svetovanje Budja, Aleš Budja s.p., poslovni sekretar Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije.

    Davčni in pravni svetovalec z več kot 6-letnimi izkušnjami na pravnem in davčnem področju. Avtor številnih člankov ter uveljavljen predavatelj na domačih in tujih seminarjih. Odgovorni urednik in idejni vodja portala Davcni-Slovar.si ter portala PravoZaRačunovodje.si.

    Trajanje: 9.00 - 13.30 (5 šolskih ur)

    Kotizacija:

    • člani GZS: 95,00 € + DDV
    • ostali: 150,00 € + DDV

    Prijave in odjave: 
    Prijave sprejemamo do vključno 12. 11. 2015.
    Rok za odjavo v pisni obliki je do 12. 11. 2015. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku zaračunamo administrativne stroške v višini 25 %. Pri odjavah na dan izobraževanja ali neudeležbi brez predhodnega pisnega obvestila, kotizacije ne vračamo oz. jo zaračunamo v celoti.

    Po Pravilniku o priznavanju dodatnega izobraževanja se za udeležbo na seminarju priznata 2 točki.

     

    Fotogalerija

    Obrazec za prijavo





     

    Arhivi