Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Davčna reforma umaknjena


    Finančni minister Dušan Mramor je danes, 24. 11. 2015 sporočil, da se je vlada – zaradi razmeroma negativnih odzivov na osnutke treh davčnih zakonov, ki so bili do prejšnjega tedna v javni obravnavi – odločila, da letos še ne bo predlagala davčnih sprememb.


    GZS in ZRS sta aktivno nasprotovali predlogoma novel ZDDPO-2N in ZDoh-2R ter predlogu ZPDONUD.

    Pripombe ZRS na predlog novel ZDDPO-2N in ZDoh-2R ter predlog ZPDONUD, 20. 11. 2015

    Napovedana davčna reforma oz. predstavljen paket kot tak ne izpolnjuje napovedanih sprememb v luči razbremenitev gospodarstva in ustvarjanja konkurenčnega poslovnega okolja, zato kot tak po našem mnenju v celoti ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Več tukaj.

    Poziv GZS predsedniku vlade: DAVČNA ANTIREFORMA, 16. 11. 2015

    Poziv predsedniku Vlade RS dr. Miru Cerarju in finančnemu ministru dr. Dušanu Mramorju, da umakneta napovedane davčne ukrepe, ki namesto razbremenitve gospodarstvu vnovič prinašajo nove davčne obremenitve. Več tukaj.

    Komentar GZS: Davčna reforma: »Ukinjanje davčnih olajšav je 'de facto' in 'de iure' v nasprotju s socialnim sporazumom.«, 12. 11. 2015

    Prepolovitev olajšave za vlaganja v raziskave in razvoj ter olajšave za investiranje, odprava olajšave za zaposlovanje – vlada meni, da to ne bo negativno vplivalo na gospodarstvo. Gospodarstvo meni drugače! Ukinjanje davčnih olajšav je 'de facto' in 'de iure' v nasprotju s socialnim sporazumom, kateremu so se zavezali, pravi generalni direktor GZS, Samo Hribar Milič. Več tukaj.

    Fotogalerija





     

    Arhivi