Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: SURS: Inflacija na letni ravni 8,4-odstotna, na mesečni 1,1-odstotna

    Maja je bila inflacija na letni ravni 8,4-odstotna, na mesečni pa 1,1-odstotna.Na inflacijo je najbolj vplivala za 14,7 % dražja hrana.

    Arhiv: STA: Inšpektorat za delo lani izrekel za 2,75 milijona evrov glob

    Ljubljana, 05. junija (STA) - Inšpektorat RS za delo je lani opravil 15.698 inšpekcijskih pregledov, ugotovil 14.351 kršitev, izdal 7051 upravnih in prekrškovnih ukrepov in vložil 33 kazenskih ovadb. Skupaj je izrekel za 2,75 milijona evrov glob. Poleg tega se je kadrovsko okrepil, vlada je namreč prižgala zeleno luč za 20 novih zaposlitev, so sporočili z inšpektorata.

    Arhiv: SRRS: Javni razpis za spodbude za sofinanciranje začetnih investicij na obmejnih problemskih območjih

    Slovenski regionalno razvojni sklad ima odprt Javni razpis za spodbude za sofinanciranje začetnih investicij na obmejnih problemskih območjih – BIZI NOO in BIZI NOO POSOJILO. Finančni produkt BIZI NOO je oblikovan za mikro, majhna in srednje velika podjetja (MSP) na obmejnih problemskih območjih za projekte snovne in energetske učinkovitosti. Vlagatelj lahko zaprosi samo za nepovratna sredstva (BIZI NOO) ali za nepovratna sredstva v kombinaciji z ugodnim posojilom (BIZI NOO posojilo) v sklopu ene vloge.

    Arhiv: SURS: Zadovoljstvo uporabnikov in zaupanje v SURS na visoki ravni

    Splošno zadovoljstvo s SURS-ovimi produkti in storitvami je lani s povprečno oceno 8,3 ostalo na enaki ravni kot leto prej. Zaupanje v SURS kot ustanovo se je povečalo, in sicer z 8,6 v 2021 na 8,7 v 2022. Najbolj obiskana ostajata osrednje spletno mesto stat.si in podatkovna baza SiStat.

    Arhiv: Varni na internetu: Prejemaš nenavadna sporočila?

    Zavarujte se pred goljufijami, ostanite vedno na tekočem.

    Arhiv: AJPES: Objavljeni informaciji o poslovanju družb in podjetnikov v letu 2022

    AJPES je objavil podatke o poslovanju gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov v letu 2022.

    Arhivi