Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Vlada RS: Vlada je sprejela predlog Zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut

    Vlada je na seji 7. 4. 2022 sprejela predlog Zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut in Odlok o programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe za leti 2022 in 2023.

    Predlog Zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut
     uvaja obveznost plačevanja davka od vrednosti unovčenih virtualnih valut na administrativno enostaven in razumljiv način ter zagotovitev javnofinančnih prihodkov iz naslova take obdavčitve. S predlaganim zakonom se spodbuja prostovoljno in enostavno plačevanje davkov. Zakonska ureditev tega področja bo pripomogla k konkurenčnejšemu položaju Slovenije na področju obdavčitve virtualnih valut, zlasti v luči vedno bolj negotovih razmer na svetovnih finančnih trgih, kjer virtualne valute pridobivajo na pomenu, s tem pa se višajo tudi oportunitetni stroški, ki jih država nosi zaradi neažurne obdavčitve tega novega vira davčnih prihodkov.

    Vlada je danes sprejela 
    odlok o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe za leti 2022 in 2023. Odlok med drugim zagotavlja dodatna sredstva za izvajanje posameznih ukrepov iz omenjenega programa.

     

    Vir: Vlada RS >>

    Fotogalerija





     

    Arhivi