Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MGTŠ: Brezplačno orodje za samooceno digitalnih kompetenc in znanj

    Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije omogoča podjetjem in zaposlenim brezplačno uporabo orodja za samooceno digitalnih kompetenc in znanj.

    Arhiv: Odziv GZS na medijsko poročanje glede izplačila dividend v družbi SIJ d. d.

    Tematika, ki je v teh dneh preplavila medije, se je posredno dotaknila tudi naše organizacije - Gospodarske zbornice Slovenije, ki ima več kot 172-letno tradicijo. Zato smo se kot vodstvo GZS dolžni odzvati in pojasniti, da je bila vloga GZS vseskozi, tudi v času energetske krize, podrejena našemu poslanstvu - zastopanju interesov gospodarstva oziroma naših članov.

    Arhiv: Energetska politika: Ključno je premišljeno, odločno in hitro ukrepanje vlade

    »Na Gospodarski zbornici Slovenije podpiramo načrte države na področju OVE virov, vendar smo dolžni opozoriti, da ti viri ne zagotavljajo stabilnega in cenovno konkurenčnega vira energije za industrijo. V kolikor ne želimo ogroziti delovanje industrije v prihodnosti, moramo poleg OVE investirati tudi v jedrsko energijo, ki se je izkazala kot najbolj zanesljiva in konkurenčna,« je ob današnji predstaviti celovitih rezultatov študije o ekonomskih in podnebnih učinkih zamud pri izvajanju energetske politike Slovenije izpostavila generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal.

    Arhiv: MGTŠ: Do konca leta gospodarstvu na voljo 258 milijonov evrov povratnih sredstev

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport skupaj s SID banko do konca leta omogoča 158 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih finančnih instrumentov. Predvidoma jeseni pa nameravamo vzpostaviti nov sklop posojil v višini 100 milijonov evrov za podjetja, ki jih je prizadela energetska ali ukrajinska kriza.

    Arhiv: STA: Svet ECB z osmim zaporednim dvigom obrestne mere

    Ljubljana/Frankfurt, 15. junija (STA) - Svet Evropske centralne banke (ECB) je skladno s pričakovanji osmič zapored zvišal osrednje obrestne mere za območje evra. Ob tem se je drugič zapored odločil za nekoliko nižji dvig, za 0,25 odstotne točke. Rekordni niz zaostrovanja evrske denarne politike se tako nadaljuje, od julija lani so obrestne mere porasle za 4,00 odstotne točke.

    Arhiv: AJPES: Kako so v letu 2022 poslovale regije?

    V letu 2022 so vse slovenske regije izkazale neto čisti dobiček.

    Arhiv: MF: Slovenija še naprej ohranja bonitetne ocene in stabilne obete

    Bonitetni agenciji S&P Global Ratings in DBRS Morningstar sta včeraj, 9. junija 2023, ponovno potrdili bonitetni oceni Slovenije. Pri S&P Slovenija še naprej vzdržuje bonitetno oceno AA- s stabilnimi obeti, pri DBRS Morningstar pa oceno A (high), prav tako s stabilnimi obeti

    Arhiv: ESG pripomoček: podjetjem na voljo spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti!

    Slovenski podjetniški sklad je za start-up in scale-up podjetja ter druga inovativna mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) razvil t.i. »ESG pripomoček« – napredno spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti.

    Arhiv: SPOT: Na portal SPOT s 1. 7. 2023 po podatke za obračun nadomestila plače

    Na portalu SPOT se s 1. julijem 2023 uvaja nov e-postopek, prek katerega bodo lahko delodajalci, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije (PRS), od Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) pridobili podatke za potrebe obračuna nadomestila plače med začasno zadržanostjo delavca od dela zaradi zdravstvenih razlogov.

    Arhiv: STA: Banka Slovenije prilagaja ukrep na področju kreditiranja

    Ljubljana, 07. junija (STA) - Banka Slovenije bo z julijem prilagodila makrobonitetni ukrep, ki je povezan z omejitvami kreditiranja potrošnikov. Nova spodnja meja kreditne sposobnosti bo temeljila na minimalnih življenjskih stroških in nekaterih dodatnih dejavnikih. Znesek minimalne kreditne sposobnosti bo znašal 745 evrov namesto sedanjih 915 evrov.

    Arhivi